NEK Kabel TFXP MR Flex® Hybrid 5G16mm² + 2x1.5mm² • 1092287

TFXP MR Flex® Hybrid 5G16mm² + 2x1.5mm²

Inntakskabel, stigeledning, mellom TKS skap ute og sikringsskap inne. Høyere strømføringsevne enn PVC-isolerte typer. Erstatter PFXP, til dels PFSP og PMH.
Dette er en hybridkabel som har både kraftkabel og 2-ledere 1.5mm² til varsling av defekte overspenningspatroner ved overspenning og lynnedslag.

Ved varsling kontakt installatør som bytter overspenningspatroner.

Bruksområde

TFXP MR Flex® Hybrid tilfredstiller vegvesenets krav for bruk som oppføringskabel i stolper og veilys. Tilfredstiller kuldetest i hht. -25°C. Alle dimensjoner med sort ytterkappe, se tabell. TFXP MR Flex® Hybrid er listet i databasen for byggevareprodukter som kan brukes i svanemerkede bygninger. TFXP MR Flex® Hybrid har en maks ledertemperatur på 90°C. For å unngå overbelastning på kabel er det viktig å tilpasse kabeltverrsnitt til strømføringsevne i henhold til forleggingsmåte. Det er installatørens sitt ansvar å ivareta dette. NEK Kabel AS anbefaler at en varig driftsbelastning aldri burde overstige 80% av kabelens strømføringsevne.

Montering

Godkjente installasjonsmetoder A2, B2, C, D1, D2 og E, kan støpes inn eller legges rett i grøft.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Vi kapper det meste av lagerført kabel og ledning til ønsket lengde for kun kr. 30,- per kapp. Kapping av ikke lagerført spesialkabel på trommel må vi dessverre viderebelaste ett gebyr på kr. 600,- fra vår produsent