Elektroimportøren vil ha full fokus på sin solcellesatsing

Under Eliaden 2022 skapte Elektroimportøren stor oppmerksomhet gjennom aktiviteter, show og moro. Frank Løke var hentet inn for å underholde, og det var etablert en åtte meter høy klatrevegg ved standen.
Kom å snakk med oss på Eliaden

I år vil grossisten ha full fokus på sin satsing på fornybar energi, forteller salgsdirektør Odd Christian Olsen.

– For to år siden handlet mye om å bli lagt merke til, som vi lyktes svært godt med. Få, om noen, hadde større trafikk på standen enn oss. Vi skal også friste med konkurranser i år, og besøkende kan blant annet få en «ekte» Formel 1-opplevelse med en Red Bull-rigg. Men denne ganger er det først og fremst vår satsing på solenergi det skal handle om, ved å presentere våre produkter og fortelle elektrikerne og installatørene hva vi kan bistå dem med. I tillegg vil vår kategorisjef Bengt Morten Olufsen ha innlegg om energimarkedet på EFO-scenen. • – Ingen slår oss på service

  Elektroimportøren startet sin satsing på solceller for halvannet år siden, og har på kort tid fått et solid fotfeste i markedet. I tillegg til at de fører solcellepaneler og tilhørende komponenter og systemer fra kjente leverandører som Rec Solar, Trina Solar, Afore og K2 Systems, satser de mye på kompetanse – og ikke minst service.

  – Vi har vært veldig bevisste på å ansette de beste i bransjen, med mange års erfaring innen solbransjen, både fra et installatørperspektiv og leverandørperspektiv. Og ingen skal slå oss på oppfølging og service. I motsetning til mange andre grossister som i stadig større grad satser på netthandel, går vi motsatt vei ved å være fysisk tilstede der kundene er. Vi har per i dag 27 utsalg rundt i landet, samt ett i Stockholm. Målet er å etablere ytterligere fem utsalg i Norge i løpet av de neste årene, og vi skal også øke tilstedeværelsen i Sverige. Vi har også har lange åpningstider og lørdagsåpne butikker, som våre kunder setter stor pris på.

  Elektroimportøren kan hjelpe deg med solenergi fra A til Å, fra store næringsbygg til låvetak og bakkemonterte anlegg. De bistår gjerne med å sette anlegget i drift når anlegget er på plass, og er bare en telefonsamtale unna om det er behov for support.

  – Vi kan sørge for dimensjonering, mengde-beregning og tilbud på solcelleanlegg innen fem virkedager. Det gir en svært effektiv prosess.  Har tro på masse payback

  På spørsmål om hva de forventer å få ut av Eliaden, svarer Olsen slik:

  – Dette er en elektromesse med utrolig bra trøkk, og for to år siden fikk vi både mange nye kunder og masse leads, samt at vi knyttet nye bekjentskaper. Med vårt fokus på solenergi i år, er jeg veldig trygg på at den business-messige responsen vil bli enda større.

  – I tillegg får vi målt oss mot våre konkurrenter på en måte vi ellers ikke har mulighet til, og det er god trening for våre folk å stå tre dager i strekk å snakke med alle besøkende. Vi gleder oss veldig.  Optimisme i markedet

  Salgsdirektøren gleder seg også over at det igjen er optimisme i markedet, og at pågangen virkelig er i ferd med å ta seg opp igjen etter en noe rolig periode.

  – Ja, det er ikke tvil om at det begynner å lysne for alvor nå, ved at prosjekter som har ligget på is nå iverksettes. I tillegg kommer nye EU-krav om energieffektivisering av boliger, som også betyr masse mat på bordet for elektrobransjen. Jo, jeg har veldig tro på at en god vekst de neste årene, sammen med elektrikerne!

 • Kom å snakk med oss på Eliaden