Nexans Varmekabel for tregulv Millicable • 1034238

MILLICABLE/2 880/6 (HS) 140 m 14 kvm

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Ytelseserklæring
Millicable lavtbyggende toleder varmekabel. 880W som dekker 14 kvadratmeter dersom man legger i Milliclickplater.
Tynne toleder varmekabelelementer for rehabilitering.


Sammen med MILLICLICK er MILLICABLE beregnet for tregulv og installasjon uten behov for støpemasse. En enkel og effektiv måte å installere gulvvarme på! Systemet bygges opp ved hjelp av aluminiumsbelagte trinnlydsplater med innebygde spor for MILLICABLE varmekabel. Denne varmekabelen har en elektrisk ledende ytre kappe som sikrer god jording av hele gulvet ved at kabelen er i kontakt med aluminiumsfolien. Platene legges ut først, kabelen presses deretter ned i sporene. Husk å finne riktig lengde på kabel på forhånd! Kabelen leveres med fabrikkmontert endeavslutning og skjøt mellom varmeelement og kald tilleder (3,5 m).

Milliclickplater er ikke inkludert og må kjøpes i tillegg. Milliclickplater finner du under produktets tilbehør.

Teknisk beskrivelse

Kabelen har metereffekt 6 W/m og presses ned i spor i platene som har C- C avstand 10 cm. Dermed med blir fl at effekten ved forlegning i MILLICLICK plater lik 60 W/m2.

Konstruksjon:
• Varme leder: Entrådet motstandslegering (tur og retur i kabel).
• Kald tilleder: Entrådet glødet kobber.
• Isolasjon: FEP.
• Jordleder: Entrådet, glødet kobber Kombinert skjerm og ytre kappe av ledende polymer.
• Tykkelse: 4mm.

Tekniske data:
• Elementeffekt: Fra 120 W til 1170 W.
• Motstandstoleranse: - 5 /+10 % Nom.
• Driftsspenning: 230 V.
• Maks temperatur ytre kappe, spenningsatt: 65 °C.
• Lengde kald tilleder: 3,5 m.

Funksjonalitet

MILLICABLE er en lavtbyggende toleder varmekabel levert på snelle, som enten kan støpes inn eller inngå sammen med MILLICLICK plater og danne et eget gulvvarmesystem.

Bruksområde

MILLICLICK er installasjonplater med utfreste spor (c-c 10 cm) for Millicable. Platene er belagt med aluminiumsfolie, som sørger for jevn varmefordeling. I kombinasjon med MILLICABLE, oppnås en flateeffekt på 60 W/m2, noe som er i tråd med de aller fleste parkett- og laminat leverandørers retningslinjer. Systemet gir både trinnlydsdemping og gulvvarme i ett og samme produkt med en tykkelse på kun 8 mm. Det skal ikke benyttes noen form for støpemasse; ullpapp legges mellom plater og parkett/laminat. MILLICLICK skal kun brukes sammen med MILLICABLE varmekabel, og er spesielt beregnet for parkett eller laminatgulv.

Montering

Millicable™ kan installeres på to forskjellige måter:

• 1. Millicable™ i kombinasjon med Milliclick™. Denne kombinasjonen kan installeres direkte under parkett eller laminat uten bruk av noen form for støpemasse. Millclick™-platene har ferdigskjærte spor for varmekabelen noe som gjør installasjonsjobben svært enkel. Milliclick™-platene danner i tillegg et meget godt og trinnlydsdempende underlag for parkett eller laminat. Kombinasjonen Millicable™ og Milliclick™ gir en flateeffekt på 60 W/m². Installer vanlig ullpapp (parkettunderlag) mellom Milliclick™ og laminat/parketten.

• 2. Millicable™ innstøpt i selvutjevnende masse. Millicable™ kan installeres fritt som en konvensjonell varmekabel og støpes inn i selvutjevnende masse. Dette gjør det mulig å utføre et lavtbyggende gulv (ca. 5 mm) med den samme jevne og gode varmefordeling som oppnås ved bruk av ordinære varmekabler. Dette er spesielt nyttig i små rom der tilpasning av varmematter er vanskelig pga. hindringer eller rommets form forøvrig.


Ved frilagt installasjon festes kabelen til underlaget med lim eller punktvis med aluminiumstape. Avstand mellom kabelstrenger (C-C avstand) beregnes på forhånd. Deretter støpes kabelen inn.

Tilkobling:
MILLICABLE har fabrikkmontert kald tilleder. Tillederen føres i rør eller kabelkanal opp til termostaten og tilkobles det elektriske anlegget. Alle varmekabelanlegg skal ha forankoblet strømstyrt jordfeilbrytermed utløsestrøm maks. 30 mA.

Relevante emneord

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”