Dine tidligere søk
Søkeord
Kategori
Merker
Varehus
Foreslåtte produkter
Smart belysning gir deg flere muligheter innen lysstyring, så du kan få en litt enklere hverdag. Man kan gjøre lysbrytere og dimmere smarte for å styre eksisterende belysning, eller man kan skifte ut selve lyskilden for å styre den.
Alle lyspærer, lamper, LED-strips og downlights kan bli smarte og styres trådløst via telefonen eller, via en bryter. En master bryter ved utgangsdøren er en enkel og praktisk måte å skru av alt lys når man skal dra hjemmefra. For komfort kan man ha ferdige lysinnstillinger lagret for middagstid, filmkveld, morgenkaffen osv. som man kan aktivere trådløst, eller via en bryter.
Om det er enkel lysstrying med Philips Hue du ønsker, eller om det er mer avansert løsning du er ute etter har vi utvalget og ekspertisen for at du skal få det slik du vil ha det.
-
Full kontroll med smarthus-belysning
En av de største fordelene med smart lysstyring er at du ikke trenger å gjøre stort for å få belysningen på dine premisser. Du kan få deg WarmDim belysning uten å få montert inn en dimmer, du kan ha godt arbeidslys på dagtid og sette stemningslys til middagen med et enkelt klikk. Du kan sette lamper og pærer i soner så du enkelt kan kontrollere alle lyskilder i et rom med ett klikk. Eller du kan skru av alle lys i boligen når det er natta eller du drar på jobb.
Synes du det kan være vanskelig å stå opp på vinteren? Du er ikke alene. Sett lysene dine til å hjelpe med oppvekkingen. Da våkner kroppen litt naturlig før vekkeklokken uler på morgningen. Til de av oss med ungdom i huset er dette en innertier.
-
Magnetkontakt, bevegelse- og lyssensorer
Det er mange tilfeller hvor lyset skal brukes i korte perioder. Magnetkontakter kan være supre her. Lyset skrur seg på når du åpner døren inn til boden eller vaskerommet, men skrur seg av med en gang du lukker døren igjen. Bevegelsessensorer på barnerom og til og fra badet er supert. De minste er gjerne ikke så flinke til å skru av lys. Skal de leke litt, eller en tur på toalettet på natten, er det godt for dem å ha litt lys på veien. I rom som stuen kan en lyssensor være tingen. Så lenge det er tilstrekkelig med dagslys er lampene avskrudde, men når kveldingen begynner kommer det på lys. Med dimmbare lyskilder kan lysene også begynne i det små, men mørkere det blir jo mer lyser de opp. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hvordan lysstyring kan gjøres.
-
Styring av smarthus-belysning
Selv om det meste av lys kan styres rett på telefonen er det mange situasjoner som gjør at en lysbryter, dimmer eller kontroll er nødvendig å ha. På kjøkkenet har du kanskje en lysbryter ved inngangen. Men hva hvis du føler det er litt mørkt mens du står ved kjøkkenbenken og kutter kan en trådløs veggbryter med dimmefunksjon være kjekt å ha. Fordi de fleste smarthusløsninger er trådløse trenger du ikke å få inn en elektriker for å montere opp nye brytere og trekke kabler. Du kan enkelt koble det opp trådløst selv.
-
Sikkerhet for din bolig
Det sier seg selv at en bevegelsesensor som skrur på lyset rundt huset ditt skremmer bort uvedkommende. Men det er flere måter smartbelysning kan hjelpe deg med å sikre boligen. Når du er på ferie i en ukes tid ser gjerne boligen din ubebodd ut. Sett noen lys til å skru seg av og på gjennom dagen så det ser ut som noen er hjemme. Du kan tidsstyre funksjonen, eller bare styre det manuelt via telefonen din. Noen smarthus-pærer, som LIFX +, kommer også med infrarødbelysning. Lyset kan ikke fanges opp av menneskeøyet, men sikkerhetskamera kan det. Du får altså lyst opp mørklagte områder og forbedret nattsynet til kamera betydelig.
-
Spar energi og penger
Isolertsett er det ikke de aller største summene som kan spares fra redusert lysbruk. Men for de som ikke har LED-lyskilder hjemme, men gamle glødepærer, halogen osv. er det snakk om betydelige summer å spare ved å oppgradere til smarte LED pærer og lamper.
Slik kan lysstyring bedre hverdagen din
Lysstyring kan gi en smartere hverdag på alt fra sikkerhet og økonomi, til stemning og velvære. Er du klar for å kaste deg på smarthusbølgen?Vurderer du å gjøre huset smartere? Da er du ikke alene. I Europa spås det at hele 84 millioner hjem vil være preget av smarthusteknologi innen 2022. De fleste som blir bitt av smarthus-basillen starter med lysstyring. Spørsmålet er, hvordan kan dette påvirke hverdagen din til det bedre?
-
Hvordan fungerer smart lysstyring?
Lysstyring er gjerne det første folk tenker på når de hører ordet smarthus. Det er også et naturlig sted å starte når hjemmet skal oppgraderes. Smart lysstyring handler enkelt og greit om å skaffe seg full oversikt og kontroll over husstandens belysning.
Belysningen kan tilpasses hver enkelt hjems behov, gjennom for eksempel sensorer og tidsinnstillinger. Smart lysstyring gjør det enkelt å kontrollere belysningen i hjemmet, spare strøm og legger til rette for en mer praktisk hverdag. Philips Hue er en enkel plass å starte
-
Gjør hjemmet mer attraktivt og skap stemning
Lekkert interiør og nøye utvalgt kunst hjelper lite med dårlig belysning. Føler du at du mangler WOW-faktoren er ikke smart lysstyring et dumt sted å starte.
