Hva slags ovn skal jeg velge?

Her hjemme er det kjølig store deler av året så de fleste av oss har behov for vegghengte panelovner eller frittstående oljeovner. Det er mye å velge i og flere muligheter i dag enn for noen år siden. Her får du en liten innføring i hva slags panelovn, konvektorovn eller oljeovn som passer deg og ditt hus eller hytte.
 • Panelovn, oljeovn eller konvektorovn – hva skal du velge?
  Skal du ha panelovn, konvektorov eller oljeovn? Her er en liten innføring som kan hjelpe deg å velge riktig type varmeovn.

 • Panelovn – stort utvalg av design og funksjoner
 • Panelovn – stort utvalg av design og funksjoner

  Dagens panelovner kommer med et bredt utvalg av funksjoner og designet er løftet betydelig de siste årene så de skal passe inn i det moderne hjem. De skal henge på vegg, den har et varmeelement i aluminium som avgir både direkte strålevarme samtidig som kald luft trekkes inn i ovnen og varm luft fyller rommet. En panelovn trenger ikke å være varm på fremsiden. De med glassplater foran holder gjerne en lavere temperatur enn de i aluminium utførelse, noe som er praktisk om du har barn eller ovnen skal stå i en smal gang.

  I dag kan en panelovn være en del av ditt interiør. De kommer i ulike farger og utførelser, så om du ønsker en enkel hvit ovn eller en panelovn i glass med farge har vi det du ønsker. De aller fleste panelovner kommer med timer funksjon og termostat så du selv kan velge når de skal varme opp hjemmet, samtidig som du ikke bruker unødvendig mye strøm når du ikke er hjemme eller det allerede er varmt nok. Noen panelovner kommer også med WiFi styring så du kan endre temperaturinnstillinger, skru ovnene av eller på og ha full kontroll på strømforbruket uansett hvor du er. Se vårt utvalg av panelovner her.

 • Konvektor gulvovn – varmer raskt

  Konvektor gulvovn – varmer raskt

  Frittstående konvektor gulvovner varmer opp raskt. De fungerer på samme måte som panelovner men kommer gjerne med høyere watt, er flyttbare og du kan regulere hvor mye watt du ønsker å bruke. Konvektorovner er veldig praktiske når et rom skal varmes raskt enten den er vegghengt eller frittstående. Se vårt utvalg av konvektor gulvovner her.

 • Oljeovn - allergivennlig ovner

  Oljeovn - allergivennlig

  Oljeovner varmer godt og er skånsomme for inneklima, noe som er fint for allergikere. Varmeelementene sitter inne i ribbene så en oljeovn har ikke direkte kontakt med luften noe som betyr at luften ikke tørkes ut, men varmes opp. Oljeovner kan helt fint stå og gi varme uten oppsyn og den spesiallagde oljen er ikke antennbar som gjør at de er tryggere i bruk enn noen tror. Oljeovner varmer veldig godt rundt seg så de er flotte å ha i nærheten av der du skal oppholde deg. Men de klarer ikke å motvirke kulde som trekker fra, for eksempel, et vindu på samme måte som en panelovn.

Les mer om varmeovner: