Varmestyring i smarthus

Perfekt temperatur i hjemmet handler ikke bare om å ikke fryse. Smart varme handler vel så mye om hvordan det er i huset ditt når du er et annet sted, enten det er på ferie eller bare på jobb. Og med automatisk varmestyring er du sikret rett temperatur hele døgnet – hele året.

At vi i Norge har et eget begrep for å varme opp et rom helt unødvendig er kanskje ikke så rart. I lange perioder av året er det kaldt ute og vi gjør det vi kan for å holde varmen inne. Mange lever også i eldre hus der isolasjon er et fremmedord og den varmen vi skaper forsvinner ut fortere enn vi vil. Så da fyrer vi for kråka da, og strengt tatt er eneste effekten at vi får høyere strømregning og like kaldt hus.


Varmestyring i smarthus toppbilde
Smart varme: Enten du vil justere temperaturen etter klokka, årstiden eller hvor mange mennesker du har tenkt til å samle hjemme hos deg, så er et automatisk varmestyringssystem en god løsning.

Varmestyring i smarthus - ta kontroll

Ta kontroll

Litt av det samme skjer når vi holder et rom varmt selv om vi ikke er hjemme. Men mange har sikkert lært at man ikke sparer noe særlig på å skru ovner og varmekabler opp og ned etter eget forgodtbefinnende, og at man derfor likeså greit kan holde samme gjennomsnittstemperatur uansett. Vel, med nye ovner og varmesystemer er ikke dette lenger en sannhet. Og strømsparing er i fokus som aldri før, både for oss forbrukere og for produsentene.

Varmestyring i smarthus - la varmen følge deg

La varmen følge deg

Med ett sentralstyrt varmesystem har du full kontroll på temperaturen, uansett hva du gjør eller hvor du befinner deg. Hvor varmt eller kaldt du ønsker å ha det, bestemmer selvsagt du, og intervallene legger du også opp selv. Det betyr ikke at du må vente til klokka blir 17.00 for å begynne å få varmen i huset igjen etter en lang dag ute eller en vinterlig helgetur. Med varmestyring via wifi bruker du rett og slett telefonen din som en fjernkontroll, og via noen enkle tastetrykk i appen, setter du på varmen mens du sitter i bilen hjem.

Men automatisk varmestyring handler ikke bare om å kontrollere temperaturen når dere sover eller er bortreist. For hva skjer i hjemmet deres når dere har gjester? Vi har jo alle vært i et selskap der antallet mennesker og tente stearinlys får temperaturen til å stige i rekordfart, og vinduer må åpnes for at alle igjen skal få det komfortabelt. Som vert kan du da enkelt endre temperaturen med varmestyring over internett – fra stolen du sitter i!

Varmestyring i smarthus - smart varme

Full oversikt

Så enten du vil justere temperaturen etter klokka, årstiden eller hvor mange mennesker du har tenkt til å samle hjemme hos deg, så er et automatisk varmestyringssystem en god løsning. Det finnes flere forskjellige muligheter for å få smartere varme hjemme eller på hytta. Alt fra store, komplekse systemer til enklere løsninger som varmeovner med innebygd wifi. Man kan enkelt si at et varmestyringssystem gir deg kontroll over energibruken din!

Det er ikke alle et slikt system passer til. Kort fortalt kan man si at du trygt kan vurdere det om du:
- Ser etter en smart løsning som gir deg bedre kontroll på energibruken din.
- Bor i en bolig som kan deles inn i flere varmesoner.
- Har anledning til å senke temperaturen i perioder på fem timer eller mer.

(Kilde: Enova.no)