Smarte løsninger for strømsparing

Med disse tipsene og produktene kan du enkelt redusere strømforbruket og utgiftene dine.

Strømprisene er høye, og det er mye som tyder på at de forblir høye i tiden som kommer. Det merkes godt på strømregningen. Heldigvis er det flere tiltak du kan gjøre i boligen din for å redusere strømforbruket og dermed også regningen.


Smarte løsninger for hvordan du reduserer strømregningen

– Den største andelen av strømforbruk i hjemmene våre er uten tvil oppvarming. Om du klarer å regulere energibruken på dette feltet, er det penger å spare. Det finnes løsninger som spenner fra det aller enkleste til det mer kompliserte, fra styring av enkeltprodukter til større smarthusløsninger, sier Pål Hefre – kategorisjef for smarthus hos Elektroimportøren.

Her har han plukket ut løsninger for deg som vil være smart, smartere eller smartest:
Smart

 • Bytt ut gamle lyspærer med LED-pærer

  – Det er fremdeles overraskende mange som bruker gamle lyspærer, men du sparer både strøm, penger og miljøet ved å bytte ut disse med strømsparende LED-pærer. LED bruker ca. 80 % mindre strøm enn halogen og 90 % mindre enn glødepærer, sier Hefre.

  Se alle LED-pærer her  TIPS! Det kan være smart å bytte ut gamle downlights. Sammenlignet med tradisjonell halogen-belysning så kan du spare opptil 80 % av energikostnadene ved å bytte til LED.

  Få fastpris på minutter her

 • Bytt ut gamle lyspærer med LED-pærer


Smart styring av hjemmet

Smartere

Bytt til smarte termostater og smartplugger

– Mange tror at man er nødt til å investere i nye varmeløsninger for å gjøre varmestyringen smart. Det trenger du ikke. Ved å bytte til smarte termostater eller smartplugger, gjør du for eksempel en «dum» ovn smart, og med smarte kontakter kan du kontrollere hvilke kontakter som er slått av og på via smarttelefonen din. På den måten slipper du å bruke penger på strømslukende duppeditter, sier Hefre. • Apex Smart Plug

  Apex Smart Plug er en av de minste og sikreste 16A smartpluggene på markedet. I tillegg til at smartpluggen måler strømtrekk, skrur den seg av hvis den blir for varm eller hvis den bruker for mye strøm.

  Kjøp produktet her

 • Apex Smart Plug

 • Namron Z-Wave Termostatplugg 16A

  Denne smarte veggpluggen lar deg fjernstyre alle dine vanlige lamper, panelovner og andre usmarte enheter. Med settpunkt og energisparingsmodus gir den blant annet praktisk og mer økonomisk bruk av usmarte panelovner. Du kobler pluggen raskt og enkelt mot din Futurehome eller Athom Homey smarthub.

  Kjøp produktet her

 • Namron Z-Wave Termostatplugg 16A

 • Namron Zigbee Touch Termostat 16A

  En smart termostat hjelper deg med å redusere strømforbruket, og du kan fjernstyre den fra hvor enn du befinner deg – hjemme, på jobb eller på ferie. Denne smarte termostaten har en brukervennlig touchskjerm som gjør det enkelt å ta i bruk alle praktiske funksjoner og innstillingsmuligheter.

  Du kan koble termostaten raskt og enkelt mot din Futurehome eller Athom Homey smarthub, og du kan styre den derfra eller ved bruk av medfølgende touch-kontroller. Den kan også brukes uten oppkobling til hub.

  Den vil da fungere som en vanlig termostat, og du kan sette opp blant annet ukesprogram direkte på enheten.

  Kjøp produktet her

 • Namron Zigbee Touch Termostat 16ABytt til moderne, strømsparende panelovner

Bytter du til en panelovn som har innebygd timer og kan variere mellom dag- og nattemperatur, er det penger å spare.


 • Mill

  Mill leverer varmeovner i lekkert moderne design og med høy kvalitet. Deres WiFi-panelovner og varmeovner kan styres eksternt med mobilen, uansett hvor enn du er i verden – og vips, så er oppvarmingen både smart, strømsparende og miljøvennlig!

  Kjøp produktet her

 • Mill panelovn
 • Namron Zigbee smarte panelovner

  Zigbee-ovner fra Namron har strømbesparende innstillingsmuligheter og praktiske funksjoner som gir ovnene lavere strømforbruk i tillegg til økt komfort. Med disse panelovnene kan du sette opp ukeprogrammer slik at du kan planlegge temperaturen ut ifra dine behov. Du kan for eksempel velge å sette temperaturen til 21 grader på morgenen i ukedagene, deretter kjøligere på dagtid mens du er borte på jobb, for så å øke temperaturen når du er tilbake igjen. I helgene kan temperaturen være jevn gjennom dagen for så å senkes på nattestid. På denne måten reduserer du strømforbruket.

  Kjøp produktet her

 • Namron Zigbee smarte panelovner


Namron sort panelovn

Smartest

 • Strømsparepakkene – den enkleste veien til lavere strømregning
  Noen ganger kan det lønne seg å investere litt for å spare penger på sikt, for eksempel gjennom å kjøpe Elektroimportørens Strømsparepakke. Pakkene inneholder det du trenger for å styre to av de store lastene i hjemmet ditt enkelt og rett fra mobilen - nemlig varmtvannsbereder og gulvvarme.

 • Strømsparepakken:
  Kvalifiserer for Enova støtte inntil 10.000,-
  Reduser strømforbruket
  Måler strømforbruk i sanntid
  Skrur av VVB når strømmen er dyr
  Varmer opp huset når det er billigstTIPS! Har du fått montert Easee eller Zaptec elbil-lader i løpet av de siste 20 månedene? Kontakt oss og få montert Strømsparepakken. Du kan da kvalifisere til Enova-støtte på 35 % på tidligere montert elbil-lader og Strømsparepakken.Sparer tusener i året

– Sparepakken er skreddersydd for å få Enova-støtte, og man kan regne med at investeringen er tilbakebetalt i løpet av et par år, avslutter Pål Hefre.


 • Enovastøtte – også på hytta

  I Norge satses det stort på innføringen av strømsparende og miljøvennlige smarthus. Derfor kan du gjennom Enova få støtte til varmestyringen, og strømsparepakkene er godkjente for støtte. Ved å søke støtte vil du kunne få tilbake 35 % av investeringen din, opp til 10.000,-, i tillegg til at du sparer flere tusen i året. Du kan også søke om denne støtten til fritidsbolig. Siden det ikke går an å søke strømstøtte til hytta, kan dette spare hytteeiere for mange penger!

 • Om Strømsparepakken

  Du kan få Strømsparepakken installert av en elektriker og koblet opp mot to store laster som for eksempel elbil-lader og varmtvannsbereder. Når du har Strømsparepakken installert, justerer systemet forbruket slik at strømmen blir brukt mer effektivt. Slik sparer du både strøm og penger.

  Les mer om Strømsparepakken og alt hva prisen inkluderer