J&EL Downlight innendørs • 3220290

J&EL Alna Downlight CCT 6,5W matt hvit

  • Dokumentasjon

   • Brukerveiledning
   • Teknisk Datablad
   • Energiklasse
Alna er en stilig, matt hvit downlight med integrert LED lyskilde. Downlighten er dimbar, og du har mulighet til å velge mellom tre ulike fargetemperaturer. Leveres komplett med driver.

Funksjonalitet

Alna gir deg mulighet for valgfri forhåndsinnstilling fra 2700K, 3200K eller 4000K. Velg mellom varmhvit belysning til kjølig hvitt tilpasset ditt behov.

Downlighten kan tiltes opptil 25 grader og gjør at du både får minimere blending, og fremheve kunst eller objekter i hjemmet.

LED er et godt valg. Sammenlignet med tradisjonell halogen belysning, kan du spare opptil 80% av energikostnadene. Alna har opptil 35 000 timer levetid og liten lystilbakegang i løpet av levetiden. 35 000 timer tilsvarer 10 til 15 års normal bruk for en gjennomsnittsfamilie.

Bruksområde

Alna tar seg godt ut i alle rom i hjemmet og er også et godt valg for baderom (sone 2) eller utendørs da den er sprutsikker.

Montering

Monteres i utsparing på 68-83 mm.

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre over 30 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

WarmDim er den nye lystrenden

Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. WarmDim downlight er varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. WarmDim passer i alle rom, og er førstevalget hvis du vil ha de gode og trygge stemningene.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”