Belysning på bad

Belysning på bad kan fort bli et diskusjonstema. Mens noen helst vil ha dus og behagelig belysning, vil andre ha skikkelig arbeidslys. Vi sier ja takk, begge deler!
 • God baderomsbelysning med downlights og LED strip

  Med flere lyskilder, kan det være kjekt å kontrollere lysene på badet med en lysstyringsenhet. Da får du akkurat det lyser du ønsker deg med et tastetrykk.

 • Det er grytidlig på morgenen. Vekkerklokka har nettopp tvunget deg opp av senga og inn på badet. Før du har rukket å gni søvnen ut av øynene, skrur du på lyset på badet og BÆM! Det skarpe lyset svir i øynene og du orker nesten ikke tanken på å åpne øynene før du er ferdig i dusjen.

 • Behagelig baderomsbelysning

  Kjenner du deg igjen? Etter en lang natt i drømmeland, er det ikke mye som er mer ubehagelig enn skarpt lys og høye lyder. Heldigvis er det fullt mulig å gi deg selv langt mer behagelig start på dagen enn den som er beskrevet ovenfor.

  Med en dimmer på belysningen blir baderommet både behagelig og funksjonelt – og du justerer selv når du trenger hvilket lys.

 • Belysning for alle behov

  I løpet av en dag er du innom badet mange ganger. I det ene øyeblikket trenger du godt lys for å sminke deg, barbere deg eller sortere klesvasken, og i det neste vil du ha et dust stemningslys når du tar deg et bad. For å tilfredsstille disse behovene kan en god løsning være en kombinasjon av innfelte downlights og vegglamper rundt speil eller andre aktuelle steder. Tenk deg godt om før du plasserer lyspunktene dine, og spør gjerne en elektriker om hjelp, så unngår du for eksempel å bli blendet av speil.

 • Et godt belyst rom får en god romfølelse

  Downlights og lamper

  Det er altså mange som velger downlights som generelt lys i taket på badet. Dersom du er en av dem – husk å plassere downlightsene langs veggen, og ikke midt i taket. Da unngår du å få kraftig lys rett i hodet når du står foran speilet. De fleste bad har også et lyspunkt ved speilet, nettopp fordi det kan være greit med godt lys når man skal sminke seg eller ta skjegget, men vær obs på at lyset ved speilet bør komme forfra. Ved å ha lys rundt speilet lyser du nemlig opp ansiktet på en god måte. Det kan også være nyttig å ha et ekstra lyspunkt i dusjen når dusjforhenget er trukket for. Med disse lyskildene vil du kunne lyse opp alle kriker og kroker i hele baderommet.

 • Downlights fungerer godt sammen med andre lysskilder

  Husk sikkerhet i høysetet

  Badet er et våtrom og det legger strenge føringer for det elektriske anlegget. Baderommet deles nemlig inn i våtsoner – og disse sonene indikerer hvor høyt på veggene og hvor langt unna vannkilder elektrisk materiell skal være.

  På baderom er det veldig viktig å kun installere el-materiell som er godkjent for bruk i våtrom, men så lenge alle sikkerhetskrav er tilfredsstilt, kan du installere takpendler og lysekroner på badet!

 • LED-strips for kosens skyld

  Stadig flere benytter også såkalte LED-strips på badet. LED-strips er anvendelig, og de kan brukes for å skape soner i baderommet. LED-strips kan også brukes i bakkant av speil, i nisjer eller andre steder der du vil ha lys mest for kosens og dekorens skyld.

Se vårt utvalg av LED-strips

Les mer om belysning: