Oppussing og renovering av garasje og uterommet

Gamle boliger er ikke rigget for dagens strømforbruk, verken innendørs eller utendørs. Har du egentlig nok strøm ute - til terrassevarmeren, høytrykksspyleren og elbilladeren - eller trenger du en ny kurs? Enten du trenger å installere en ny stikkontakt ute, ny kurs for elbillading eller trenger et helt nytt sikringsskap i garasjen, starter det hele med å ta kontakt med en elektriker – men da er det lurt å ha forberedt alt man vil få gjort så man slipper flere besøk en nødvendig!
 • Oppussing av uterommet starter her

  Vi nordmenn elsker å være ute så fort vi har muligheten, og for mange av oss er uterommet en forlengelse av huset. For vi pusser opp både inne og ute. Vi kjøper nye utemøbler og fyller dem med skinnfeller, tepper og puter. Vi investerer i nye markiser og varmelamper, og vi kjøper inn blomster og planter. Og vi rigger opp med belysning enten vi har en liten balkong eller en stor terrasse. For noen holder det med lyslenker langs veggene eller i trærne, mens andre går for belysning i hagen, på husvegger og i oppkjørsler.

  For dem som har et større uterom, er en platting den optimale oppgraderingen. Ved å kjøpe eller snekre le-vegger kan man også skape hyggelig soner med både spisebord og loungemøbler, og ikke minst kan vi oppfylle drømmen om et utekjøkken. En del investerer også i drivhus, og henter inn både tomater og urter fra potter og bed. Drivhusene kan være både store og små i størrelsen, og passer på både balkonger, større terrasser eller rett på bakken.

  Har du en kaotisk garasje der du har plass til alt annet enn bilen? Da er det kanskje på tide med en opprydning og noen gode oppbevaringsløsninger! Dersom du finner noen gode løsninger for oppbevaring av ski og sykler, er mye av problemet løst. Godt lys er også viktig. Istedenfor å måtte ha på billysene hver gang du skal finne noe, er det fornuftig med god belysning både på innsiden og på utsiden av garasjen. Da blir det først og fremst lettere å finne fram til garasjeporten, og deretter lettere å finne igjen verktøy og annet småtteri som ligger gjemt i garasjen.

 • Terrassevarmere og julebelysning brukes det mer og mer av

  Ny kurs

  Vi bruker en del strøm ute nå. Til terrassevarmere, juletrebelysning, høytrykksspyling og el-bil-lading. Mye av dette var ikke vanlig for 10-20år siden. Kanskje trenger du en ny kurs for å oppfylle drømmen, eller hjelp med å montere på plass en elbillader, en enkel stikkontakt eller kanskje du trenger et helt nytt sikringsskap der ute? Mye av dette kan løses til fastpris med våre elektrikerpakker, men skal du ha gjort flere ting anbefaler vi at du kontakter en elektriker direkte.

 • God utebelysning betyr masse for velkomstfølelsen

  Utebelysning

  Riktig utebelysning er den beste måten å hilse gjester velkommen på, og det skaper trivsel og trygghet i tillegg til økt glede av utearealene. Det finnes veldig mye å velge mellom, både lamper og «usynlig» belysning som downlights. Noen ønsker terrassespotter, andre ønsker å belyse hagen, innkjørselen og fasaden. Og når det nærmer seg jul, pynter vi gjerne trær og uteområdet med lys igjen. Er du nysgjerrig på hva slags utebelysning som finnes? Da kan du se hele utvalget her.

 • Få lys ute når du trenger det med bevegelsesensor

  Bevegelsessensorer

  Det kan også være smart å ha bevegelsessensorer utendørs. Ved hjelp av sensorer skrus det på lys dersom du beveger deg ute på verandaen, på gårdsplassen, i garasjen eller i hagen. Bevegelsessensorer kan også varsle om ubudne gjester, og dermed være en trygghet og fungere som en liten sikkerhetsvakt utendørs.

 • For trygg hjemmelading av elbil trenger du en ladestasjon

  Elbil-lading

  Det er stadig flere som kjøper elbil, og det er dessverre ikke så enkelt at du kan bruke stikkontakter fra veggen – du må nemlig ha en egen ladestasjon. Hva slags effekt du faktisk kan fra en elbillader avhenger av ditt eksisterende elektriske anlegg. De aller fleste elbilladere kan justere mengden ampere de skal bruke. Ved montering vil elektrikeren fort se hva som må gjøres så du får ladet hjemme, på en trygg måte. Kanskje en av våre ferdigmonterte elbilladerpakker er enkleste veien til mål? Les mer om elbilladere og begrep her. Eller gjør et reg.nr søk og finn det utstyret som passer for din bil.

 • Ha kontroll på ytterdøren, uansett hvor du er

  Smarte låser

  Nå kan du åpne både ytterdøren og garasjedøren med smartteknologi. Med en smartlås kan du åpne ytterdøren ved hjelp av mobiltelefonen, uten å måtte rote rundt i veska etter nøkkelen. Via mobiltelefonen eller en fjernkontroll, kan du også åpne garasjeporten uten å sprette ut av bilen, faktisk kan du åpne garasjeporten bare ved å nærme deg den. Det beste er at du også kan sjekke om du husket å løse døren eller lukke garasjeporten – uansett hvor du er, så lengde du har dekning på telefonen.

Les mer om oppussing: