ELKO Smart – moderne og praktisk smarthus

ELKO Smart har samlet de mest ettertraktede funksjonene for smarthus i et enkelt og stabilt system. Produktene er som alltid av høy kvalitet og kommer i ELKO Plus design. Styr hjemmet via appen, med stemmestyring, lag dine egne automatiserte hendelser eller styr produktene manuelt. Valget er ditt!


ELKO Smart – moderne og praktisk smarthus

Fra TEK: "Er i seg selv et godt smarthussystem, og kompatibilitet med andre huber gjør at Elko Smart-utstyr uansett kan være aktuelt hvis elektrikeren først er innom."


 • Velkommen hjem

  Endelig er ELKO smarthjem her – med fleksibelt oppsett av stemninger og automasjoner, moderne designprodukter, de mest attraktive funksjonene og høy grad av tilpasningsmuligheter. ELKO pleier å si at et hus er et skall, og et hjem er noe trygt, varmt og komfortabelt. Derfor kan du være helt sikker på at dere vil stortrives i deres smarthjem.

 • Smarte funksjoner og design

  De fleste norske hjem har produkter fra ELKO. Deres smarthusprodukter kommer med samme kvaliteten og designet som deres tradisjonelle produkter. Med andre ord passer ELKO Smart like godt til oppussing, som til nybygg. Produktene kan styres manuelt, noe som er viktig for veldig mange. Det er ikke nødvendig å ta frem telefonen eller snakke til Siri eller Google for å dempe belysningen, men det er selvsagt mulig.

  Du velger fritt hvor smart du ønsker å gjøre hjemmet ditt. Du kan for eksempel velge å kun installere en ELKO SmartHUB, dør- og vindussensorer, samt vannlekkasjesensor. Da får du kontroll på når dører og vinduer åpnes, eller om vaskemaskinen lekker. For mange er det nok å ha den lille ekstra tryggheten i hverdagen.

  Du kan også velge å gå for et komplett smarthjem. Da kjøper du brytere og dimmere, kanskje pucker, termostater og sensorer. Med et slikt oppsett kan du styre det meste av lys og varme i hjemmet ditt rett fra telefonen. Du kan også sette opp stemninger og automasjoner som gjør at det meste går av seg selv. Med ELKO Smart kan du være trygg på at du har full kontroll på hjemmet.


 • Endeløse muligheter

  Utelys automatisk på ved solnedgang. Beskjed på mobilen hvis det blir for kaldt på barnerommet. Alt lys av når utgangsdøra lukkes etter klokken 8. Dimmet belysning når kveldsmodus stemmeaktiveres med Google Home.

  Det er bare fantasien som setter begrensninger i et ELKO smarthjem!  Tilpass smarthjemmet med stemninger og automasjoner

  Med ELKO Smart er det enkelt å sette opp stemninger og automasjoner i appen for å gjøre hjemmet enda smartere. Elektrikerne kan gjøre det når de installerer produktene, men dette er også noe du kan gjøre selv.

  Stemninger og automasjoner aktiveres enten med ett enkelt tastetrykk i ELKO Smart-appen, ved stemmestyring, eller automatisk basert på et tidspunkt eller en hendelse i hjemmet. Ofte bruker man sensorer som plukker opp bevegelse, temperaturforandringer og lignende som utgangspunkt for automasjonene. Les mer om stemninger og automasjon her  Kompatibelt

  Systemet er kompatibelt med stemmestyring, og kan kobles til blant annet Siri, Google Home og Amazon Alexa. Systemet har også en rekke funksjoner som gir økt komfort, energieffektivitet og trygghet.

  De to populære produktene, termostaten ESH Super TR RF og dimmeren 316 GLED, fungerer helt topp med ELKO Smart.
  Den trådløse endevenderen ESH endevender RF fungerer derimot ikke i smart-systemet.

 • ELKO Smart app


 • Fremtidssikkert med åpen protokoll

  ELKO Smart benytter Zigbee 3.0, en verdensledende protokoll for smarthus, til kommunikasjonen mellom Smart-produktene. Du kan dermed være trygg på at plattformen ivaretar cybersikkerheten, uten å gå på bekostning av brukervennligheten.

  Du får komplett kontroll over hjemmet med en ELKO SmartHUB. Den kobles til internettruteren via Ethernet eller WiFi, som igjen kobles til andre Zigbee-aktiverte enheter.

 • Enkel installasjon

  Under utviklingen av ELKO Smart var et av de viktigste fokusområder å gjøre det så enkelt som mulig for deg å bruke systemet – og for elektriker å få det installert.

  Smart produktene installeres på samme måte som normale brytere, dimmere og termostat. Når elektrikeren har gjort jobben sin kan du enkelt knytte produktene til Smart-appen.ELKO Smart monter selv:ELKO Smart fastmontert: • 6 ting å tenke på når du planlegger ditt ELKO smarthjem

  1: Hvor mange rom vil du gjøre smarte?
  Vil du at hele huset skal være smart, eller kanskje bare hovedetasjen?

