xComfort CPAD-00/221 • 4560768

xComfort Wireless Dim & App set - Flush mount

  • Fungerer med

    Virker med xComfort

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • App Store
      • App Store
      • Google Play
Wireless Dim & App set er en trådløs startpakke med 3stk 100W universal dimmeaktuatorer som dimmer fra 0W! 4stk enkle trådløse 55x55 trykknapper som ikke trenger kabling eller veggboks, 3 av trykknappene fungerer som lokal styring av hver dimmeaktuator og den sistnevnte av de trådløse trykknappene fungerer som en hovedbryter mot alle 3 dimmeaktuatorene - aktuatorer og trådløse trykknapper kommer ferdig programmert mot hverandre.
Startpakken inneholder også 1stk xComfort Bridge, den nye og smarte kontrolleren for lysstyring med DIY-app.

Bruksområde

Du kan bruke appen til å konfigurere og kontrollere lysene trådløst på enhetnivå, sone nivå, via scener eller ved hjelp av astrofunksjonen - scener, rom og enheter endres og justeres enkelt direkte i Appen. Den nye DIY programmeringen lar deg legge til nye smarte LED-dimmere, brytere og pluggbare aktuatorer - du kan enkelt skanne dem inn med strekkode via din smartphone/tablet eller oppdage nye enheter via appen og modeknapp på aktuator. xComfort Bridge er den raske løsningen for å administrere ditt smarte hjem på en måte som er enkel, skalerbar og fremtidsikker med xComfort.

Montering

xComfort Bridge legger xComfort installasjonen på fingertuppene via App, enten du er en ny xComfort-installatør eller en erfaren xComfort-installatør. Ingen ytterligere konfigurasjonsprogramvare eller programmeringskunnskaper kreves, og bidrar dermed til smarte hjem med en lav terskel. Alt du trenger å gjøre er å installere den preprogrammerte GoWireless pakken, suppler gjerne med flere dimmeaktuatorer og bryteaktuatorer og fullfør konfigurasjonen enkelt via App. Prosessen er rask, enkel og fleksibel.

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”