Smarthus gjør det tryggere å la barna være alene hjemme

Smarthus hjemme åpner for en ny verden av muligheter. En av disse er økt sikkerhet. Ta en titt på våre tips til hvordan du kan bruke smarthuset til å gjøre hjemmet tryggere for barna å være alene.

Smarthus gjør det tryggere å la barna være alene hjemme

Du sitter på jobb, i det minste fysisk. Tankene dine vender nemlig stadig hjem, der barna dine etter planen skal være alene noen timer. Hva om de mister nøkkelen? Hva om de går noe sted uten å låse døren? Hva om de skrur på komfyren og det begynner å brenne? Hvis du er en av de mange foreldre som kjenner deg igjen i noe av dette, kan smarthus være løsningen for deg. Det er faktisk mange måter det å investere i smarthus kan gjøre det tryggere å la barna være alene hjemme.

 • Når kan man la barna være alene hjemme?

  Mange foreldre lurer på de skal gjøre når barna er for store for skolefritidsordningen, men for unge til å være helt alene hjemme – i alle fall uten bekymring. Du kan henge opp så mange lapper med instruksjoner og nødnummer du bare vil, men full kontroll vil du aldri få. Søker du råd på internett om når barn kan være alene hjemme, vil du som regel ikke bli spesielt mye klokere, da heller. Det beste rådet her er å kjenne etter selv. Hva er du komfortabel med, og hvor godt kjenner du barna dine og deres atferdsmønster? Ikke minst – hvilke muligheter har du egentlig?

  Noen går over til en lavere stillingsprosent, men for de fleste er dette en luksus å ha råd og mulighet til. Andre har besteforeldre som kan stille opp, eller en god nabo som kan se til barna i løpet av ettermiddagen. Uansett vil det som regel involvere mange ressurser og en innsats fra flere enn bare deg selv, noe som ikke alltid lar seg gjøre over lengre tid.

  En annen mulighet er å oppgradere huset ditt til et smarthus.

 • Nyttige smarthusløsninger som gir deg færre bekymringer

  Smarthus har tatt markedet med storm, og er i veldig rask utvikling. Dette gjør hverdagen enklere for millioner av mennesker verden over. Smarthus gjør det mulig å koble sammen ulike funksjoner i hjemmet, og styre disse fra både fjern og nær via apper og kontrollpaneler. Mulighet til å kontrollere lyset, varmen, hvitevarer og sikkerhetssystemer i boligen uten at du selv er tilstede, er bare en brøkdel av alt et godt integrert smarthus kan gjøre.

  Så – hva kan egentlig smarthuset gjøre for deg som bekymret forelder når barna må være alene hjemme? Her kommer det vi anser som de viktigste funksjonene:

 • Når kan man la barna være alene hjemme?


1. Koble opp smartlås og videoringeklokke

Ha full oversikt over når barna kommer og når de går, med smart dørlås og videoringeklokke. Smartlås vil gi deg beskjed om hvem som kommer hjem og når, du kan låse den via mobilen dersom du vet at barna har forlatt huset, men glemt å låse, og du kan åpne døren dersom barna selv ikke har mulighet. Da er det bare for barna å ringe på den smarte videoringeklokken. Du vil se hvem det var som ringte på døren, og du kan åpne døren via nettverket.2. Installer nattlys og bevegelsessensorer

Barn som står opp alene om natten for å gå på toalettet eller andre ting, er spesielt utsatt for å snuble og slå seg, eller bli litt ekstra skremt som følge av alle monstrene i mørket. Ved hjelp av smarte downlights, lysstrips og bevegelsessensorer, kan du la gangen lyse opp i et behagelig lys som er akkurat nok til at de små kommer seg trygt til og fra sengen.3. Få beskjed om alarm eller brannalarm går av

Med smarte røykvarslere vil du få beskjed med en gang en røykvarsler går av, eller en vaktsentral vil automatisk bli koblet på saken. Da blir utrykningstiden kort og effektiv dersom uhellet skulle være ute.4. Beskyttelse mot uvedkommende

Redd for at det skal komme uvedkommende på besøk mens barna er alene? Det er enkelt å sette opp sikkerhets- og overvåkningssystemer som reagerer på bevegelse, og som kan sende bilder direkte til mobilen din dersom noen dukker uanmeldt opp på eiendommen din. Da har du mulighet til å handle om nødvendig.5. Få oversikt over ting som haster

Et smarthussystem kan tilpasses så det overvåker om kjøleskap eller fryser blir stående åpent for lenge. Ring til barnet ditt og be dem lukke det i så tilfelle. Sensorer kan installeres på mange ting i huset – for eksempel kan du installere sensorer på våtrom som varsler om vannlekkasjer før katastrofen er et faktum. Du kan også montere vanningssystemer til plantene dine mens du er på ferie, eller styre solskjermingen etter årstidene.

Med smarthus er det på mange måter kun fantasien som setter grensene. Forhør deg med oss om hvilke produkter og leverandører vi anbefaler til dine behov. Har du noen spørsmål om våre smarthusløsninger er det bare å komme innom ett av våre varehus for en hyggelig samtale.