Kategorier

  • Få inntil 10 000,- i støtte
  • Få inntil 10 000,- i støtte

    Nå kan du få inntil 10 000 kroner i støtte av Enova ved anskaffelse av smart styringssystem for hjem eller fritidsbolig. Smart strømstyring handler om automatisk reduksjon av energiforbruk på døgnets dyreste tidspunkt. Dette er også typisk tidsrommene det totalt blir brukt mest strøm. Smart strømstyring vil lade batteriet på elbilen samt varme opp varmtvannstanken og betonggulvet på badet når strømmen er billig, og samtidig sørge for full komfort når du trenger det.

    Gjennom å installere et smart strømstyringssystem vil du både redusere strømutgiftene og bidra til mindre belastning på kraftnettet. Les mer om støtten herDe fleste som starter med smarthus starter med belysningen. Det er enkelt å sette i gang, og effektene ser du med en gang. Du trenger ikke å fomle etter lysbrytere i mørket, skru av alle lys manuelt før du drar noe sted, du kan enkelt lage ulike stemningprofiler, eller sette opp tidsstyring for av/på eller stemningen.

Full kontroll med smarthus-belysning

En av de største fordelene med smart lysstyring er at du ikke trenger å gjøre stort for å få belysningen på dine premisser. Du kan få deg WarmDim belysning uten å få montert inn en dimmer, du kan ha godt arbeidslys på dagtid og sette stemningslys til middagen med et enkelt klikk. Du kan sette lamper og pærer i soner så du enkelt kan kontrollere alle lyskilder i et rom med ett klikk. Eller du kan skru av alle lys i boligen når det er natta eller du drar på jobb.

Synes du det kan være vanskelig å stå opp på vinteren? Du er ikke alene. Sett lysene dine til å hjelpe med oppvekkingen. Da våkner kroppen litt naturlig før vekkeklokken uler på morgningen. Til de av oss med ungdom i huset er dette en innertier.


Magnetkontakt, bevegelse- og lyssensorer

Det er mange tilfeller hvor lyset skal brukes i korte perioder. Magnetkontakter kan være supre her. Lyset skrur seg på når du åpner døren inn til boden eller vaskerommet, men skrur seg av med en gang du lukker døren igjen. Bevegelsessensorer på barnerom og til og fra badet er supert. De minste er gjerne ikke så flinke til å skru av lys. Skal de leke litt, eller en tur på toalettet på natten, er det godt for dem å ha litt lys på veien. I rom som stuen kan en lyssensor være tingen. Så lenge det er tilstrekkelig med dagslys er lampene avskrudde, men når kveldingen begynner kommer det på lys. Med dimmbare lyskilder kan lysene også begynne i det små, men mørkere det blir jo mer lyser de opp. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hvordan lysstyring kan gjøres.


Styring av smarthus-belysning

Selv om det meste av lys kan styres rett på telefonen er det mange situasjoner som gjør at en lysbryter, dimmer eller kontroll er nødvendig å ha. På kjøkkenet har du kanskje en lysbryter ved inngangen. Men hva hvis du føler det er litt mørkt mens du står ved kjøkkenbenken og kutter kan en trådløs veggbryter med dimmefunksjon være kjekt å ha. Fordi de fleste smarthusløsninger er trådløse trenger du ikke å få inn en elektriker for å montere opp nye brytere og trekke kabler. Du kan enkelt koble det opp trådløst selv.


Sikkerhet for din bolig

Det sier seg selv at en bevegelsesensor som skrur på lyset rundt huset ditt skremmer bort uvedkommende. Men det er flere måter smartbelysning kan hjelpe deg med å sikre boligen. Når du er på ferie i en ukes tid ser gjerne boligen din ubebodd ut. Sett noen lys til å skru seg av og på gjennom dagen så det ser ut som noen er hjemme. Du kan tidsstyre funksjonen, eller bare styre det manuelt via telefonen din. Noen smarthus-pærer, som LIFX +, kommer også med infrarødbelysning. Lyset kan ikke fanges opp av menneskeøyet, men sikkerhetskamera kan det. Du får altså lyst opp mørklagte områder og forbedret nattsynet til kamera betydelig.


Spar energi og penger

Isolertsett er det ikke de aller største summene som kan spares fra redusert lysbruk. Men for de som ikke har LED-lyskilder hjemme, men gamle glødepærer, halogen osv. er det snakk om betydelige summer å spare ved å oppgradere til smarte LED pærer og lamper.

ZigBee er en åpen smarthus-standard som lar alle smarthus-produsenter bruke signalet mot at de samarbeider. Deres mål er at alle smarthus-produkter skal snakke sammen sømløst så du får akkurat det smarthjemmet du ønsker deg. Vi har et stort utvalg av Zigbee produkter fra merkeleverandører som ELKO, Home Controle, Osram og Philips Hue.
Z-wave er en av de originale smarthus signaltypene som fungerer som et mesh-nettverk. De lover at alle produkter med Z-wave skal kunne snakke sammen og at oppsettet skal være enkelt for alle så du skal få de smarthus-funksjonene du ønsker. Vi har et stort utvalg av Z-wave produkter fra merkeleverandører som Fibaro, Nexa, Nest, Aeotech og mange flere.

Smarthus handler om å sette alle elektriske funksjoner og komponenter i din bolig i ett system, slik at du kan styre og kontrollere disse fra ett sentralt sted, enten dette er bryterpanel, fjernkontroller, nettbrett eller mobiler. Det handler ikke bare om lysstyring, men intelligent styring av varme, solavskjerming, lyd og bilde og ikke minst sikkerhet. I tillegg handler det om velferdsteknologi.

Smarthus handler om å tilpasse og justere elektriske funksjoner og komponenter til husstandens bruksmønster. Dette kan være en ”på jobb” eller ”på hytta” bryter ved utgangsdøren eller en ”natt” ved sengen, muligheten for åpne utgangsdøren fra mobilen for håndverkeren når du er på jobb eller åpne garasjeporten fra bilen. I alle funksjoner kan man bygge inn senario som justerer varme og lys, åpner dører og skrur av alarmer.

Vi tror ikke på at en smarthusløsning passer alle, eller at en løsning leverer alle ønskede funksjoner. Derfor fører vi ett bredt utvalg av komponenter fra mange ulike leverandører og prisklasser, åpne og lukkede standarder, enkle og avanserte. Vi finner den løsningen som passer deg og dine behov best. Vi leverer løsninger for blant annet 433Mhz, 868Mhz,2,4Ghz, Zigbee, Z-Wave fra leverandører som Nexa, Home Control, xComfort/EATON, ELKO, DEFA, Osram og nå sist Fibaro.

Lysstyring

Lysstyring er kanskje det første du tenker på med smarthus, og kanskje der de fleste gjør sitt første møte med smarthus og smarthusløsninger. Med smarthus handler lysstyring om å full kontroll over belysningen, både inne og ute. Tilpass belysningen ditt bruksmønster og ønsket atmosfære. Dette kan gjøres automatisk med bevegelse- og/eller lyssensorer, klokkefunksjoner eller ved solnedgang og/eller soloppgang, eller ved ett enkelt trykk på en fjernkontroll eller bryter. Bad, WC, vaskerom kan settes opp med bevegelsesstyrt lys, også i kombinasjon med varierende dagslys. Hvorfor ikke ha en bryter ved utgangsdøren som kan sette boligen i ”på jobb” eller ”på ferie”? Eller en ”natt” bryter ved sengen? Slike senario kan skru av/på eller dimme de ulike lysene slik du ønsker. Samme senario kan også styre andre funksjoner som varme, sikkerhet og lyd/bilde.

Varmestyring

Med smarthus kan du enkelt styre all varme i din bolig. Hva med å senke temperaturen i boligen automatisk når su sover eller er borte. Du kan enkelt dele inn boligen i ulike soner eller rom og styre temperaturen individuelt – alt etter ditt behov og bruksmønster. Våre smarthusløsninger kan styre alt fra varmekabler, varmepumper, panelovner, sentralfyr og radiatorer og vannbåren varme. Og det beste av alt – smarthus med varmestyring reduserer ditt totale strømforbruk.

Hva er et smarthus?

Begrepet smarthus og hjemautomasjon omfatter en rekke elektriske funksjoner og komponenter som sammen eller hver for seg skal bidra til å gi deg og din bolig enklere betjening, høyere komfort, økt sikkerhet i kombinasjon med lavere energiforbruk.

Alle hus kan bli smarte med smarthus!

Kjøper du smarthus fra Elektroimportøren har du fremtidens smarthus allerede i dag! Vi er spesialister på smarthus for husholdninger og hjemautomasjon, og tilbyr markedets største utvalg av løsninger og komponenter, fra enkle ”gjør-det-selv” løsninger til de mest avanserte og profesjonelle løsningene. Vi har smarthusløsninger til alt fra campingvogner, hytter og fritidsboliger til store eneboliger og næringsbygg, som enkelt kan kontrolleres ett sentralt sted, enten dette er bryterpanel, fjernkontroller, nettbrett eller mobiler.

Hvorfor bør man velge smarthus?

Om man velger å innføre smarthus funksjon for funksjon, eller rom for rom, fra de enkleste funksjoner som en trådløs lysstyring til de mest avanserte løsningene som omfatter alt fra lys, varme, lyd og bilde er det i tillegg til økt komfort og sikkerhet, energieffektivitet og miljøvennligheten som er de viktigste faktorene. Da kan da ikke finnes en mer behagelig måte å redusere strømutgiftene, som igjen medfører lavere miljøbelastninger, enn gjennom økt komfort? I tillegg kan trådløse smarthusløsninger gi reduserte kostnader ved nybygg og rehabilitering gjennom enklere installasjon.

Les mer om: