Oppussing og renovering av entre og trappegang

Entreen er det første rommet du møter når du går inn i en bolig. Selv om entreen er et gjennomgangsrom, er det ingen grunn til at det ikke skal være et fullverdig rom. Sørg for å gjøre et godt og varmt førsteinntrykk!
 • Oppussing av entre og trappegang starter her

  Entreen er vanligvis ikke det største rommet i huset, så når du skal pusse opp er det er smart å utnytte plassen optimalt og velge riktig farge på veggene. Det er lite som skal til før en gang føles rotete, så her gjelder det å tenke smart rundt plassering og oppbevaring! Siden mange entreer er mørke og uten vinduer, velger mange å male veggene i en lys tone. Men en lys farge tryller ikke fram dagslyset av seg selv – du trenger kunstig lys! Og som du vet, trenger du skikkelig lys for å få oversikt i skuffer og garderobeskap, og et litt varmere lys til å skape den gode stemningen. Du skal heller ikke kimse av å ha varme i gulvene. Små pytter på gulvet fra våte jakker og sko kan enkelt unngås, samtidig som en varm gang er en behagelig gang. Kombinasjonen av lys og varme er en hit i entreen!

  Det er smart å velge kombinasjonsmøbler som for eksempel en sittebenk med oppbevaring. Da kan du ta på deg sko og støvler uten å være balansekunstner, og samtidig gjemme luer og skjerf under et lokk. En entre må ha et speil slik at du kan ta en siste titt før du rusher ut av døra på morgenen. Dette rommet bør også ha et lite avlastningsbord eller en hylle som du kan legge post og nøkler når du kommer hjem. En kul knaggerekke eller stumtjener er ikke bare dekorativt, men hjelper deg også å få jakker og sekker opp fra gulvet. Så slipper du å starte dagen med å snuble ut av døra!

 • Sikringsskapet

  Vi starter vår usynlige oppussing i boligens første rom: Entreen og trappegangen. Å starte oppussingen her kan være veldig nyttig for boligens tekniske stand. Det aller første du bør sjekke - og eventuelt oppgradere - er sikringsskapet, og i mange boliger er dette skapet plassert i entreen eller trappegangen. Sikringsskapet er husets elektriske hjerte. Har du et gammelt sikringsskap kan det hindre deg i å få gjort det du ønsker, og det kan være en brannfelle i boligen din. Hvis du har et eldre sikringsskap og det er lenge siden du har hatt en el-sjekk, vil vi anbefale at du får en elektriker til å sjekke skapet ditt først.

 • Overspenningsvern

  Hvis lynet slår ned ved ditt hus, eller du får overspenning i nettet, vil du være lykkelig for at du installerte et overspenningsvern. Dette er en beskyttelse mot uventede endringer i den elektriske spenningen. Lynet kommer gjerne først inn via sikringsskapet og stoppes effektivt av et bra overspenningsvern. Ved å installere et slikt vern kan du altså unngå store ødeleggelser i hus og hjem. Fra 2012 har det vært pålagt med overspenningsvern, så boliger fra før 2012 burde sjekke om de har det på plass. Les mer om overspenningsvern her.

 • Gulvvarme er ikke bare behagelig i gangen - det er også veldig praktisk

  Gulvvarme

  Også var det gulvet ... Du kommer aldri til å se det igjen når det nye gulvet er lagt, men du kommer helt sikkert til å irritere deg om du ikke kjøper det inn. Vi snakker om varme i gulvet. Særlig i entreen er det praktisk med varme i gulvet. De aller fleste rom- og gulvtyper egner seg for elektrisk oppvarming, og stadig flere øker verdien på sine boliger med varme i gulvet, så dette er også en veldig god investering. Det er ulike typer gulvvarme til ulike gulv. Se hva slags gulvvarme du burde skaffe deg her.

 • Planlegg belysning og oppevaring nøye før du begynner å pusse opp

  Belysning

  Entreen er et rom med flere funksjoner, og det stiller krav til belysningen. Her trenger vi godt lys for å finne fram i skuffer og skap, og det får du for eksempel med downlights eller en spotskinne. Dekorativ belysning på vegger og på konsollbord gjør også under for inntrykket, velkomsten og romfølelsen du får når du kommer hjem. Sørg for at du kan dimme taklampene, eller spottene, opp og ned etter behov. På den måten kan du endre stemningen på et blunk. Les mer om belysning i entreen her.

Les mer om oppussing: