Namron Smart dimmer • 1402768

Namron Zigbee LED Dimmer TW 250W

-+
 • Tunable White trykk/vri-dimmer
 • Endre fargetemperatur uten å dimme
 • Kontrollerbar fra Zigbee gateway
 • Kompatibel med Eva, Philips Hue, Homey og Futurehome
 • Kan benyttes i endevendersystem med impulsbryter
 • Les mer...
 • Fungerer med

  Virker med Philips Hue Virker med Homey Virker med Homey Bridge Virker med EVA Smart

  Del av Smarthusløsning

  • Dokumentasjon

   • FDV
   • Brukerveiledning
Tunable White (TW) trykk/vri-dimmer med smarthusfunksjonalitet, designet for bruk sammen med andre TW-belysningsprodukter. Med Tunable White kan du variere fargetemperaturen til lyset og dimme lyset uavhengig av hverandre. Dette i motsetning til WarmDim/ Dim to Warm hvor fargetemperaturen endres når du dimmer. Koble dimmeren mot en Zigbee smarthub, og du kan deretter enkelt styre belysningen enten via huben eller en fjernkontroll/bryter. En fin funksjon er at dimmeren lar deg angi en minste lysstyrke og dimme fra dette punktet og opp til 100 % lysstyrke. Du kan også sette en standard lysstyrke for oppstart.

Dimmeren er basert på ZigBee 3.0 og har støtte for TouchLink hvilket betyr at den kan knyttes sammen med andre enheter i fysisk nærhet om de er koblet mot en gateway eller direkte mellom enhetene om de ikke er parret mot en gateway. Kompatibel med de fleste ZigBee-systemer, blant annet Eva, Philips Hue, Homey og Futurehome.

Dimmeren fungerer som en vanlig standard dimmer som skrus på ved å trykke på dimmerhjulet, og man velger lysstyrke ved å vri på hjulet. Tunable White-modus aktiveres deretter slik:

1. Trykk og hold inne dimmerhjulet i 3 sekunder 2. Lyset (downlighten) vil blinke for å bekrefte Tunable White-modus 3. Velg ønsket fargetemperatur ved å vri på dimmerhjulet. Trykk og hold inne dimmerhjulet i 3 sekunder for å lagre ønsket fargetemperatur. 4. Du kan nå justere lysstyrken med den valgte fargetemperaturen.

Dimmeren kan benyttes i endevendersystem med impulsbryter.

Teknisk beskrivelse

Driftsspenning: 220-240V/AC~ 50Hz
LED lampe: 5-250W
Elektronisk trafo/halogen: 5-250W
Halogenlampe 240V: 5-250W
Kortslutningssikring
Overbelastningssikring
Overtemperaturbeskyttelse
Elektronisk utkobling ved lampefeil

Min. last avhenger av type lyskilde eller elektronisk omformer. Det kan være nødvendig å øke belastningen til 10W.

Om ZigBee: ZigBee er en trådløs kommunikasjonsprotokoll for personlige datanettverk (WPAN). Mesh-nettverket lar ulike enheter kommunisere med hverandre, og dette gir et enkelt og pålitelig system for å styre ulike apparater via din ZigBee smarthub. ZigBee er åpen protokoll hvilket betyr at flere produsenter sammen bidrar til å vedlikeholde og utvikle standarden Denne protokollen er både enklere og billigere enn andre WPAN, eksempelvis Bluetooth og WiFi. En annen klar fordel med ZigBee er at den er spesielt strømgjerrig, Dette gjør den godt egnet for batteridrevne apparater og apparater som sender data kontinuerlig. Den er derfor mye brukt innenfor lysstyring, sensornettverk og smarthus.

Funksjonalitet

Kontrollerbar fra ZigBee gateway og med fjernkontroll/bryter.

Bruksområde

Kontroller dimmeren med en ZigBee gateway eller tilknyttet fjernkontroll/bryter. Dimmeren er kompatibel med universell ZigBee-koordinator eller gateway-kontrollere som skal kobles til nettverket. Støtter Finn og Bind modus for å binde til en ZigBee fjernkontroll direkte, uten koordinator.

Montering

Monteres i standard veggboks eller som påvegg.

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

 • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
 • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
 • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
 • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
 • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”