Varmefolie eller varmekabel

Varmefolie, varmekabelmatter og varmekabler er begreper som ofte blir blandet sammen, og det er ikke alltid lett å vite hva man skal velge. Produktene har samme funksjon, nemlig å holde deg varm på føttene, men de har noe ulike bruksområder og det er stor variasjon på hva du kan gjøre selv.

Varmekabel eller varmefolie

Gulvvarme kan brukes som primær oppvarming og skaper god komfort i hjemmet. Skal du i gang med et oppussingsprosjekt, er det lurt å orientere seg før du skal i gang om hva du skal velge av gulvvarme.

Varmekabler og varmekabelmatter

Varmekabler og varmekabelmatter har omtrent samme bruksområdet og må legges av profesjonelle. De legges oftest i støp under fliser. Gang, vaskerom og bad er de vanligste stedene varmekabler og matter blir brukt. De kommer til både inne- og utendørs bruk.

Varmekabelmatter er nett med varmekabler i seg som enkelt kan legges ut. Det går dermed raskere og få det lagt, men det koster litt mer i innkjøp enn tradisjonelle varmekabler. Varmematter er det perfekte valget ved oppussing hvis du ikke ønsker å pigge opp betongen. Ta bort gamle fliser, puss gulvet -så kan du legge fliselim og fliser rett oppå!

Varmekabler er det rimeligste alternativet men det tar lenger tid å legge enn varmekabelmatter. Tradisjonelle varmekabler kan legges tidligere i byggeprosessen enn varmekabelmatter, altså dypere ned i støpet, noe som kan kreve ett høyere energiforbruk.Varmefolie

Varmefolie – god komfortvarme

Varmefolie kan brukes direkte under parkettgulv. Folien holder en temperatur på under 27 grader som er innenfor parkettleverandørenes garantikrav. Varmefolie er også veldig enkelt å legge. Det krever ingen støpmasser. Det kan rulles rett ut på isolasjonen eller reflektorplatene, så legges plastfolie over for å beskytte varmefolien. Tre-, laminat- eller parkettgulvet kan så legges rett oppå. Isolasjon- og reflektorplatene sørger for at varmen stiger rett opp noe som er energibesparende. Varmefolien må legges av en profesjonell, men underlaget og selve gulvet kan du legge selv.

Varmefolie har en del fordeler, men den største er at det går fort å regulere temperaturen i hjemmet ditt. Det tar ikke flere timer å senke- eller øke temperaturen. Er du kald, eller skal ha hele familien på besøk, justerer du bare temperaturen og ca. 30min senere skal temperaturen ha kommet seg til ønskelig nivå.

I nyere hjem som er godt isolert kan det holde med varmefolie som oppvarmingskilde, men de fleste hus vil fortsatt trenge panelovner. Derfor kalles produkter som varmefolie for komfortvarme av profesjonelle.Les mer om varmekabler, folie og matter: