Amina Ladestasjon, Sort • 6602045

Amina Ladestasjon Sort

-+
  • 1-fase-lader 1,4 kW til 7,4 kW
  • Trygg, enkel og pålitelig elbillading
  • Tidsstyring via bilen eller strømselskapet
  • Hjemmeladeren for folk flest
  • Les mer...
Amina er en av markedets minste ladere, og like enkel for montøren som forbrukeren. Dette er en 1-fase-lader med ladeeffekt fra 1,4 kW til 7,4 kW, som sørger for at bilen din er ferdig oppladet og klar for en ny dag – hver dag. Den er perfekt tilpasset hverdagslivet, og er et trygt og rimelig alternativ som setter bilen og dens funksjoner i fokus. Hvorfor skal du laste ned enda en app når bilen din uansett er den smarteste?

Funksjonalitet

Perfekt tilpasset hverdagen

Denne 1-fase-laderen er designet for folk flest og sikrer at bilen din er ferdig oppladet og klar for en ny dag – hver dag. Du har nok å tenke på i en hektisk hverdag, så la oss ta oss av rekkeviddeangsten. Med en god natts lading, er slike bekymringer en fjern drøm.

Kostnadsbesparelser

Ved å lade bilen når strømmen er billigst - ofte midt på natten - kan du redusere hvor mye du betaler for strømmen du bruker.

Sammen er vi smarte

En elbillader er et verktøy som jobber i kulissene for å få hovedproduktet – bilen din – til å skinne. Bilen din er allerede utstyrt med smarte ladeløsninger som lar deg tilpasse når du skal lade. Du trenger dem ikke i laderen i tillegg. Amina kommuniserer helt fint med appene fra bilprodusenten og strømleverandøren din. Hvorfor skal du da laste ned enda en app?

Optimalisert produksjon

Ved å strippe laderen for funksjoner som allerede finnes i bilen, er det også fjernet flere unødvendige komponenter. Dette sparer miljøet for unødig plast og ekstra kostnader – som betyr lavere pris for sluttkunden. I tillegg kuttes klimautslipp ved å produsere lokalt.

5 års garanti

Laderen er designet og utviklet for å tåle nordiske værforhold og har en 5 års garanti.

Montering

Enkel installasjon

Amina er en elbillader som er designet for å være enkel å bruke og installere. For å oppnå dette, har utviklerne fjernet alle unødvendige og komplekse komponenter som ofte finnes i andre "smarte" elbilladere. Med kun tre deler, ni skruer og én tetningsplugg, tar det kortere tid for en elektriker å installere Amina enn en vanlig stikkontakt.

Kort sagt, Amina er en praktisk og enkel elbillader som er utformet med fokus på brukervennlighet og minimalisme, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Den er enkel å installere og bruke, og passer dermed godt for de som ønsker en enkel og pålitelig ladeløsning for sin elbil.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.