Belysning i entre

Entreen er det første rommet du møter i en bolig, og da er det viktig å gjøre et godt førsteinntrykk. For å lykkes med dette er belysning i entreen en viktig faktor.
 • Det er enkelt å gjøre et godt førsteinntrykk med godt og variert lys i entreen. Alfa soft warmdim vises her

  Det er viktig å gjøre et godt førsteinntrykk, ikke sant? Entreen er kanskje det rommet i boligen som har størst utfordringer når det kommer til dette, for entreen er ofte et rom med begrensninger. Noen har små og uoversiktlige vindfang, andre har lange og smale korridorer, noen har entreer som minner mest om store haller, og veldig mange har entreer som mangler vinduer og daglys. Uansett hva slags entre du har, vil belysning være viktig for både funksjon og trivsel. Med god belysning i entreen får du en varm velkomst samtidig som du finner det du leter etter.

 • Perfekt belysning i hele entreen

  Entreen er et rom vi ofte suser gjennom i full fart på vei ut om morgenen, og et sted hvor vi slenger fra oss jakker, sko og nøkler når vi kommer hjem fra jobb, skole og barnehage. En mørk entre er en lite funksjonell entre fordi det blir vanskelig å holde oversikt og finne det du leter etter.

  Derfor er det viktig at lyset du tenner, fordeles til alle kanter i rommet uten å blende, og lyser opp mørke kriker og kroker. I entreen er det dessuten smart at lyset kan tennes og slukkes ved inngangsdøren.

 • Downlights i entreen

  Downlights er svært godt egnet til belysning av entre og gang. Denne type belysning fungerer godt som et generelt lys, og ved å ha en dimmer kan du selv justere hvor mye lys du vil ha. Ved å dimme lyskilden kan du tilpasse lyset etter tid på døgnet og årstid, og ikke minst behov.
  Downlights er perfekt når du trenger godt lys for å vaske eller for å finne votter og nøkler. Lysene kan også vinkles inn mot garderobeskap nettopp for å gi bedre oversikt. Mange har også integrert belysning i skapet slik at de lettere finner det du leter etter i morgenrushet. Sørg også for god belysning ved speilet i entreen, slik at du kan avverge eventuelle melkebarter når du er på vei ut døra.

Se vårt utvalg av downlights her

 • Belysning for en hver smak

  Belysning for en hver smak

  En plafond i taket gir også en god generell belysning, og hvis du har god nok høyde til taket, fungerer også pendellamper fint. I et lite vindfang holder det kanskje med en lampe i taket, mens det i en smal gang kan være fint å plassere en spottskinne eller downlights langs veggen. På den måten vil du få en «gallerifølelse», og rommet vil virke større og lysere. Alt er lov og utvalget av belysning er nesten grenseløst.

 • Varmt lys gir varm velkomst

  Varmt lys gir varm velkomst

  Når du skal ha middagsgjester, vil du kanskje justere ned lyset for å gi gjestene en varm velkomst. Et godt stemningslys får du for eksempel ved å ha en lampe på et bord eller en kommode, eller ved å ha en lampett på veggen. Velger du en vegglampe med dimmer, kan du enkelt justere lyset og sette riktig stemning. Da får ikke gjestene bare et godt førsteinntrykk, men også et godt sisteinntrykk når de går hjem.Se vårt utvalg av spotskinne system herLes mer om belysning: