Fibaro Dimmer 2
4512380

Fibaro Dimmer 2 250W FGD-212

fra Fibaro
5,0 av 5 ()
Fibaro Dimmer 2 250W FGD-212
Bruksområde Innendørs Gruppe Smarthus Kommunikasjon Z-Wave Fjernstyres med App
Bestiller du nå, sendes varen i dag
Kundefordeler
  • Prisgaranti
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Gratis retur

kr. 485,-

Internettpris!

4512380
388,- eks. mva. Ordinærpris 495,-Pris per 1 Stykk
-+

Fungerer med


Trådløs dimmer med toveiskommunikasjon som virker på de fleste typer lyskilder.


Teknisk beskrivelse

Kan dimme: Lysstoffrør, 230V~ halogen, 12V~ halogen, Dimbar LED (fasesnitt/faseavsnitt - leading edge/trailing edge). Sammen med lysstoffrør eller omformere av gammel type vil bare på/av-funksjon være mulig.

Kan ikke brukes sammen med blandede lyskilder.

Protokoll: Z-Wave. Belastning: 25-250W. LxBxH: 42x36x15 mm.

Funksjonalitet

Kan dimmes manuelt eller med App.

Montering

• Fibaro universal dimmer monteres bak en eksisterende lysbryter slik at du får trådløs styring av lysene med dimmefunksjon.

• Kan kobles til kabler med to eller tre ledere.

• Universal dimmeren kan slå på/av samt dimme den tilkoblede lyskilden enten trådløst eller via veggbryteren.

• Føler automatisk tilkoblet enhet, slås av automatisk ved overbelastning og har myk startfunksjon.

Forbehold

Det har blitt utført en test, over lang tid, med Fibaro 2 dimmer koblet opp mot Unilamp sine downlights.
Denne testen viste et godt resultat, med meget god kompatibilitet mellom Unilamp og Fibaro. Det som derimot ikke kom frem i denne testen, var at Unilamp sine LED drivere ble unormalt varme, når downlight og driver ble plassert rett i isolasjon, uten noen form for luftrom rundt. Dette har først kommet fram i senere tester.

Ved og ikke bruke kasser med denne kombinasjonen, vil dette sannsynligvis ha en svært negativ effekt på LED driverens levetid. Det anbefales derfor at det alltid brukes downlightkasser i kombinasjon med Unilamp downlight og Fibaro.

Det understrekes at så lenge det brukes downlightkasser, så er downlightene fra Unilamp og fibaro dimmer 2, 100% kompatible

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Hva er Z-Wave

Z-Wave er en protokoll for styring av smarthus for husholdninger og hjemautomasjon, og er ment å skulle være en enkel og pålitelig metode for å styring av lys, VVS, alarmer, hjemmekino, gardiner eller persienner, svømmebasseng, garasjeporter og dørlåser. Det finnes hundrevis av Z-Wave-produkter som kan knyttes sammen. Z-Wave ble utviklet av den danske gründerbedriften Zen-Sys, og senere kjøpt opp av Sigma Design i 2008.

Et Z-Wave-system kan fjernstyres via internett, da via en Z-Wave-gateway/bridge som fungerer både som nav og portal til internett.

Z-Wave er designet for å gi pålitelig overføring av små datapakker og egner seg for overføring av signaler fra sensorer og fjernkontroller, i motsetning til f. eks. Wi-Fi som er utviklet primært for høy datahastighet. Rekkevidden mellom to noder er rundt 30 meter, og signalene kan hoppe fra node til node opp til fire ganger. Dette gir nok dekning for de fleste bolighus.

Z-Wave bruker ISM-båndet. I Europa opererer systemet på 868,42 MHz, 908,42 MHz i USA og Canada, vær derfor nøye ved kjøp av komponenter fra utlandet.

Z-Wave baserer seg på en ”meshnettverkarkitektur”. Enheter kan kommunisere med hverandre via mellomliggende noder. Slik kan signalene finne veier rundt hindringer og radioskygger i huset. En melding fra node A til node C kan leveres selv om de to nodene ikke ligger innenfor rekkevidde, forutsatt at det finnes en node B som kan kommunisere både med A og C. Hvis den foretrukne ruten ikke er tilgjengelig, vil senderen prøve andre ruter til den finner en vei frem til node C. Derfor kan et Z-Wave-nettverk dekke et mye større område enn en enkelt enhet. Imidlertid kan mange slike hopp forårsake en liten forsinkelse i systemet.

Det enkleste oppsettet er en enkelt enhet og en primærkontroller. Flere enheter kan legges til etterhvert som det er behov for dem. Et Z-Wave-nettverk kan bestå av opp til 232 enheter, med mulighet for å koble flere nettverk sammen hvis det trengs flere enheter.

En enhet må «legges til» i Z-Wave-nettverket før nettverket kan styre den. Kontrolleren lærer signalstyrken mellom enhetene når de registreres i nettverket, og derfor bør enhetene være på sin faste plass når de legges til.

Hvert Z-Wave-nettverk har en nettverks-ID, og hver enhet igjen er identifisert ved en Node-ID. Nettverks-ID er felles identifisering av alle noder som tilhører ett logisk Z-Wave-nettverk. Nettverks-ID blir tildelt hver enhet av primær-kontrolleren når enheten blir "lagt til" i Nettverket. Noder med forskjellige Nettverks-ID-er kan ikke kommunisere med hverandre.

Z-Wave-enheter kan operere i strømsparingsmodus, og dermed redusere strømforbruket. Hvis Z-Wave-enheter skal være i stand til å rute tilfeldige meldinger, kan de ikke være i hvilemodus. Derfor er ikke batteridrevne enheter utformet som repeatere. Mobile enheter, for eksempel fjernkontroller, er også utelukket siden Z-Wave forutsetter at alle enheter i nettverket forblir i sin opprinnelige posisjon.Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”