Gulvvarme til parkett – 4 tips og anbefalinger

Drømmer du om å tasse barfot over gulvet om morgenen, uten å få kalde føtter? Trenger du ekstra varme i boligen din? Da er det på tide å legge varme i gulvet. Men hva er egentlig beste gulvvarme for parkett? Les våre beste tips og anbefalinger om hvordan du blir kvitt iskalde gulv én gang for alle – uten å skade parkettgulvet ditt.


Gulvvarme til parkett – 4 tips og anbefalinger

1. Bruk varmefolie fremfor varmekabler under parkett

Det krever mye arbeid å legge varmekabler under parkett. Dette er fordi varmekabler legges i støp av profesjonelle. Mange velger derfor varmekabler kun til flislagte gulv som bad og våtrom. Varmefolie kan ofte være et rimeligere og enklere alternativ enn varmekabler under parkett. Du må likevel ha hjelp av profesjonelle for å legge varmefolie under parkett, men folien kan legges direkte under gulvet. Du slipper dermed alt arbeidet med støping. I tillegg kan du selv legge både underlag og gulv.

Les også: Gulvvarme til bad – 3 tips og anbefalinger2. Bruk varmematter om du vil legge gulvvarme selv

Varmematter under parkett er det beste valget for deg som vil legge gulvvarme selv. De er enkle å legge, og du slipper å borre hull i gulvet. Veria Clickmat fås ferdig isolert. Du trenger bare å klikke mattene sammen og plugge dem i en stikkontakt. Parketten legger du bare rett over varmematten.

Temperaturen styrer du enkelt ved å bruke trådløs termostat – det finnes neppe enklere måter å legge gulvvarme under parkett enn dette.
Tips 3: Velg varmefolie under parkett for rask oppvarming

En av de største fordelene med varmefolie er rask temperaturregulering. Du kan både heve og senke gulvvarmen på en knapp halvtime ved å legge varmefolie under parkett. Det tar ikke mangfoldige timer å varme opp gulvet lenger – gode nyheter for deg som lett får kalde føtter.
Tips 4: Gulvvarmen under parketten skal aldri overstige 27 grader

Gulvvarme og parkett er en god match, men det er likevel noen ting du må være obs på. Temperaturen kan ikke bli for høy under gulvet og bør aldri overstige 27 grader. I tillegg bør varmen fordeles jevnt over gulvet, ettersom parkett har høy ledningsevne. Varmefolie fås i 60W eller 90W, og du bør tenke nøye over varmebehovet ditt for å velge rett styrke. Godt isolerte boliger og nye, tette hus klarer seg trolig med 60W. 90W passer derimot best til deg som har et eldre, trekkfullt hus eller har et iskaldt betongdekke.

En av våre elektriker kan hjelpe deg med å velge rett gulvvarme til parkettgulvet ditt. Ta kontakt med elektrikerne våre her.

Vil du ha flere tips og gode råd om gulvvarme under parkett? Les våre artikler og guider om varme og ventilasjon, eller sjekk ut vårt store utvalg av varmekabler, varmematter og varmefolie.Relaterte artikler