Gjør deg klar for en annerledes sommer!

Det er liten tvil om at dette vil bli en litt annerledes sommer for mange av oss. Men det vil ikke si at det blir en dårlig sommer, eller at det trenger å skorte på kosen! Er det kanskje noen småting du burde ta tak i nå før sommeren for å kunne nyte lange utekvelder med mat og hygge? Her gir vi deg noen tips til en super norsk sommer.

Gjør deg klar for en annerledes sommer!

Varme og ly er viktig

 • Det er jo ikke å komme unna. Norsk sommervær og sommertemperatur er veldig vekslende, så vi nordmenn burde innrette balkongen, uteplassen eller hagen så vi kan benytte den mer. Det finnes mange løsninger for dette, og det trenger ikke være spesielt dyrt eller vanskelig å få gjort noe med.

 • Med levegger og tak er mye gjort. Om det skal være uttrekkbare vegger og markise som tak, eller fastmonterte løsninger kommer an på uteområdet - og ikke minst hva du foretrekker. Kanskje vil du ikke ha store levegger, men en større blomsterkasse for å pynte samtidig som den gir le. Hvis du er usikker på hva du kan gjøre, eller hvordan du kan bygge noe selv, vil vi anbefale deg å ta en titt på Youtube. Her ligger det masse gode filmer som kan inspirere deg samt gi deg veiledning på hvordan å gå frem.

  Når uteplassen er sikret mot vær og vind er varme det neste å ta tak i. Infrarød terrassevarmer er en sikker vinner. Den varmer ikke luften men objektene, så vind har ikke stor påvirkning. Ønsker du ikke det oransje lyset aanbefaler vi at du investerer i en low-glare terrassevarmer.

  Trenger du en ny utendørs stikkontakt hjelper våre partnere deg med montering – til fastpris. Men varme skal også være hygge. For de som har egen hage vil en utepeis eller bålpanne være midt i blinken, men man kan komme langt med lyslykter med ekte eller kunstig belysning.

 • Varme ute må til for å nyte en norsk sommer

Lys er også viktig

 • Det er ingen tvil om at lys ute er viktig, for det gir en mye varmere romfølelse. Selv om norske sommernetter er lange er det hyggelig med lys. Spesielt på dager hvor det er overskyet eller regner.

 • Som nevnt er lyslykter et supert alternativ til utendørsbruk. De er dekorative på bakken, hengende ned fra tak eller satt på vegghyller. Du kan ha lanterner med stearinlys, LED-stearinlys eller med lyspærer. Hvis du skal ha lyslykter med lyspærer stående på bakken må du belage deg på bruk av utendørs skjøteledning. Da gjelder det å finne ut hvordan du kan skjule ledningen best mulig og hvor lang ledning du da trenger.

  LED-hagebelysning med solcellelading er en super måte å lage liv i uterommet på. Her finnes det utrolig mange alternativer, og det beste er at de ikke trenger koste mye. Du får LED-solcellelamper som kan stå på bord og større lamper som kan plasseres på bakken for å lyse opp. De med spyd er supre til blomsterkasser, busker og hekker noe som virkelig gir en økt følelse av varme og romstørrelsen på uteområdet.

 • God, hyggelig belysning er viktig ute
 • Lyslenker gir uterommet sjarm
 • Rekkebelysning som lyslenker kan for mange være prikken over i-en. De kan brukes på rekkverk, vegger og tak. Du kan henge de fra huset og bort til pergolaen, eller pynte et tre. De lyser opp, er dekorative og gir en ekstra sjarm til hele uteområdet. Skjulte utendørs LED-strips kan også være en løsning for å få den ekstra detaljen som gjør uteområdet perfekt!

  Smart utebelysning fra Philips Hue kan også være tingen. Tenk deg at bakgården forvandles til et fargerikt eventyrlandskap, eller at du får avslappende varm belysning ved bare noen trykk på smarttelefonen.

  Riktig type fasadebelysnig gjør også en stor forskjell, så hvis du har gamle lamper er mye gjort med en oppgradering. Vegglamper med opp og ned belysning gir et utrolig stilig uttrykk, samtidig som det lyser opp godt.


Andre ting man kan tenke på

 • Blomster og planter er en viktig del av et hyggelig uteområde – enten det er en balkong, utehus, terrasse, pergola eller inngangsparti. Har du områder som føles tomme eller sterile er det bare å sette en plante der, kanskje med et LED-lys i for å live opp. Men behold følelsen av plass. Ikke overfyll terrassen for eksempel med stoler og bord i tilfelle du får besøk. Ha de møblene du og dine bruker daglig fremme, og ta frem ekstra stoler når du skal ha besøk.

  Husk på strøm. Skjøteledninger for utendørsbruk kan være veldig praktisk om det ikke finnes mulighet for fastmontert utestikk. Men hvis du har muligheten anbefaler vi fastmontert stikkontakt. Om du ikke har utestikkontakter der du sitter, om du skal bygge deg et nytt uteområde eller om du bare har behov for flere kontaktpunkter burde du invester i det. Spesielt om du skal bygge noe nytt! Av erfaring kan vi si at det er mye lettere å gjøre noe med det elektriske før prosjektet er ferdig enn etter. Vi har utendørskabler som tåler nedgraving for de områdene det kan være aktuelt.


  Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

 • Potteplanter og blomster liver opp uterommet

Andre artikler om uterommet: