Gulvvarme til bad – 3 tips og anbefalinger

Gulvvarme på badet er et “must” for de aller fleste – men vet du om alle valgmulighetene dine? Det finnes faktisk flere måter å legge gulvvarme på våtrom på, med ulike fordeler og ulemper. Les våre beste tips og anbefalinger, slik at det blir enklere å velge rett gulvvarme.


Gulvvarme til bad – 3 tips og anbefalinger

Tips 1: Bruk varmekabler på bad - ikke varmefolie

Det er mange som lurer på om de kan bruke varmefolie på bad. Varmefolie er nemlig et rimelig alternativ som gir høy komfort og krever mindre arbeid. Men varmefolie er imidlertid ikke laget for våtrom med fliser. Det stilles høye krav til tette bad og våtrom, og mange velger derfor å legge fliser på gulvet. Dermed vil det også være naturlig for de fleste å velge varmekabler eller varmekabelmatter (også kalt varmematter) som gulvvarme på bad.

Les også: Gulvvarme til parkett – 4 tips og anbefalinger
Tips 2: Varmekabelmatter kan redusere energiforbruket

Fliser kan føles kalde, selv i normal romtemperatur. Mange velger å bruke varmekablene på badet hele året for å ivareta god komfort. Dersom du ønsker et energieffektivt alternativ til gulvvarme på bad, så kan varmekabelmatter være et godt valg. Varmematter trenger ikke å støpes dypt ned, de kan nemlig legges rett under flisene, noe som gjør at det tar mye kortere tid før du får ønsket temperatur.

Varmekabelmatter koster imidlertid mer i innkjøp enn tradisjonelle varmekabler, men det går raskere å legge dem. Varmekabler må nemlig legges dypere i støpet, noe som igjen kan føre til økt energiforbruk. Hvis du har ødelagte varmekabler, eller ønsker
Tips 3: Slik legger du gulvvarme på bad uten betongarbeid

Dersom du ikke skal pigge betongen, kan varmekabelmatter brukes som gulvvarme på badet. Du trenger bare å fjerne gamle fliser og pusse litt før du legger varmemattene. Flisene legges over varmematten igjen. På denne måten slipper du å gjøre noe mer inngripende arbeid med gulvet. Varmekabelmatter kan også brukes over gamle fliser i enkelte tilfeller, men da må du ta visse forhåndsregler. Det beste du kan gjøre er å spørre profesjonelle om hjelp før du gjør noe – det stilles nemlig strenge krav til godkjente våtrom.

Du må uansett ha hjelp av profesjonelle til å legge varmematter og varmekabler på badet, selv om du vil gjøre litt arbeid selv. Vi kan gi deg fastpris på jobben her.

Vil du ha flere tips og gode råd om varmekabler og andre typer gulvvarme til bad? Les våre artikler og guider om varme og ventilasjon, eller sjekk ut vårt store utvalg av varmekabler.