5 grunner til å investere i varmestyring

Vurderer du varmestyring til hjemmet eller hytta, men er ikke helt overbevist? Da har du kommet til rett sted – her har du nemlig fem gode grunner til å investere i varmestyring.
5 grunner til å investere i varmestyring

Her oppe i det kalde nord er vi avhengige av oppvarming store deler av året. Hadde det ikke vært perfekt dersom det fantes gode systemer for å styre varmen, sørge for komfort gjennom alle de varierende årstidene og samtidig spare penger? Med varmestyring er alt dette mulig. Intelligent oppvarming og avkjøling gir nemlig lavere strømregning og langt mer kontroll over temperaturen i både boligen og hytta.

  • 1. Spar strøm – spar penger

    Med intelligent varmestyring unngår du sjokk når strømregningen kommer. Visste du at i mange husholdninger står energiforbruk knyttet til oppvarming for opptil 60 prosent av strømregningen? Der det finnes utgifter, finnes det også muligheter til å spare. Med varmestyring har du et sparepotensial på mellom 25 og 40 prosent i energiutgiftene dine, avhengig av størrelse på boligen og husets energimerking. Med andre ord er varmestyring strømregningens beste venn.

    Smart styring av varme kan kontrollere alt fra panelovner og varmekabler til vannbåren varme. Sone- og tidskontroll sparer deg for penger hver eneste time i døgnet.

    I tillegg er det verdt å nevne at de nye strømmålerne installert i norske hjem kan føre til dyrere strøm i gitte perioder. Dette skjer for eksempel rett etter arbeidstid når alle skal lage middag eller vaske klær. Derfor vil det være ekstra gunstig å kunne legge inn besparelser og bruke mindre strøm i akkurat disse periodene.

  • 2. Komfortabelt inneklima

    Jaja, det å spare penger er vel og greit tenker du kanskje – men, betyr det at jeg må hutre og fryse i årets kaldeste måneder? Selvfølgelig ikke! Strømkostnader kan enkelt reduseres uten at det skal gå på bekostning av det komfortable innemiljøet. De beste løsningene for varmestyring gir deg nemlig akkurat den temperaturen du ønsker, selv om energibruket holdes til et minimum.

    Det er mange måter smart oppvarming minimerer energiforbruket:


    • • Varmen skrus av om natten, og slår seg på så det er varmt om morgenen.
    • • Temperaturen i rom hvor vindu står åpent senkes automatisk.
    • • Temperaturen slås av eller senkes når du er på skole eller jobb.
    • • Huset lærer seg gradvis deg og din families rutiner og tilpasser seg etter dere.
    • • Varmen kan styres etter værvarsel eller strømpriser.
    • • Du unngår å måtte sprengfyre når du kommer frem til hytta.

    Med andre ord: det er mange veier til Rom, og her kan du tilpasse løsningen slik du selv ønsker. Varmestyring kan egentlig oppsummeres med at dersom det er behov for oppvarming får du det – og når det ikke trengs slås det av. Enklere blir det rett og slett ikke.



Smart plugger



  • 3. Ikke bare bra for deg, men miljøet også

    Når vi sløser med strømmen går dette unødvendig utover miljøet. Og hvorfor skal du egentlig ha et varmt hus eller en varm hytte når ingen bruker den? Du er ikke unormal dersom du lar varmen stå på tjuefire timer i døgnet, syv dager i uken. Og det er jo ikke så rart? Hvem vil vel våkne til kalde gulv om morgenen eller komme hjem til et iskaldt hus etter en lang arbeidsdag?

    Varmestyring kan som nevnt spare deg penger, men er det ikke deilig å tenke på at teknologien også sparer miljøet? Selv om vi i Norge er heldige og produserer mye strøm fra vannkraft, importerer vi også strøm fra utlandet. Og her er det miljøet som betaler prisen. Det å spare strøm er en av de enkleste måtene vi alle kan verne om miljøet på. Ved å bruke energien vi allerede produserer mer effektivt kan vi bidra til en grønnere fremtid for oss alle.

  • Termostater med WiFi eller nattsenking kan spare energiforbruket ditt

4. Mange muligheter med varmestyring

  • Smarthusteknologien er i stadig utvikling, og det kommer hele tiden nye produkter og løsninger på markedet. Mange tror at du er nødt til å investere i nye varmeløsninger for å gjøre varmestyringen smart. Det trenger du ikke.Med våre smarthusløsninger kan du styre alt fra varmekabler, varmepumper, panelovner, sentralfyr og radiatorer, samt vannbåren varme. Disse kan styres med enkle apparater som settes rett i stikkontakten, via WiFi eller mer avanserte former for sentral regulering.

  • Systemer fra flere forskjellige leverandører kan benyttes sammen, og du kan gjøre det så enkelt eller komplisert du selv vil. På den mer kreative siden: det finnes også flere mindre kjente muligheter som kan vurderes. For varmestyring er mer enn fancy panelovner med WiFi og varmesoner. Det hele handler om å finne løsninger som gjør hverdagen mer praktisk. Visste du at du også kan holde hustaket og oppkjørselen fri for snø, eller passe på at hytta blir oppvarmet før dere ankommer?



Namron Zigbee panelovner



  • Anlegg for snøsmelting


    Smarthus er ikke bare innendørs! Ved å installere snøsmelteanlegg får du for eksempel varmekabler i takrenner eller i den bratte bakken som leder opp til garasjen. Da blir det enkelt å smelte snø og istapper, noe som gjør utearealet mer sikkert for store og små. Anlegget kan settes til å bare slå seg på når det trengs, så du ikke bruker unødvendig med strøm. Vedlikeholdsfritt, og dere trenger ikke krangle om hvem som skal ta seg av snømåkingen.

  • Kom frem til ferdig oppvarmet hytte


    Muligheten for å komme frem til en ferdig oppvarmet hytte er kanskje ikke lenger nytt og revolusjonerende, men har ikke blitt mindre praktisk av den grunn. Få full kontroll på oppvarmingen enkelt via en app! Her kan du også holde et øye med temperaturen, selv når du ikke er der. Det finnes også løsninger for at du skal kunne få beskjed dersom noe skulle skje, som for eksempel strømbrudd, brann eller innbrudd.

  • Sikre deg mot sprukne rør


    Ikke alle får brukt hytta hver eneste vinter, og noen hytter egner seg bedre for varme sommermåneder. Selv om du ikke har planer om å bruke hytta i vinter, kan det være en idé å allikevel styre oppvarmingen. Med smart varmestyring (ring-hytta-varm) kan du sikre deg mot sprukne og frosne rør i årets kaldeste måneder. Dette sparer deg også for unødvendige reparasjonskostnader.

  • 5. Varmestyring er enkelt å installere – og bruke

    Å investere i smartere varmestyring trenger verken være vanskelig eller dyrt. Du kan selv velge om du vil ha enkeltstående enheter som er plug-and-play, eller mer avanserte varmeprodukter som en del av et større system. Uansett vil du kunne belage deg på en installasjon som er enkel, og et varmestyringssystem som er klart på 1-2-3.

    De fleste produkter og løsninger for varmestyring kan jobbe sammen og gi en sømløs opplevelse på tvers av enheter. Varmestyring kan kontrolleres gjennom apper på nettbrett eller telefon.

    Så, hva venter du på? Starten på en mer praktisk, rimelig og grønn hverdag er like rundt hjørnet. Begynn med varmestyring i dag!



    Usikker på hvilke løsninger du bør gå for? Ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Elektroimportøren-butikk for hjelp med å finne den perfekte løsningen for nettopp deg og dine.

  • Styr varmen, enkelt, i hele huset


Smart termostat



Relaterte artikler