Det kan være en utfordring å velge rett lystemperatur, -styrke og -mengde. Kanskje spesielt her i Norge hvor vi som kjent har fire årstider og perioder med veldig mye eller veldig lite naturlig lys. Dette kan føre til at et rom som fremstår lyst og luftig en solfylt sommerdag kan virke kaldt, trist og mørkt om vinteren. Lys har mye å si for hvordan vi trives og er viktig for menneskets indre klokke som påvirker alt fra søvnkvalitet, humør og helse. Så hvordan bør man egentlig gå frem for å få mest mulig ut av hjemmets belysning? Invester i smart og tilpasningsdyktig lysstyring.
Med smarthus-belysning vil du enkelt kunne kontrollere alt fra lysstyrke til lysnivå. Det finnes også smarthuskomponenter, pærer og lamper som gir deg mulighet til å styre lystemperatur og farge. Det blir dermed enklere å ha god belysning inne, sommer som vinter. Samtidig får du en god mulighet til å tilrettelegge belysningen etter ulike aktiviteter og gjøremål. En romantisk middag kan foregå i dempet og varm belysning, mens en skikkelig rengjøring kan få hjelp fra sterk belysning som lar deg finne hver eneste hybelkanin. -
Belysningen som gjør hjemmet tryggere
Reiser du ofte på hytta, eller tar familien en årlig sommerferie til utlandet? Uansett hvor mye dere er borte vil automatisert lysstyring bidra til en tryggere bolig. Skal man reise vekk en helg eller en uke vil man gjerne spare strøm, og mange velger derfor naturligvis å skru av alt lyset. Dette kan være økonomisk fornuftig, men det vil bety at innbruddstyver lettere får øynene opp for nettopp din bolig.
Er du på reisefot vil lysstyring være en genial løsning som ikke fører til unødvendig strømbruk. Du kan benytte deg av tidsinnstilt belysning som skrus av og på mellom spesifikke klokkeslett. På den måten vil boligen skape en illusjon av at noen fortsatt er hjemme – og dermed redusere risikoen for innbrudd.
Smart utendørsbelysning kan også være med på å gjøre hjemmet tryggere. Aktiver utendørsbelysningen når du ikke er hjemme, eller benytt deg av sensorfunksjoner eller tidsinnstillinger når du eller gjester skal parkere trygt og enkelt i skumring og mørke.
Har du små barn i hus, eller har du litt dårlig nattesyn? Da kan bevegelsesstyrt lys også øke tryggheten. Hva med å benytte seg av en slik funksjon i trappeoppganger eller ved WC og bad? Unge vil føle seg tryggere dersom de må bruke toalettet i løpet av natten, og sannsynligheten for å ramle i trappa eller kollidere med gjenstander i gangen vil være lav.
Philips Hue - en enkel vei til smarthus lysstyring
-
Smart lysstyring er en miljøvennlig måte å spare penger på
Smarthus lysstyring skaper ikke bare bedre atmosfære og økt trygghet, men gir også en mer forutsigbar, og ikke minst lavere, strømregning på kjøpet. Norske husstander bruker i snitt omlag 2250 kroner på belysning i året, men for mange vil denne kostnaden være mye høyere. Dersom man ikke har investert i smart lysstyring og byttet ut pærene sine til LED-varianter kan regnestykket raskt se noe annerledes ut.
Har du et ønske om å redusere energibruken vil det ikke være forgjeves å undersøke hvordan smartere belysning kan bidra. Lysstyring kan hjelpe deg med alt fra dempet belysning, til muligheten for å skru av alt lyset med en og samme knapp på telefonen eller nettbrettet. Andre finner det verdiskapende å installere sensorfunksjoner som lar lyset skru seg på når noen er i rommet, eller sette lyset på tidsinnstillinger. Dette vil både spare deg for penger, samtidig som miljøbelastningen din reduseres. -
Effektiviser hverdagen med smart lysstyring
Mange familier kjenner i dag til tidsklemma. Mye skal gjøres, og det er ofte for liten tid til å rekke alt før dagen er omme. Med smart lysstyring kan livet for de fleste i det minste bli litt forenklet. Du slipper for eksempel å være prosjektleder i eget hjem, minne samtlige på å skru av lys etter å ha vært på rommene sine, brukt badet eller kjøkkenet. Når dere skal reise vekk slipper du også å «ta runden» for å forsikre at alle lys er skrudd av.
Det finnes et hav av muligheter for innstillinger når det kommer til lysstyring, og alt kan gjøres fra en og samme app. I tillegg til sensorfunksjoner og tidsinnstillinger kan man også skru av og på lys, samt velge lysstyrke uten i det hele tatt å være hjemme. Med effektive oppsett på smarttelefonen eller nettbrettet kan du styre hele showet. Ikke nok med det – lysstyring kan også kunne gi deg tilgang på data om hvordan din familie benytter seg av belysningen og hvor mye strøm dere bruker.
Høres det ut som om lysstyring kan passe i ditt hjem? Du trenger ikke starte med et stort prosjekt hvor hele huset skal få smart lysstyring. Begynn gjerne med et rom, og se hvordan du trives med det. Deretter kan du se på andre rom hvor lysstyring kan fungere godt – før du til slutt kanskje har rustet opp hele hjemmet innvendig og utvendig. Klar for å starte?
Søkeresultater for {{text}}
{{{text}}}
{{record.pageTitle}}
{{record.pageAbstract}}
Keywords: {{record.seoKeywords}}
Kundeservice
Om oss
Snarveier
Rom / Tema
Alle produkter på nettsiden vises med gjeldende priser og betingelser, og enkelte produkter beregnet for fast installasjon kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Les mer her.
Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. Les mer her.
Alt innhold Copyright © 2009-2024 - Elektroimportøren AS. All bruk av tekst og bilder må avtales før bruk.