Værstasjon i smarthus

Det er få som bryr seg så mye om været som oss nordmenn. Vi kan alltid snakke om det, vi tenker mye på det og vi planlegger store deler av livet vårt rundt det. Nå kan du ta det enda et skritt lengere, med din helt egne værstasjon!

Det enkle er ofte det beste, og strengt tatt kan man jo bare ta en titt ut av vinduet for å vite hva man skal ta på seg på morgenen. Men når elektronikken utvikler seg, blir det enda morsommere å følge med på klimaet vårt. .


Værstasjon i smarthus bilde
Å være eller ikke være: Nordmenn elsker vær! Vi var det første landet i verden med en internettside kun for vær, og nå kan du ta det enda et skritt lengere, med din helt egne værstasjon!

Værstasjon i smarthus - uteklima

Uteklima

Med en trådløs værstasjon ute kan du for eksempel måle temperatur, luftfuktighet og relativ luftkvalitet utendørs. Du kan med andre ord registrere langt mer enn bare hvor varmt eller kaldt det er! Og har du en værstasjon med kamera kan du til og med følge med på været når du er på ferie og styre huset ditt etter hvor mye sol eller skyer det er.

Værstasjon i smarthus - inneklima er mer enn temperatur

Inneklima er mer enn temperatur

Et av de beste argumentene for å bygge opp huset ditt til å bli enda smartere, er alt du kan gjøre for å spare strøm. Et annet er hvordan du med enkle grep kan forbedre og tilpasse inneklimaet ditt slik at alle opplever å ha gode forhold hjemme. Med en innendørs enhet på værstasjonen din, vil du kunne måle inneklima og hente nyttig informasjon om hvordan du og din familie egentlig har det inne i huset deres. En værstasjon med app gir deg for eksempel beskjed om når du bør lufte ut hjemme for å få ned luftforurensningsnivået inne. Du kan måle temperatur og luftfuktighet, luftkvalitet og CO2-nivåer. På bakgrunn av dette kan du trekke for persienner og justere temperaturen via appen. Din telefon fungerer med andre ord som et panel for alt av klimaenheter i ditt hus.

Har du forresten tenkt på at inneklima ikke bare er hvor varmt eller klamt det er inne? Flere av smarthusenhetene som måler inneklima, registrerer også støynivå. Når det blir for mye lyd i et hjem, går dette på alle måter utover trivsel, og når dette skjer gir sensoren beskjed til appen. Så like enkelt som du styrer temperaturen kan du også sette ned lyden på TV og høyttalere, så kan man jo håpe at resten av lydbærerne justerer seg deretter …

Værstasjon i smarthus - full oversikt

Full oversikt

Et smarthus gir deg muligheter vi tidligere bare kunne drømme om. Gjennom appen på din smarttelefon har du full oversikt over alt som skjer både i og rundt hjemmet ditt. En værstasjon tar dette helt åpenbart enda et langt skritt videre. Endelig kan du sitte på ferie og styre persiennene og holde sola borte. Du kan sette i gang klimaanlegget noen timer før du kommer hjem eller justere varmen før du kommer hjem fra vinterferien. For selv om vi kanskje har verdens aller beste nettside for melding av vær, så er det enda bedre å vite nøyaktig når det begynner å regne over klesvasken så du kan trekke ut markisen og komme hjem til tørt tøy når arbeidsdagen er over.