Namron downlightguide

Vanskelig å velge?

Downlights finnes i mange ulike varianter med blant annet forskjellig funksjonalitet, utseende og monteringsmuligheter. På denne siden finner du derfor en oversikt som viser hovedforskjellene på de ulike modellene, og som forhåpentligvis kan bidra til å gjøre valget noe lettere.

 • Warmdim downlights
 • Warmdim downlight
 • WarmDim

Om Alfa-serien

Alfa er Namrons bestselgende serie med downlights. Dette er førsteklasses produkter som holder spesielt høy kvalitet og som er vel anerkjente i markedet. Alfa downlights kommer i en rekke versjoner hvor du kan velge blant ulike egenskaper og forskjellige utførelser – alt etter personlig smak, behag og behov. De kan også monteres direkte i isolasjon, noe som gjør dem ypperlig for bruk på steder der det er vanskelig å benytte downlightkasser.

Systemgaranti

Alle Alfa downlights kjøpt og brukt sammen med Namron LED Dimmer Universal 300W har en systemgaranti på hele 10 år! (For å heve denne garantien på det fremlegges dokumentasjon for korrekt utført installasjon gjort av elektriker (samsvarserklæring).


Alfa klassiske downlights

Alfa er lavtbyggende og har et klassisk, rent utseende som gir lys til et rom på en elegant og diskret måte. Med denne downlighten har du flust av valgmuligheter; velg mellom lamper som er tiltbare eller har inntrukken lyskilde, mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset, samt mellom tre ulike utførelser- børstet stål, matt hvit eller matt sort. Dette er med andre ord downlights som møter de flestes behov.

✔ Inntrukket lyskilde   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - SprutsikkerAlfa Reflektor

En reflektor benytter speil i prismeform som lyssamlende element, og man oppnår på denne måten at lyset utstråles i alle retninger. Mange gir uttrykk for at downlights med reflektor har et spesielt pent utseende, også når lyset er skrudd av. Med denne downlighten har du flust av valgmuligheter; velg mellom lamper som er tiltbare eller har inntrukken lyskilde, mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset, samt mellom to ulike utførelser- matt hvit eller matt sort.

✔ Reflektor   ✔ Tiltbar   ✔ Inntrukket lyskilde   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - Sprutsikker

 • Tiltbare downlights
 • Tiltbare eller soft downlights
 • Tiltbar downlight


Alfa Eco

Alfa Eco Downlight har en svært effektiv lyskilde, som gjør dette til et enda mer miljøvennlig valg. Eco kan monteres i utsparinger mellom 68mm og 83mm, og passer derfor både til rehabilitering/utskiftning av eldre halogen downlights så vel som ny-installasjon. Downlighten har et klassisk og rent utseende, og integrert reflektor lyskilde. En reflektor benytter speil i prismeform som lyssamlende element, og man oppnår på denne måten at lyset utstråles i alle retninger. Mange gir uttrykk for at downlights med reflektor har et spesielt pent utseende, også når lyset er skrudd av. Alfa Eco kan tiltes 30°, fås i både matt hvit og i matt sort utførelse, og du kan velge mellom varmhvit lystone eller WarmDim.

✔ Miljøvennlig valg   ✔ Rehab   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - SprutsikkerAlfa Trimless

Alfa Trimless downlights har en meget smal kant som gjør at lyspunktene sømløst blir en del av taket, og dermed gir et minimalistisk og eksklusivt uttrykk. Av denne grunn er trimless downlights ofte brukt på hoteller og i restauranter. Den inntrukne lyskilden gir downlighten et elegant utseende, samtidig som den hindrer blending og gir god komfort med et lunt og behagelig lys. Velg mellom Namron Soft Trimless i klassisk matt hvit eller moderne matt sort lampe, samt mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset.

✔ Designvalget   ✔ Inntrukket lyskilde   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - Sprutsikker • Våtrom og utendørs
 • Downlights i våtrom
 • Downlights utendørs


Alfa Tunable White

Tunable White-teknologi gir deg muligheten til å justere fargetemperaturen på belysningen for å skape best mulige lysforhold innendørs. Teknologien lar deg etterligne dagslyset ute, som gjerne varierer fra kjølig og klart midt på dagen, til en varmere lystone utover ettermiddagen. De kalde tonene som simulerer dagslys kan bidra til økt konsentrasjon og fokus, og de varmere tonene gir en lun og avslappende atmosfære når du skal slappe av. Kvaliteten og mengden av lys kan ha stor innvirkning på humør, energi og følelse av velvære. Med Tunable White styrer du belysningen etter egen rytme og behov. En belysning som også innendørs varierer gjennom døgnet kan for mange også ha en positiv effekt på døgnrytmen, spesielt gjennom vinterhalvåret.

✔ Tunable White   ✔ Reflektor   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ IP44 - Sprutsikker

 • Downlights i gang
 • Levetid på downlights
 • Downlights i akustikktak

Andre serier


Aluna

Aluna downlight har et rent og tidløst utseende, og et medfølgende ekstra deksel som gjør at du raskt kan endre fra klassisk matt hvit til moderne matt sort downlight. Dekselet skrues svært enkelt rett av og på, og lar deg endre uttrykket i rommet på kort tid. Downlighten har integrert 8W LED lyskilde med reflektor, og du kan velge mellom varmhvit og WarmDim farge på lyset.

✔ Endre farge   ✔ Reflektor   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP65 - Vanntett


Altea

Med utsparing på 76mm passer Altea svært godt ved utskiftning av gamle halogen downlights. Med sine rene former og lave profil er dette en serie med både elegante og tidløse downlights. Altea kommer i flere versjoner hvor du kan velge blant ulike egenskaper og forskjellige utførelser. Velg mellom faste eller tiltbare lamper, mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset, samt mellom ulike utførelser.

✔ Rehab   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - Sprutsikker

 • Fargevalg downlights
 • Sort downlight i tak
 • Smart lysstyring

Smart lysstyring


Alto

Alto er en lavtbyggende, tiltbar downlight med integrert 6W LED lyskilde. Velg mellom varmhvit eller WarmDim farge på lyset. Matt hvit utførelse.

✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP44 - Sprutsikker


Artos

Artos har GU10 sokkel og leveres uten lyskilde, noe som gir fleksibilitet med tanke på pærevalg. Velg pære med foretrukne egenskaper (lysstyrke, watt, lystemperatur etc.) - og bytt på senere tidspunkt om du skulle ønske det. Også en perfekt match med Philips Hue GU10- pærer! Fås i fire ulike utførelser – matt hvit, hvit, børstet stål og matt sort.

✔ Fritt pærevalg   ✔ Tiltbar   ✔ Dimbar   ✔ WarmDim   ✔ IP23Relaterte artikler