  2: Hvor mange dimbare soner ønsker du?
  Du behøver én dimmer per sone.

  3: Hvor mange steder vil du ha av/på-bryter?
  Noen ganger trenger man ikke dimmer, kun enkle brytere som styrer lyset av eller på.

  4: Har du varmekabler flere steder enn på badet og i gangen?
  Da behøver du flere sensorer.

  5: Ønsker du å kunne styre utelyset?
  Du kan sette opp en automasjon i ELKO Smart appen som styrer utelyset automatisk for deg.

  6: Vil du sette opp stemninger og automasjoner?
  Hjemmet blir skikkelig smart hvis du bruker stemninger og automasjoner for å styre lys og varme, basert på for eksempel temperaturforandringer eller bevegelse i rommet. For å få til dette trenger du blant annet sensorer.

 • ELKO Smart design


Les mer om ELKO Smart

ELKO Smart stemninger og automasjoner

Et ekte smarthjem er et smarthus med stemninger og automasjoner, som lar deg styre og automatisere lys og varme. Les videre for å lære mer om hva som er forskjellen på stemninger og automasjoner, hvordan du setter det opp og få eksempler på nyttige bruksområder.


ELKO Smart – moderne og praktisk smarthus

 • Stemninger og automasjoner - hva er forskjellen?

  Automasjoner brukes for at systemet skal utføre én eller flere spesifikke handlinger, dersom én eller flere hendelser skjer. En automasjon aktiveres altså av en predefinert forutsetning som du selv velger.

  For eksempel kan man sette opp en automasjon som gjør at lyset skrus på i gangen utenfor soverommene dersom bevegelsessensoren plukker opp bevegelse på natten.

  Stemninger lar deg sette opp vanlige brukssituasjoner som justerer lys og/eller temperatur. For eksempel kan man lage en stemning som heter "god natt" og velge at alt lyset skrur seg av i hele huset, med unntak av nattbordet, ved hjelp av ett tastetrykk i ELKO Smart-appen.

 • 5 eksempler på stemninger og automasjoner

  Kl 07:40 når familien Strøm forlater huset om morgenen aktiveres stemningen "borte". Alt lys slår seg av og temperaturen senkes noe.
  Hva skjer? Dørsensoren oppfatter at døren åpnes og lukkes. En automasjon er satt til å starte stemningen "borte" når døren lukkes og forblir lukket etter kl 7:30 om morgenen.

  Kl 14:30 barna kommer hjem fra skolen. Stine Strøm får et varsel på mobilen om at det er bevegelse i hjemmet, og vet dermed at barna har kommet trygt hjem. Stemningen "lekser" aktiveres, og lyset over spisebordet dimmes opp.
  Hva skjer? Bevegelsessensoren i gangen har plukket opp bevegelse. Stine har satt opp varsling ved bevegelse i hjemmet, slik at hun vet når barna kommer hjem. I tillegg har familien satt opp en automasjon som aktiverer lekse-stemning når bevegelse fanges opp etter at ytterdøren åpnes og lukkes, på hverdager etter kl 14.

  Kl 16:30 Stein Strøm har kommet hjem fra jobb og står på kjøkkenet. Han sier "Hei Google, aktiver middagsstemning". Lyset under kjøkkenskapene skrur seg på for å gi godt arbeidslys til matlagingen, og lyset over spisebordet dimmes til et behagelig nivå.
  Hva skjer? Stemmestyringen sendes beskjed til appen om å aktivere middagsstemning.

  Kl 21:00 barna er i seng. Stine har satt opp en fast stemning som hun har kalt "leggetid", og som aktiveres kl 21 hver kveld. Lyset dimmes i alle soner i stua og på kjøkkenet. Lyset i gangen skrur seg av, og lyset i gangen utenfor barnerommene dimmes ned. Dersom temperaturen på barnerommene i løpet av natten blir for høy eller for lav, får Stine et varsel på mobilen sin.
  Hva skjer? Familien har satt opp en automasjon som aktiverer stemningen "leggetid" hverdager kl 21. Temperatursensoren på barnerommene er satt til å sende varsel i Stine sin app dersom det blir for varmt eller for kaldt. • Oppsett av stemninger og automasjoner i ELKO Smart-appen

  Når ELKO Smart ble utviklet var det viktig å lage et system som er enkelt å bruke. Derfor er det relativt ukomplisert å sette opp stemninger og automasjoner i appen på egenhånd. Om du trenger litt hjelp på veien i oppsett av stemninger og automasjoner finner du noen forslag her!

 • Slik setter du opp stemninger

 • Slik setter du opp automsjoner


ELKO Smart produkteneLes mer om ELKO Smart