Shelly Smart sensor • 94473

Shelly Pro 3EM - 400A

-+
  • Strømmåler
  • Wi-Fi. Bluetooth og LAN tilkobling
  • Opp til 400A pr fase
  • 3 uavhengige målekanaler opp til 400A
  • Full funksjon kun på TN-Nett
  • Les mer...
  • Fungerer med

    Virker med Homey Virker med Homey Bridge

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Brukerveiledning
Shelly Pro3 EM-400 er en trefase energimåler som bruker strømtransformatorer for å måle energidata på tre individuelle faser med belastninger opptil 400A og med 99 % nøyaktighet. Enheten måler effekt, strøm, spenning og effektfaktor med en oppløsning på ett minutt i sanntid. Det er også mulig å kjøpe en ekstra strømtransformator for måling av nullstrøm.

Teknisk beskrivelse

Enheten er utstyrt med generasjon 2 maskinvare, inkludert en kraftig ESP32-prosessor. Dette gjør det mulig å bruke skriptfunksjoner for avansert og tilpasset funksjonalitet, samt utvidelse av enhetens rekkevidde.

Funksjonalitet

Shelly Pro 3EM er designet for montering på en DIN-skinne og leveres med tre strømtransformatorer. Enheten rapporterer effektmåling (W), spenningsmåling (V), strømmåling (A) og effektfaktor (PF) i sanntid og lagrer målingene i opptil 60 dager på enheten og 365 dager når den er koblet til Shelly Cloud-appen. Enheten oppfyller også kravene i IEC 62053-21 med en nøyaktighet tilsvarende klasse B (maksimalt 1 % avvik). Shelly Pro 3EM har også en innebygd sanntidsklokke for å opprettholde klokkeslett og dato i tilfelle tap av forbindelse til en SNTP-server.

Montering

Shelly Pro 3EM kan kobles til internett eller det lokale nettverket via LAN-grensesnittet og/eller 2,4 GHz WiFi. I tillegg har enheten innebygd Bluetooth, akkurat som resten av Pro- og Plus-enhetene, og kan derfor også brukes som gateway for Shelly Bluetooth-enheter.

Shelly Pro 3EM fungerer lokalt uten tilkobling til Shelly Cloud, men det anbefales å aktivere tilkoblingen for enkel datalagring og økt funksjonalitet. Enheten kan også kommunisere via MQTT, HTTP og WebSocket. Alle protokoller støtter TLS. Som noe nytt støtter Shelly Pro 3EM også Modbus TCP-tilkobling.

Forbehold

Vær oppmerksom på at Shelly Pro 3EM ikke har innebygd reléutgang, slik som den gamle Shelly 3EM hadde. I stedet kan du kjøpe Shelly Pro 3EM Switch Add-on (3800235268131), som gir muligheten for ekstern relékontroll.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”