Elko Smart bryter • 4540054

ELKO SMARTBryter trådløs Plus PH

  • Fungerer med

    Virker med Homey Virker med ELKO Smart Virker med Homey Bridge

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • App Store
      • App Store
      • Google Play
SmartBryter Trådløs kan benyttes til å styre stemninger I ELKO Smart systemet, eller fjernstyre en eller flere ELKO Smart produkter. Enheten kan konfigureres via ELKO SmartHUB for den fullstendige brukeropplevelsen, eller kobles sammen med andre ELKO Smart-enheter direkte uten SmartHUB.

Produktet har 4 knapper, og muligheten til å settes til 1-kanal eller 2-kanal modus. 1-kanal modus innebærer at både høyre og venstre siden av bryteren kan settes opp til å styre de samme produktene, mens du kan styre forskjellige produkter på venstre og høyre side med 2-kanal.

Funksjonalitet

Med ELKO SmartHUB
Når den trådløse bryteren pares til ELKO SmartHUB, settes den automatisk til 2-kanal. Videre oppsett av bryteren gjøres i appen. Det er tre måter å bruke den trådløse bryteren; man kan sette opp skybaserte stemninger, kontrollere flere lysstyringsprodukter i en gruppe, eller flere markisestyringsprodukter i en gruppe. Man kan styre 2 stemninger eller 1 gruppe per kanal/side av bryter. Man kan kombinere disse som man ønsker, og for eksempel ha to stemninger på den ene siden av bryteren, mens den andre siden kontrollerer en lysstyringsgruppe. Man kan også kontrollere to grupper, eller 4 stemninger med èn bryter.

Stemninger
Når bryteren er tilkoblet ELKO SmartHUB, kan man utløse stemninger som er satt opp i ELKO Smart appen direkte fra den trådløse bryteren. Denne funksjonen er en skybasert tjeneste, som betyr at man får muligheten til å sette alle elkso smart produktene til forhåndsdefinerte statuser. Stemninger lar deg sette opp vanlige brukssituasjoner som justerer lys, markiser, termostater, apparater, automasjoner, kamera, og mer ved et trykk. For eksempel kan man lage en stemning som heter "borte" og velge at alt lyset skrur seg av i hele huset, temperaturen går ned, markisene går ned, kaffemaskinen skrus av og kamera settes i patruljeringsmodus, kun ved å trykke på en knapp på bryteren. I motsetning til lysstyringsgruppene er stemninger avhengig av internettforbindelse for å fungere.

Lysstyringsgrupper og markisestyringsgrupper
Når bryteren er tilkoblet ELKO SmartHUB, kan den kontrollere en gruppe med opptil 16 produkter per gruppe. Man kan ikke ha både produkter for markissestyring og lysstyring i samme gruppe på én kanal, da må man bruke en kanal for lysstyring og den andre for markisestyring. Betjenes ved å trykk en gang på pil opp/ned for å skru AV/PÅ og hold inne pil opp/ned for å dimme opp eller dimme ned alle produktene i gruppen samtidig. Denne funksjonen fungerer selv om internett slutter å fungere, men krever at ELKO SmartHUB har internett for førstegangsoppsett.

Bruk uten ELKO SmartHUB - fjernstyring med romkontroll
For lokal fjernstyring fungerer bryteren med 1-kanal som standard, men kan konfigureres til 2-kanal. Den kan da styre lysstyringsprodukter og markisestryingsprodukter fra ELKO Smart uten at man behøver en ELKO SmartHUB. Betjenes ved å trykke en gang på pil opp/ned for å skru AV/PÅ og hold inne pil opp/ned for å dimme opp eller dimme ned produktene som fjernstyres samtidig. Oppsettet av romkontroll gjøres ved manuell betjening på produktene. Hver kanal kan kontrollere opptil 5 produkter. Man kan ikke ha både markisestyring og lysstyring i samme kanal, da må man bruke en kanal for lysstyring og en for markisestyring.

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Bryter innfelt montasje

En bryter, eller ofte kalt stømbryter eller lysbryter kan bryte en forbindelse mellom to ledere slik at strøm ikke lengre kan flyte gjennom bryteren.

Brytere og dimmere leveres i ulike utforminger, funksjonalitet og montasje. For montering direkte på lampetledning benyttes ledningsbryter eller ledningsdimmer, med for fastmontasje benyttes påvegg eller innfelt.

Den vanligste funksjonaliteten er 1-polet og kan brukes til alle typer belysning innendørs i tørre rom, mens for utendørsbelysning og våtrom må man benytte 2-polet.

  • 1-polet bryter En enkel av/på-bryter.
  • Endevender eller vekselvender En enkel vender hvor COM er enten koblet til L1 eller til L2.
  • Kronevender eller serievender Dobbel 1-polet bryter. To 1-polete brytere i samme hus som kan opereres uavhengig av hver sin aktuator.
  • 2-polet bryter To 1-polete brytere som opereres samtidig av samme aktuator.
  • 2-polet endevender eller vekselvender To endevendere som opereres samtidig av samme aktuator.
  • Mellomvender eller kryssvender 2-polet endevender som er internt koblet for å snu polaritet, dvs. kun fire av de seks kontaktene kobles til ytre ledningsforbindelser.