Oppussing og renovering av soverommet

Soverommet bør ha behagelig lys og varme, og kanskje noen smarte løsninger når du må opp på natten? Først og fremst skal jo soverommet være en kilde til ro og avslapning, og det kan dermed være fornuftig å starte med å male vegger i en harmonisk fargepalett. Mange velger fargenyanser fra naturen på soverommet, som blå og grønne toner, og gjerne de litt mørkere valørene. Det kan også være fint å tapetsere en vegg for å bryte opp.
 • Oppussing av soverommet starter her

  Også på soverommet trenger vi ulik belysning. Vi trenger et godt lys når vi leser på senga eller roter gjennom undertøysskuffen tidlig på morgenen, og vi trenger et behagelig og stemningsskapende lys før vi legger oss. Et mykt og godt gulvteppe kan også være med på å løfte soverommet. Ikke bare er det utrolig deilig å tasse barbent på et mykt teppe, men et teppe er også med på å løfte det estetiske uttrykket i rommet.

  Ettersom vi tilbringer en tredjedel av døgnet på soverommet, bør du definitivt sette av litt på oppussingsbudsjettet til en skikkelig god seng også.

 • Varme i gulvet på soverommet

  Varme i gulv

  Lys og varme er viktig på soverommet! Trekker det kaldt fra vinduene, bør du kjøpe inn tetningslister først som sist. Er det gulvkaldt, er det naturligvis enkelt med et gulvteppe, men dersom du planlegger å legge nytt gulv under oppussingen, er det verdt å investere i skikkelig gulvvarme på rommet. Det er mange som liker det kaldt på rommet mens de sover, men det er ingen som liker det kaldt når vi står opp. Med rett termostat får du akkurat den temperaturen du vil morgen og kveld, samtidig som du sparer på strømmen.

 • Panelovn på soverommet

  Panelovn på soverommet

  En ny panelovn gjør også susen for kalde soverom. De nye panelovnene er ikke bare veldig fine å se på, de er også energieffektive. Det betyr at de ikke bruker mer strøm enn nødvendig, noe som er positivt for både miljøet og lommeboka. Spesielt smartovner og ovner med spareprogram hjelper på energiforbruket. Panelovner i glass har lavere overflatevarme, som er kjekt om du skulle sneie borti den på natta, også synes de nesten ikke en gang.

 • Skapbelysning er veldig praktisk

  Skapbelysning

  Det er nyttig med ulik belysning på soverommet, avhengig av om du skal lese en bok, ønsker et hyggelig stemningslys eller trenger skapbelysning for å finne noe lengst inne i klesskapet. Integrert belysning kan skjules inne i hyller og skap, og bidrar til at du finner bortkomne sokker litt kjappere samtidig som det kan være en stilig detalj. Les mer om soveromsbelysning her.

 • evegelsesensor er praktisk på natta

  Bevegelsessensor for lys

  Om natten når de små plutselig skal tasse rundt, eller du har et lite ærend, kan en bevegelsessensor som styrer lysene være tingen. Føttene kommer ned mot gulvet og en dempet belysning slår seg på i et par minutter. Kanskje lyset i gangen mellom soverommene og badet også skrus automatisk på så du akkurat får nok lys til å finne frem i mørket, uten at du vekker opp resten av familien. Her finnes det mange veier til mål, men Philips Hue er en veldig enkel vei til praktisk smartbelysning.

 • LED strips kan gi soverommet en følelse av luksus

  LED strips på soverommet

  En LED strip under senga gir ikke bare soverommet et behagelig lys, men det gir også rommet en aldri så liten følelse av hotell-luksus. LED-listen lyser nok til at du, eller de små, klarer å orientere deg i mørket samtidig som de gir et stilig lys. LED strips kommer i mange varianter og som smarthusprodukter, fra for eks. Philips Hue. De kan kobles til brytere og dimmere, og kan benyttes så å si overalt..

 • Ikke gå ut av sengen for å skru av lyset

  Trådløs bryter

  Smartbelysning byr på mange flotte muligheter. Hva om du holder på å sovne og ikke orker å stå opp for å skru av taklyset, eller kanskje har glemt å skru av stuelyset, da kan kanskje en trådløs bryter ved sengen være noe for deg? En slik bryter gjør det enkelt å skru av og på lyset i rommet, samt dimme belysningen om du vil. De kan brukes som en masterbryter så du enkelt kan skru av alt lys i hele huset eller i enkelte soner, enkelt.

Les mer om oppussing: