Smarthus på hytta

Hadde det ikke vært deilig om hytta var varm når dere kom fram? At gulvene ikke ga deg neglesprett gjennom tøflene og at det faktisk var varmt vann i springen? Nei, det er ikke en drømmeverden – det er smarthus på hytta!
  Smart hus = smart hytte Smart på hytta: Selv om vi liker at ting ikke er helt som hjemme når vi reiser bort, er det ikke forbudt å tenke komfort eller sikkerhet på hytta. Stadig flere vurderer smarthus-løsninger på hytter og i fritidshus.
 • Endelig har det blitt stille. Det er mørkt og kaldt og dere er endelig framme på hytta. Etter det som virker som en endeløs rekke tissepauser og en evigvarende klagesang fra baksetet, kan hyttehelgen starte. Dere må bare pakke ut av bilen først. Finne hyttenøkkelen. Tenne opp i peisen. Sette på varmeovnene og varmtvannstanken. Dere vet at barna våkner så fort dere kommer inn i den iskalde hytta, så dere sitter i bilen litt til. For å samle mot til å ta fatt på neste etappe.

 • Smart hus = smart hytte

  Smarthus = smart hytte

  Hadde det ikke vært godt om hytta allerede var varm? At dynene kjentes myke og lune og gulvene ikke ga deg neglesprett gjennom tøflene? Hva om det faktisk var varmt vann i springen og døra lot seg åpne med noen få tastetrykk? Nei, det er ikke en drømmeverden – det er en faktisk virkelighet!

  For smarthus er ikke forbeholdt boligene våre. Det blir mer og mer vanlig å implementere avansert teknologi også på hytta, uten at det går på bekostning av hyttekosen og annerledesheten. For selv om vi gjerne vil at ting ikke skal være helt som hjemme når vi reiser bort, så er det ikke forbudt å tenke komfort på hytta også. Eller sikkerhet.

 • Smart og trygg hytte

  Smart og trygg hytte

  For mange av oss kan det gå lang tid mellom hver gang vi tar en tur på hytta. Kanskje er den ikke like tilgjengelig sommerstid eller den mangler vinterisolering. I løpet av månedene hytta står der for seg selv, kan mye skje. Og selv om det tilhører sjeldenhetene, så er det ikke til å stikke under stol at vi aller helst vil vite om en vannlekkasje eller et innbrudd lenge før vi står på trammen med bikkja og ungene og svigermor på slep.

  Flere leverandører av smarthusteknologi leverer alarmer som gjør at du varsles så fort det skjer noen uregelmessigheter på hytta di. På den måten kan du enkelt kontakte politi eller brannvesen og bidra til å begrense skadeomfanget.

 • Ring hytta varm

  Ring hytta varm

  Å «ringe hytta varm» har blitt et begrep for mange, og teknologien er ikke så ny som man kanskje tenker seg. Som med alt annet, har også denne løsningen utviklet seg over tid, og nå styres mer og mer via nettet og smarttelefonen din. Med WiFi på hytta setter du på varme og lys via en app.

  Med begrenset plass og utpreget hyttestil, kan det være vanskelig å se for seg hvordan man sømløst integrerer ny teknologi. Heldigvis er det snakk om små eller innebygde komponenter som verken syns eller tar plass. Enkle adaptere som du setter i kontakten og en enhet, hub, er alt som skal til for å få eksisterende produkter til å snakke sammen, hvis ikke du bytter ut hele produkter som panelovner og velger en type med integrert WiFi. Uansett er det lett å gjøre hytta di til en smart hytte. En hytte som kjennes enda litt lunere og med enda større hjerterom neste gang du kommer. fiction – det er virkeligheten, og allerede hverdagen til mange.

Les mer her: