Varmefolie eller varmekabel – hva skal jeg velge?

Varmefolie, varmematter, varmekabelmatter og varmekabler er begreper som ofte blir blandet sammen. Produktene har samme funksjon, nemlig å holde deg varm på føttene, men de har noe ulike bruksområder og det er stor variasjon på hva du kan gjøre selv.
 • Varmekabelmatte - nett med varmekabler i for rask utrulling

  Varmekabler og varmematter

  Varmekabler og varmekabelmatter har omtrent samme bruksområdet og må legges av profesjonelle. De legges oftest i støp under fliser. Gang, vaskerom og bad er de vanligste stedene varmekabler og matter blir brukt. De kommer til både inne- og utendørs bruk.

  Varmekabelmatter er nett med varmekabler i seg som enkelt kan legges ut. Det går dermed raskere og få det lagt, men det koster litt mer i innkjøp enn tradisjonelle varmekabler. Varmematter er det perfekte valget ved oppussing hvis du ikke ønsker å pigge opp betongen. Ta bort gamle fliser, puss gulvet -så kan du legge fliselim og fliser rett oppå!

  Varmekabler er det rimeligste alternativet men det tar lenger tid å legge enn varmekabelmatter. Tradisjonelle varmekabler kan legges tidligere i byggeprosessen enn varmekabelmatter, altså dypere ned i støpet, noe som kan kreve ett høyere energiforbruk. Se vårt utvalg av varmekabler og matter her.

 • Varmefolie - god komfortvarme med veldig lav bygghøyde

  Varmefolie – god komfortvarme

  Varmefolie kan brukes direkte under parkettgulv. Folien holder en temperatur på under 27 grader som er innenfor parkettleverandørenes garantikrav. Varmefolie er også veldig enkelt å legge. Det krever ingen støpmasser. Det kan rulles rett ut på isolasjonen eller reflektorplatene, så legges plastfolie over for å beskytte varmefolien. Tre-, laminat- eller parkettgulvet kan så legges rett oppå. Isolasjon- og reflektorplatene sørger for at varmen stiger rett opp noe som er energibesparende. Varmefolien må legges av en profesjonell, men underlaget og selve gulvet kan du legge selv.

  Varmefolie har endel fordeler, men den største er at det går fort å regulere temperaturen i hjemmet ditt. Det tar ikke flere timer å senke- eller øke temperaturen. Er du kald, eller skal ha hele familien på besøk, justerer du bare temperaturen og ca 30min senere skal temperaturen ha kommet seg til ønskelig nivå.

  I nyere hjem som er godt isolert kan det holde med varmefolie som oppvarmingskilde, men de fleste hus vil fortsatt trenge panelovner. Derfor kalles produkter som varmefolie og varmematter for komfortvarme av profesjonelle. Se vårt utvalg av varmefolie her.

 • Varmematter er plug & play og du kan gjøre alt selv

  Varmematter – gjør det selv

  Lavtbyggende varmematter kommer ferdig isolert og kan legges direkte under parkett-, tre- og laminatgulv på lik linje som varmefolie. Men du trenger ingen ekstra isolering. Mattene sørger også for å dempe støy og trinn.

  Veria clickmat kan du legge helt selv, så her trenger du ingen elektriker! Dette er helt plug & play. Legg mattene utover ønsket område og sett støpselet i en vanlig stikkontakt. Gulvet legges rett oppå mattene. Enklere blir det ikke. Se vårt utvalg av varmematter her.

Les mer om varmekabler, folie og matter: