Kjekt å ha i sommer

Varmere dager, grilling med familie og venner, ferie og lange lyse kvelder på uteplassen – det er sommer, det! Er det kanskje noen småting du burde ta tak i nå før sommeren for å skape en lun og stemningsfull atmosfære? Og har du tenkt på sikkerhet rundt grillen? Her gir vi deg noen tips som gjør den norske sommeren enda litt bedre.

Kjekt å ha i sommer

Belysning for en stemningsfull atmosfære

Det er ingen tvil om at lys ute er viktig, for det gir en mye varmere romfølelse. Selv om norske sommernetter er lange, er det hyggelig med lys. Spesielt på dager hvor det er overskyet eller regner.

Lyslykter og bordlamper til utendørsbruk passer perfekt til sene sommerkvelder. Lyslykter er dekorative på bakken, hengende ned fra tak eller satt på vegghyller. Bordlamper som kan dimmes opp og ned gjør det enkelt å skape det stemningen du selv ønsker. I tillegg finnes det oppladbare lyslykter og bordlamper så du slipper å ha skjøteledningen slengende rundt utemøblene.


Flere har fått øynene opp for lysslynger – nettopp fordi de er flotte å se på, men også enkle å sette opp. De kan brukes på rekkverk, vegger og tak. Du kan henge de fra huset og bort til pergolaen, eller pynte et tre. De lyser opp, er dekorative og gir en ekstra sjarm til hele uteområdet. Skjulte utendørs LED-strips kan også være en løsning for å få den ekstra detaljen som gjør uteområdet perfekt!


Nedfelt lys i terrassen eller i hagen er en pen, og diskré, belysning som fremhever det rundt seg. Denne type lys skjøtes sammen, så det er ingen spesielle begrensninger til hvor mange lyspunkter en kan ha. Det gir er en veldig fin lyseffekt som føyer seg perfekt inn i helhetsbildet. Ønsker du å lyse opp blomstene også? Da er bakkespot med spyd perfekt! Bruk dem i blomsterkasser, busker og hekker, og få en økt følelse av varme og romstørrelse på uteområdet.


  • Gulvstående terrassevarmer for lengre kvelder
  • Nedhengt terrassevarmer for lengre kvelder

Varme og ly for regnværsdager og lenge kvelder utendørs

Det er jo ikke til å komme unna. Norsk sommervær og sommertemperatur kan være veldig vekslende, så vi nordmenn burde innrette balkongen, uteplassen eller hagen så vi kan benytte den mer. Det finnes mange løsninger for dette, og det trenger ikke være spesielt dyrt eller vanskelig å få gjort noe med.

Med levegger og tak er mye gjort. Om det skal være uttrekkbare vegger og markise som tak, eller fastmonterte løsninger kommer an på uteområdet - og ikke minst hva du foretrekker. Kanskje vil du ikke ha store levegger, men en større blomsterkasse for å pynte samtidig som den gir le. Når uteplassen er sikret mot vær og vind er varme det neste å ta tak i. Terrassevarmer er en sikker vinner og kommer i forskjellige utgaver som nedhengte-, vegghengte- og stående terrassevarmere. I tillegg kan du velge smarte terrassevarmere som kan styres via smarthub og telefon, eller en med fjernkontroll. Ønsker du ikke det oransje lyset, anbefaler vi at du investerer i en low-glare terrassevarmer.  •  Kjøling om sommeren med varmepumpe
  • Vifte for varme sommerdager

Vifter, AC og varmepumpe for varme sommerdager – og netter

Vi kjenner vel alle til alt for varme dager – og ikke minst netter. Når tropenettene slår inn for fullt og verken du eller resten av familien får sove. Da er det bare én ting som gjelder: vifte eller aircondition!Sommerens heteste tips er definitivt å skaffe seg varmepumpe! Det er en langsiktig investering som gjør at du kan ha jevn temperatur hele året. Varmepumpe har mange fordeler, som bedre luftkvalitet, jevn oppvarming, du sparer strøm, supert for allergikere, trygt og barnevennlig og de kan brukes som aircondition på sommeren.Sikkerhet er viktig – også ute!

Selv om norsk sommer kan by på mange regnværsdager, kan den også by på perioder med tørr natur. Da er det viktig med god sikkerhet, spesielt rundt grillen, i campingvogn, bobil og båt. Alle boliger skal ha slokkeutstyr som husbrannslange, eller brannslukningsapparat med skum eller pulver. I noen tilfeller kan avstanden fra brannslukningsapparatet til grillen i hagen være lang. Vi anbefaler derfor å ha en slukkespray eller et brannslukningsapparat tilgjengelig i nærheten av for eksempel grillen – i tilfellet det skulle oppstå brann. Har du campingvogn, bobil eller båt? Da er det lurt å ta med seg brannslukningsapparat på turen.Kjekt å ha i sommer

Vi har samlet en rekke ting som er kjekke å ha i sommer. Søppelposer for oppryddingen, Max Smekker for plagsom mygg og hørselvern for prosjektene i sommer. For ikke å glemme, har du husket å kjøpe batterier til ferien?Husk på strøm

Selv om en del produkter ikke trenger strømtilførsel, er det praktisk å ha muligheten til å koble til strøm i uteområdet når behovet byr seg.

Skjøteledninger for utendørsbruk kan være veldig praktisk om det ikke finnes mulighet for fastmontert utestikkontakt. Men hvis du har muligheten anbefaler vi fastmontert stikkontakt. Om du ikke har utestikkontakter der du sitter, om du skal bygge deg et nytt uteområde eller om du bare har behov for flere kontaktpunkter burde du invester i det. Spesielt om du skal bygge noe nytt! Av erfaring kan vi si at det er mye lettere å gjøre noe med det elektriske før prosjektet er ferdig enn etter.


En utestikkontakt må monteres av elektriker og det har vi selvsagt en løsning på. Med vår tjeneste SpotOn kan du enkelt bestille oppdraget du trenger utført, til fastpris og når det passer deg. Sjekk SpotOn herAndre artikler om uterommet: