Namron Komfyrvakt Rehab Zigbee • 1402792

Namron Zigbee Komfyrvakt taksensor hvit for ettermontering

-+
Tilbudet varer til og med søndag
 • Høyoppløselig IR-sensor
 • Lav risiko for falske alarmer
 • Enkel å montere og installere
 • Smart energistyring
 • Kompatibel med Athom Homey
 • Kan også brukes uten smart tilknytning
 • Les mer...
 • Fungerer med

  Virker med Homey Virker med Homey Bridge

  Del av Smarthusløsning

  • Dokumentasjon

   • FDV
   • Brukerveiledning
Komfyren er hjemmets største brannkilde. Komfyrvaktens oppgave er å skru av komfyren om det skulle oppstå farlige situasjoner. Namron Zigbee komfyrvakt har spesielle egenskaper i forhold til kvalitet, sikkerhet og brukervennlighet, og i tillegg et diskret og rent utseende. Den innebygde, høyoppløselige IR-sensoren overvåker flere punkter på komfyren samtidig, og gir ekstra sikkerhet dersom farlige situasjoner skulle oppstå. Den sørger også for minimal risiko for forstyrrende, falske alarmer. Ved normal bruk av platetoppen vil man i det daglige ikke legge merke til komfyrvakten.

Hvorfor smart komfyrvakt? Smarte produkter hjelper deg å styre strømforbruket på en mer kostnadseffektiv måte og gjør det enklere å se hvilke apparater man skal unngå å bruke når strømprisen er på sitt høyeste. Gjør innstillinger for å motta varsler i ditt smarthussystem, eller sett opp scener som hjelper deg å unngå energitoppene ved å for eksempel midlertidig skru av panelovner når komfyren er i bruk. Brannvarsling, tørrkoking og laststyring er noen av funksjonene som kan gjøres tilgjengelig via Zigbee-protokollen. Komfyrvakten er kompatibel med Athom Homey.

Kan også brukes uten smart tilknytning.

Teknisk beskrivelse

Komfyrvakt for ettermontering (plugges i eksisterende komfyrkontakt). Systemet består av en Power Control Unit (PCU) for montering på vegg bak komfyren, og en varmesensor for montering i tak over komfyren. Pakken inneholder:

- Varmesensor 1stk
- Strømutkoblingsenhet (PCU) 1 stk
- Batterier 3 stk LR03/AAA
- Monteringsbrakett
- Skrue og plugg 2 stk
- Dobbeltsidig tape
- Brukerveiledning

Om ZigBee: ZigBee er en trådløs kommunikasjonsprotokoll for personlige datanettverk (WPAN). Mesh-nettverket lar ulike enheter kommunisere med hverandre, og dette gir et enkelt og pålitelig system for å styre ulike apparater via din ZigBee smarthub. ZigBee er åpen protokoll hvilket betyr at flere produsenter sammen bidrar til å vedlikeholde og utvikle standarden Denne protokollen er både enklere og billigere enn andre WPAN, eksempelvis Bluetooth og WiFi. En annen klar fordel med ZigBee er at den er spesielt strømgjerrig, Dette gjør den godt egnet for batteridrevne apparater og apparater som sender data kontinuerlig. Den er derfor mye brukt innenfor lysstyring, sensornettverk og smarthus.

Funksjonalitet

Komfyrvakten er klargjort for å støtte moderne smarthussystemer. Brannvarsling, tørrkoking og laststyring er noen av funksjonene som kan gjøres tilgjengelig via Zigbee-protokollen.

Montering

Sensoren er batteridrevet og kommuniserer trådløst med strømutkoblingsenheten. Komfyrvakten krever ingen kalibrering eller spesielle innstillinger før bruk, og er derfor mindre tidkrevende og enklere å installere.

Komfyrvakt

Tørrkoking av kjeler er en av de største årsakene til branner i hjemmet. Komfyrvakt er en sensor som registrerer eventuell overoppheting og som kutter strømmen før det oppstår brann.

16 prosent av alle boligbranner skyldes tørrkoking eller overoppheting. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer eldre mennesker, men det er branner som starter om natten som tar flest liv. Da er det gjerne yngre mennesker som rammes. Komfyrvakt er en rimelig forsikring.

I tillegg til at forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien hvis du har installert en godkjent komfyrvakt, er dette et krav i nye boliger og ved rehabilitering av kjøkkenet. I elektriske anlegg som er nye etter 2010 er det krav til komfyrvakt. Det betyr at det skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. Hvis kjøkkenet ditt er eldre enn dette, bør du montere komfyrvakt.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter, som enten er plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Vi leverer og lagerfører markedets beste og mest intelligente komfyrvakter med fokus på sikkerhet, brukervennlighet, design og ikke minst kvalitet. Derfor leveres våre komfyrvakter med hele 5 års produktgaranti. Alle våre komfyrvakter for fast Innstallasjon er FG-godkjente og oppfyller alle krav iht. NEK400:2014 EN 50615 og er testet av SINTEF og VTT (Finland).

Komfyrvakter som skal plugges i stikkontakten kan du montere selv, mens komfyrvakter for fast tilkobling må monteres av en elektriker.

Du kan lese mer om komfyrvakter og hvordan du enkelt kan forebygge uhell hjemme hos deg selv, tillegg til tips til hvordan du kan bli bedre rustet til å takle litt større kriser og hendelser på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) nettside sikkerhverdag.no

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”