Styr lys med mobilen – slik bruker du smart belysning

Smart lysstyring er en enkel måte å oppgradere hjemmet ditt på, og du trenger ingen elektriker for å komme i gang. Styr lyset rett fra mobilen for å tilpasse stemningen i rommet, spare strøm, og mye mer! Finn ut hvilke muligheter smart belysning byr på her.


Styr lys med mobilen

Styr lys med mobilen for økt sikkerhet og komfort

Med smart belysning trenger du ikke lenger å bruke fysiske brytere for å slå på og av lyset i rommet. Du kan enkelt styret lyset med mobilen eller nettbrettet ditt, uten å forlate sofakroken. Det er likevel mulig å skru av og på lyset ved hjelp av lysbrytere og dimmere – du må ikke bruke appen.

En annen fordel ved å bruke mobilen til å styre lyset er at du kan slå det på og av fra hvor som helst i verden. Kanskje du har lyst å skru på lyset noen timer om kvelden, slik at det ser ut som om det er noen hjemme? Eller kanskje du er bekymret for at du glemte å skru av lampene før du reiste? I så fall er det bare å logge seg inn i appen.Sett stemningen med smart belysning

En av de største fordelene med å kunne styre lyset med mobilen, er at du enkelt kan justere lysstyrken etter behov og stemning. Er du ute og kommer hjem sent på kvelden, kan du forhåndsinnstille at lyset automatisk skal slås på når du åpner døren. Eller hva med belysning som blir gradvis sterkere om morgenen for å våkne på en behagelig måte?

Trenger du avslappende skumringstid før du skal legge deg, kan du enkelt sette lysene til å bli svakere gradvis etter hvert som kvelden går. Dette kan være spesielt praktisk for deg som har søvnproblemer. Du får full fleksibilitet med smarte lamper, så her er det bare fantasien som setter grenser!  • Styr Philips Hue med mobilen
  • Styr Namron LED-strip med mobilen
  • Styr Namron vegglamper med mobilen

Spar energi med smart belysning

Smart belysning gir deg også mulighet for å spare energi, både ved å slå av lyset når det ikke er i bruk og ved å justere lysstyrken etter behov. Lyskilder som LED bruker mindre energi enn tradisjonelle glødelamper. Dimming av lyset kan gi ytterligere energibesparelser.

Er det et rom du ofte glemmer å slukke lyset i, kan du sette lysene til å slå seg av automatisk på gitte tidspunkt. Da slipper du å tenke på det, og du kan være trygg på at du ikke bruker mer energi enn nødvendig. Praktisk, ikke sant?
Hvordan setter jeg opp smartbelysning i hjemmet mitt?

Du kan enten bytte ut lyskildene eller styre eksisterende belysning ved å bytte til smarte dimmere og lysbrytere. Elektroimportøren gjør det enkelt å komme i gang med smartbelysning i hjemmet. Vi har for eksempel lyspærer, lamper, LED-strips og downlights med trådløs aktivering, slik at du kan styre lyset med mobilen.

Vil du ha flere tips til smarte løsninger i hjemmet? Les våre artikler og guider, eller sjekk ut våre smarte lyskilder her.