J&EL Bakkebelysning • 92111

J&EL Bakkespot med spyd sort 3W IP67

Bakkespoter er ypperlige til å lyse opp dekorative trær og busker. Spoter med jordspyd passer også perfekt i blomsterbed og potter hvor det er vanskelig å plassere andre type lamper.

Denne spoten kommer i sort, minimalistisk design og er superenkel å montere selv. Bruk den til å lyse opp ett eller flere av dine favorittelementer i hagen din. Lampen er dimbar med varmhvitt lys, og lysvinkelen kan justeres 150 grader. Bruk den gjerne sammen med tilhørende fotocelle (kjøpes separat).

Teknisk beskrivelse

Driver 12V DC kjøpes separat.

LED-teknologien gir lavt strømforbruk og lang levetid.

Funksjonalitet

Lampen er dimbar ved bruk av 92113 Terrassebelysning LED dimmer IP67.

Bruksområde

Med tetthetsgrad IP67 er lampen egnet for utendørs bruk og godt sikret mot både vann og støv gjennom hele året.

Montering

Dette er belysning som du enkelt kan montere selv. Driver 12V DC kjøpes separat. Se tilbehørsfanen for driver og andre komplementerende produkter.

Forbehold

Det anbefales at maksimalt antall meter med kabel på sekundærsiden av driveren ikke overstiger 15m. Dette på grunn av spenningsfall. Videre anbefales det også at driveren ikke belastes med mer enn 80% av dens totale effekt.

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre 27 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”