Ferdig montert elbilladestasjon på hytta

Mange av oss nordmenn elsker å dra på hytta. Flere og flere får seg elbiler, og for mange er elbilen et foretrukket valg når de skal på hytta. Men selv med økt rekkevidde og batterikapasitet må man lade. En skikkelig ladestasjon på hytta er dermed noe man burde investere i.

Easee Home ferdig montert til fastpris

  • Ladestasjon på hytta

    Mange tenker nok at man ikke trenger en ladestasjon på hytta. Man lader jo tross alt ikke så mye der sammenlignet med hjemme. Men det er en del ting man burde tenke på.

    Hytter har ofte mindre strøm enn boliger, som kan være en ulempe. På dagtid kan det være at du trenger all den strømmen til varme, matlaging, badstue osv. Man vil jo ikke ha noen begrensing på bilbruken mens man er på hytta. Da skal man jo slappe av. Trenger man å dra en tur på butikken, skal en tur i slalombakken eller lignende burde ikke ladetid være noe man må tenke på. Og med ladekøene man kan finne på veiene er er det ingen tvil om at man vil ha en fulladet bil før avvreise. Hvis det i tillegg er flere elbiler på hytta samtidig kan det bli en logistikkutfordring å sørge for at alle har en fulladet bil ved avreise, samtidig som man skal unngå at noen sikringer ryker.

    Effektiv lading, selv med begrenset strømkapasitet er mulig ved å installere en ladestasjon på hytta. Lade gjennom en vanlig stikkontakt, som er begrenset til 10A / 2,3 kW tar tid, spesielt på vinteren hvor batteriet er kaldt. En mindre elbil vil fort kunne trenge å lade i 10-14 timer. En større elbil med tre ganger så stor batterikapasitet kan jo da bli en utfordring. Med en ladestasjon får du gitt bilen din mye mer strøm per time. Da kan man enkelt få ladet opp bilen når man allikevel bruker lite strøm, som på natta.

    Sikkerheten av lading burde man ta på alvor. En elbil trekker strøm over lang tid. Spesielt om man bruker en vanlig stikkontakt. Det innebærer en risiko for varmegang og brann, spesielt om det elektriske er gammelt. Vanlige stikkontakter er ikke laget for høy belastning over lang tid, og på vinteren øker ladetiden på grunn av kulden også. Det stilles en del krav til det elektriske annlegget for å lade en elbil, som at det skal være en egen kurs på maks 10 Ampere og jordfeilvern type B. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap anbefaler alle å installere egen ladestasjon, nettopp på grunn av sikkerheten.Ferdig montert ladestasjon på hytta til fastpris!

Relaterte artikler