Hvilken elbillader skal jeg velge?

Skal du ha ny ladestasjon og lurer på hvilken du skal velge? Med en stadig utviklende teknologi og en rekke alternativer på markedet, kan det være vanskelig å finne hvilken elbillader som passer best for dine behov. Dette er din guide til hva du bør tenke på når du skal velge elbillader og en oversikt over de mest populære modellene.

Hvilken elbillader skal jeg velge

Ladehastighet

Lader du om natten eller liker du at ladingen går fortest mulig? Velg en elbillader som passer til dine kjøremønstre. Det finnes flere ulike ladere på markedet som har ulik ladehastighet, men det er viktig å vite hvor mye elbilen kan ta imot før du velger lader. Dersom du velger en elbillader med 22kW, men elbilen ikke kan ta imot 11 kW, vil den ikke lade for mer enn 11 kW. Det er også viktig å ta med seg at temperaturer også kan påvirke ladingen. Vær også oppmerksom på at noen elbiler lader raskere enn andre.


Smart og enkel elbillading

Noen elbilladere kommer med smarte funksjoner som gjør at du enklere styre ladingen fra mobilen. Dette gjøres ved at de er tilkoblet f.eks. WiFi, Bluetooth og/eller 4G LTE-M. Ved å ha en smart elbillader kan du sette opp automatiske programmer som lader bilen på gitte tidspunkter i løpet av døgnet og styre effekten på elbilladeren. Dette kan gjøre strømregningen litt hyggeligere. Med en HAN-port som fungerer sammen med elbilladeren, kan du også koble den til smarthub og lade basert på strømprisen.
Man må ikke gå for en smart elbillader om man synes det er avansert. Det finnes også enklere ladere som starter i det du setter ladekabelen i bilen. De fleste nyere elbiler kommer også med egen app som kan styre ladetidspunktet for deg. • Zaptec ladestasjon

  Zaptec Go

  Zaptec Go er en ladestasjon som passer alle elbiler og ble kåret til best i test av NAFs test av elbilladere i 2022. Dette er en smart lader som kan styres ved tilkobling til WiFi/4G LTE-M. Med et minimalistisk design og ulike fargemuligheter passer den på veggen hos de aller fleste.

  Les mer om Zaptec Go her
 • Easee ladestasjon

  Easee Charge Lite

  Er du ute etter en smart, pålitelig og tilpasset ladeløsning for elbilen din? Denne ladeboksen har alt du trenger og gjør ladingen av elbilen til en sømløs og god opplevelse. Den maksimale ladehastigheten er på opptil 11 kW (16A) på en tre-fase krets, men lader opptil 7,4 kW (32A) på en en-fase krets.

  Les mer om Easee Charge Lite her
 • Amina ladestasjon

  Amina 1

  Hvis du ønsker en enkel og trygg lading av elbilen, er dette laderen for deg! Amina 1 er liten av størrelse og gir bilen din den effekten den trenger (7,4 kW) når du lader hjemme.Dette er et trygt og rimeligere alternativ for deg som setter bilens funksjoner i fokus.

  Les mer om Amina 1 her


 • Amina S ladestasjon

  Amina S

  Amina S er laget for bilen din og designet for hjemmet ditt. Med sin maksimale kapasitet på 22 kW er den en av markedets raskeste hjemmeladere og øker rekkevidden med over 100 km på én time. Den har 6 meter fastmontert ladekabel og du kan velge mellom 20 A (14 kW) eller 32 A (22 kW).

  Les mer om Amina S her
 • Charlie 1 ladestasjon

  Innohome Charlie 1

  Charlie 1 Gen 2 ladestasjon er en trygg og enkel lader. Elbilladeren er produsert i Finland og spesielt egnet for de skiftende værforholdene her i Norge. Med maksimal ladestrøm på 32 A sørger den for at bilen din er fulladet over natten. Laderen er sprutsikker og har IP54.

  Les mer om Charlie 1 her
 • Charge ladestasjon

  Futurehome Charge

  Futurehome Charge elbilladeren for deg som ønsker å optimalisere ladingen av elbilen etter strømpris. Den er spesielt designet for å kobles til Futurehome Strømkontroll, og gir deg mulighet til å lade bilen på en trygg, smart og kostnadseffektiv måte.

  Les mer om Futurehome Charge her


Ladestasjon ferdig montert

Trenger du å få elbilladeren montert?

Elbilladere skal monteres av elektriker. Vi tilbyr ferdig montert elbillader med vår tjeneste SpotOn. Har du allerede kjøpt elbilladeren? Huk av for dette når du legger inn hva du trenger, og få fastpris på sekundet. Du velger selv tidspunkt for når du ønsker å få jobben gjort!

Få elbilladeren ferdig montert her.

Elektroimportøren anbefaler at kunder som har installert eller vurderer å installere en elbillader, installerer separat jordfeilvern 30mA Type A RCD for hver ladestasjon, uavhengig av om ladestasjonen leveres med dette integrert. Dette er for å sikre optimal beskyttelse og sikkerhet ved bruk av elbilladeren.Les mer om elbil her