Få inntil 10 000,- i støtte for smart strømstyring

Nå kan du få inntil 10 000 kroner i støtte av Enova ved anskaffelse av smart styringssystem for hjem eller fritidsbolig.
Smart strømstyring handler om automatisk reduksjon av energiforbruk på døgnets dyreste tidspunkt. Dette er også typisk tidsrommene det totalt blir brukt mest strøm. Smart strømstyring vil lade batteriet på elbilen samt varme opp varmtvannstanken og betonggulvet på badet når strømmen er billig, og samtidig sørge for full komfort når du trenger det. Gjennom å installere et smart strømstyringssystem vil du både redusere strømutgiftene og bidra til mindre belastning på kraftnettet.


Få opptil 10000kr i støtte for smart strømstyring

Hvem kan få støtte?

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre gode energi- og klimatiltak. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Installasjonen må være utført av et registrert firma. Dokumentasjon av kostnader må også være i samsvar med norske lover og forskrifter.

Støtten dekker 35% av installasjonsutgifter, maksimalt 10.000 kr. Men det er visse kriterier for tilskudd, som:
Systemet skal være installert i din helårsbolig eller fritidsbolig i Norge og det skal kunne motta prisinformasjon og styre strømbruk til eksempelvis varmtvannstank, lading av kjøretøy, gulvvarme. Systemet skal styre minst to slike el-produkter i boligen. Arbeidet må være utført av registrerte fagfolk. For full liste over kriteriene og fremgangsmåte for å motta støtten kan du lese mer på Enova sine sider.Noen av produktene du kan få støtte til:

Støtten gjelder primært fastmonterte produkter som kan styre gulvvarme, ladestasjoner og varmtvannsberedere, samt smart gateway som kan innhente strømpriser. Kom innom ett av våre varehus, så hjelper vi deg! Vår tjeneste SpotOn kan bistå med installeringen.Hvordan fungerer smart strømstyring?

Systemet sørger for at de ulike rommene i huset er oppvarmet når de skal brukes og at vannet alltid er varmt når du vil ta en dusj. Samtidig blir mest mulig av strømmen brukt til tider på døgnet når strømprisen er lav.

Varmtvannsberederen, gulvvarmen og elbilbatteriet lagrer energi og dette utnytter systemet. For eksempel kan badegulvet varmes opp med billigere strøm før du står opp. Gulvet vil holde seg varmt i timene med høy strømpris på morgenen, selv om automatikken kobler ut strømbruken når strømmen er dyrest. Systemet sørger for at hovedsikringen ikke overbelastes og vil også kunne passe på at nettleia blir unødvendig høy.

Automatisk styring gir deg bedre kontroll over boligen din. Via en app, en internettportal eller et betjeningspanel i boligen kan du stille inn temperaturer og tidsinnstillinger. Når du drar på ferie kan du velge feriemodus slik at boligens styringssystem reduserer strømbruken mens du er borte.

Vårt samarbeid med Eva Smart; Smart Strømstyring Startpakke kvalifiserer til Enova-støtte og er en ypperlig start for deg som ønsker å implementere smart strømstyring i huset ditt!