Oppussing og renovering av kjøkkenet

Ved en oppussing av kjøkkenet vil nok veldig mange oppgradere belysningen, og ta noen smarte grep som bedrer både sikkerheten og komforten i husets hjerte. For du vil jo ha et godt arbeidslys når du hakker grønnsaker ved kjøkkenbenken, men et annet og mer stemningsfullt lys når du sitter ved spisebordet.
 • Oppussing av kjøkkenet starter her

  Foto: @kaxlund.bolig


  Når du skal pusse opp kjøkkenet, kan det altså være fornuftig å starte med belysningen. Ta en titt på alle de fantastisk fine lampene og mulighetene. Vegghengte lamper ved kjøkkenbenken kan for eksempel være kult – eller hva med en ny pendel over spisebordet?

  Å pusse opp kjøkkenet kan være en dyr affære, men det må ikke være det. En enkel måte å pusse opp kjøkkenet på, er ved å male eller bytte ut skap- og skuffefrontene. Skuffer og skap med nye farger, fronter eller knotter, gir kjøkkenet et løft på en enkel og rimelig måte.

 • Flislegge vegger på kjøkkenet er både fint og praktisk

  Flislegge kjøkkenvegger

  Å flislegge sprutsonen er også med på å heve inntrykket, både praktisk og estetisk. Denne lille halvmeteren mellom benken og overskapene, kan gjøre underverker med både stilen og stemningen på kjøkkenet. Området skal beskytte mot søl og sprut, og trenger dermed et slitesterkt materiale som for eksempel glaserte fliser. Dette er en jobb du helt fint kan gjøre selv, og det er bare fantasien som setter grenser.

 • Vann og elektrisitet er en farlig kombinasjon

  Belysning på kjøkkenet

  Belysningen på kjøkkenet skal stille flere behov, og må fungere enten du trenger godt arbeidslys eller hyggelig stemningslys når du samler familien til middag. Det krever en kombinasjon av ulik belysning, og mange løser dette ved å velge downlights eller spotter som kan dimmes opp og ned. På kjøkkenet kan du også få mye kul belysning under overskap eller under kjøkkenbenken med LED-strips! Detaljbelysning i overskap med glassdører og glasshyller er også en flott touch. I denne guiden kan du lese mer om belysning på kjøkkenet.

 • Ny kurs til induksjonstopp

  Det er mange som ønsker å bytte komfyrer og eldre platetopper til induksjonstopp. Husk at en induksjonstopp trekker mye strøm, så mye at det kan være nødvendig å legge opp ny kurs. Hvis du ikke alt har en egen kurs til en platetopp må du faktisk trekke en ny kurs. Det er greit å ha dette gjort før vegger males og nytt kjøkken monteres.

 • LED strips under kjøkkenskap

  Når det gjelder belysning under benken, så kan LED strips være et utmerket alternativ. Er du en av dem som aldri finner det du leter etter i kjøkkenskapene, kan også en LED strips fungere godt her. LED strips synes nesten ikke, men utgjør likevel en stor forskjell.. Hvis du står med hendene fulle kan stemmestyrt LED belysning også være tingen.

 • Komfyrvakt er en av de beste investeringene du kan gjøre

  Komfyrvakt

  Og når vi først er borte ved komfyren: en komfyrvakt sørger for bedre sikkerhet. En komfyrvakt vil nemlig slå av komfyren hvis det skulle oppstå en farlig situasjon. Hvis sensoren i komfyrvakten oppdager fare for en overoppheting eller brann, vil den utløse en alarm og kutte strømmen til komfyren. Hvis du får lagt opp en kurs til platetoppen er det også lovpålagt å skaffe seg en komfyrvakt, dette kan vi hjelpe deg med.

 • Pop-up-søyle på kjøkkenet

  Pop-up-søyle på kjøkkenet

  Hvis du vil unngå å ha permanente stikkontakter på kjøkkenveggen, eller bare trenger flere uttak, kan du heller installere en pop-up-strømsøyle. Søylen felles enkelt ned i benken, eller opp i et overskap, og når du trykker på toppen av strømsøylen popper eller flipper den frem klar for bruk. Når den ikke er i bruk, går den i ett med benkeplaten. Pop-up strømsøyler kommer i mange typer med ulikt antall stikkontakter og USB-innganger! Se utvalget av pop-up strømsøyler her.

Les mer om oppussing: