Alarm i smarthus

Å være trygg i eget hjem er viktig. Enda viktigere er det kanskje å føle seg like trygg når man ikke er hjemme. I dag har mange boligalarm tilknyttet et gitt alarmselskap, men hva om ditt smarthus ga deg muligheten til å overvåke huset ditt selv?

I et smarthus har man flere muligheter til å styre hjemmet sitt enn noen gang tidligere. Ved hjelp av kameraer og sensorer er du ikke lenger like borte når du har låst døra og dratt hjemmefra.

Alarm i smarthus - husets sjef

Husets sjef

Du kan sjekke om vinduet er åpent eller om kaffetrakteren fortsatt står på. Du får beskjed om at datteren din har dratt på skolen og kan registrere at hun også denne dagen var fem minutter for sent ute av døra. Du ser raskt hvem som ringer på mens du fortsatt sitter i møte på jobb, og du kan åpne døra sånn at matleveransen kan plasseres trygt inne når det sprutregner ute. Alt i alt har du større kontroll, men også mer valgfrihet enn noen sinne.

For nå trenger du ikke lenger være avhengig av en enkelt leverandør når det kommer til boligalarm. Gjennom systemene du kjøper, får du muligheten til å velge selv og du får en alarm uten abonnement. Og systemene er i en rivende utvikling.

Hvert år kommer det nye muligheter på markedet, og enn så lenge har vi bare sett en brøkdel av det vi trolig vil kunne ha om noen få år.

Alarm i smarthus - bygg din egen sikkerhet

Bygg din egen sikkerhet

En gang i verden bygde folk enorme murer rundt husene sine for å holde uvedkommende unna. I dag er heldigvis disse blitt degradert som sikkerhetstiltak og funnet en ny plass i samfunnet som turistattraksjoner i stedet. Vi har likevel beholdt gjerder, og mange velger også andre tiltak for å fortelle omverdenen at dette er nettopp deres hjem, men disse fungerer langt dårligere enn en tre meter høy mur og et stort antall vakter.

Men du kan fortsatt skaffe deg noen ekstra sett øyne i kampen mot inntrengere. Med et smarthus har du mulighet til å sette opp kameraer både ute og inne, og dermed skaffe deg sanntidsvisning av alt som skjer rundt huset ditt. Du kan ha kamera i ringeklokka som ikke bare gir deg mulighet til å se den som ringer på eller oppholder seg ved døren din, men som også lar deg snakke til vedkommende og kommunisere direkte – uansett hvor du er. Ved hjelp av den elektroniske dørlåsen har du full kontroll på hvem som kan gå inn og ut, og du kan selv styre dette via en app på telefonen din.

Du bestemmer hvem som skal få beskjed om noen bryter noen av dine sensorer eller kommer seg inn i ditt hus. Med en boligalarm uten abonnement kan du sitte på ferie og vite at naboen din vil være den første som blir klar over hva som skjer hjemme hos deg. Da blir du sikrere på at rett instans får beskjed om det er behov for assistanse – og du slipper en unødvendig månedlig ekstra kostnad.

Alarm i smarthus - diskret assistanse

Diskret assistanse

Det er lett å se for seg store, klumpete overvåkningskameraer når man hører om hjemmeovervåkning og innebygde sensorer. Heldigvis har man tenkt mye på design i arbeidet med å utvikle systemene. Dagens monitorer har et moderne og stilsikkert design som blander seg lett inn i det øvrige interiøret i huset. De er ikke spesielt iøynefallende, og i og med at de ofte utgjør mer enn en funksjon, er det ikke lett å se at de faktisk er et kamera. Du skal jo føle deg trygg – ikke overvåket!

Alarm i smarthus -boligalarm gir trygghet

Boligalarm gir trygghet

Nå trenger du ikke lenger være avhengig av en enkelt leverandør når det kommer til boligalarm. Gjennom systemene du kjøper, får du muligheten til å velge selv og du får en alarm uten abonnement