Nobø top panelovner - best i test

Tek.no har kjørt en test på panelovner Men denne gangen har de ikke hatt fokuset på ovnen i seg selv, men heller på brukervennligheten til kontrollen av varmestyringen. Hovedpoenget til ovner du kan styre via en app er jo att man skal spare på strømmen, og det skal være så enkelt at man gidder å bruke systemet.
Nobø top panelovner - best i test

Nobø panelovner ble best i test hos Tek.no 4/11/18. Brukervennlighet av varmekontroll var i fokus.

Tradisjonelle ovner står og fyrer døgnet rundt. Når ovnene fikk digital termostat kunne de, endelig, begynne å måle varmenivået i sitt område og dermed skru ned når det var varmt nok. Men da står ovnene fortsatt og varmer på natten, når du er på jobb, skole eller du er bortreist. Så fikk vi ovner hvor du kunne stille inn med nattsenking, og det hjalp enda litt til.

Enkelt oppsett av ukesprogram

Enkelt å sette opp ukesprogram

WiFi styrte panelovner kan spare deg for enda mer penger. WiFi panelovner kan nemlig stilles inn med ukeprogram så de skrur seg av og på etter når du faktisk er hjemme. Men for at slike systemer skal settes i bruk er enkelhet viktig.
Uventede ting som for eks. sykdom kan forekomme. Da er det viktige at hvem som helst kan overstyre programmet så det er godt og varmt hjemme.

«Vinneren i denne testen gjør det faktisk såpass enkelt at selv det mest teknofobe medlemmet av familien kan forstå det.» Tek.no

Nobø energy control er en intuitiv og oversiktlig app

Intuitiv app

Nobø systemet, energy control, skiller seg litt ut fra mengden da appen ikke kommuniserer med en og en ovn, men med en Hub som deretter styrer ovnene. Man velger selv hvilke av panelovnene i hjemmet man ønsker å kontrollere, og best av alt; du må ikke være hjemme for å styre de. Selve appen er veldig oversiktlig og intuitiv i bruk. Hele familien kan også benytte seg av systemet, så det er ikke en person som må skru av og på ovner etter hvem som kommer hjem først.

«Her kan man enkelt overstyre temperaturen til komfortvarme hvis man kommer tidligere hjem fra jobb, men samtidig velge å la for eksempel vaskerommet i kjelleren holde en jevn temperatur året rundt. Dette er utrolig enkelt å programmere inn i appen. Her kan man også sette timer på overstyringen både med nedtelling eller konkrete tidspunkter. Med andre ord: detaljert styring gjort på enkel måte.» Tek.no


Hva med prisen?

Nobø top systemet er litt dyrere enn konkurrerende merker da du må ha «hjernen», hubben, for at systemet skal fungere i tillegg til WiFi-termostat. Men som Tek.no skriver:
«Alt i alt er det tydelig at Nobø har utviklet et system fra bunnen som ikke bare gjelder for panelovner, men som sikter på et helt økosystem. Det virker også som de har vært bevisste på å lage en løsning som skal fungere for hele familien. Det er en holdning de vinner mye på.» Tek.no


Nobø WiFI-enheterEkstra tilbehør kan kjøpes løst


Ett komplett økosystem

Det finnes også en del ekstrautstyr man kan kjøpe til systemet som veggmonterte termostat, kontrollpanel og kaldras-sensor (Skrur ned ovnen om du åpner vinduet). Med andre ord har Nobø laget et helt system du kan styre med noen enkle trykk på telefonen din.

Se alle Nobø panleovner her


Andre varmeartikler: