Unngå innbrudd og uhell i sommer: Smarte sensorer og alarmer

Sommerferien er høytid for små og store utflukter – men også innbrudd og uhell. Heldigvis finnes det mange smartsensorer og -alarmer som kan la deg senke skuldrene og nyte en innbrudds- og uhellsfri sommer. Les våre beste tips her!


Unngå innbrudd og uhell i sommer med smarte løsninger

Ikke alle tar ferie om sommeren, og særlig aktive er innbruddstyvene i denne perioden. I tillegg er det mye annet som kan gå galt når boligen skal være alene i ferien, og du vil nødig komme hjem til vannlekkasje eller varmt kjøleskap.

Heldigvis er det mye du kan gjøre for å slippe å ta med deg bekymringene på badestranda. Her er våre beste tips til smarte sikkerhetsløsninger for å forebygge og oppdage uhell, slik at du kan få en bekymringsfri ferie.Smart boligalarm for brann- og innbruddssikring

Med en smart boligalarm kan du skaffe øyeblikkelig hjelp ved innbrudd. Da sender boligalarmen automatisk ut både varsel og video til smarttelefonen din, slik at du får bevis og kan kontakte alarmsentral mens innbruddet pågår. I tillegg kan du installere sensorer på dører og vinduer, slik at du kan reagere lynraskt så fort en dør eller et vindu blir åpnet.

Du kan lukke og slukke så godt du klarer før ferien, men av og til skjer uforutsette feil på tekniske anlegg eller lignende som du ikke kan kontrollere for. I de tilfellene er en smart røykvarsler gull verdt, og du får mye bedre tid på å varsle naboer og redde eiendelene dine.

Smarte røykvarslere vil begynne å pipe som en vanlig røykvarsler, men sender i tillegg et varsel til smarttelefonen din for å advare om brann. Det finnes også røykvarslere med varmesensor som ikke bare reagerer på røyk, men også uvanlig høye temperaturstigninger.Utvalget av smarte røykvarslereFå full oversikt med wifi-kamera

Et wifi-kamera med bevegelsessensor registrerer bevegelser og sender deg automatisk et varsel på smarttelefonen. Dermed har du full kontroll over hvem som kommer og går på eiendommen din. Det finnes til og med overvåkningskameraer med toveis tale, slik at du kan snakke med de som står på døra.

Har du en smart ringeklokke kan du også se hvem som står på døren, og kommunisere med de selv om du ikke er hjemme. Får du for eksempel en pakke på døren, kan du be postbudet legge den ved inngangen – eller til og med slippe de inn om du i tillegg har en smartlås. Da blir det også enklere å la venner og familie komme inn for å stelle plantene dine mens du er på ferie. Smart, ikke sant?Utvalget av WiFi-kameraVannlekkasjesensorer for en tørrskodd sommer

Er du redd for at det skal oppstå uhell som omfattende vannlekkasjer mens du er bortreist? En vannlekkasjesensor varsler deg umiddelbart slik at du kan ta grep øyeblikkelig, uansett hvor i verden du befinner deg.


Alt sikkerhetsutstyr, så vel som andre smarte systemer, kan enkelt kobles sammen via en smarthussentral. I tillegg til å få full kontroll på eventuelle innbrudd eller uhell, kan du da også bruke mobilen til å slå av og på lyset, justere varmen, åpne og lukke garasjeporten, og så mye mer!

Med disse tipsene kan du trygt dra på ferie, vel vitende om at mobilen varsler deg med en gang om noe skulle skje hjemme. Vil du ha flere tips? Les våre artikler og guider, eller sjekk ut flere smarte sikkerhetsløsninger her. God sommer!Utvalget av lekasjesensorRelaterte artikler