J&EL Downlights LED • 3215521

J&EL Aura downlight 9W matt sort

-+
  • Spesiell og effektfull lysutstråling
  • Inntrukken lyskilde forhindrer blending
  • Varmhvitt lys 2700K, lysstyrke 600 lm
  • Dimbar
  • Lang levetid, 50 000 t
  • Kan monteres direkte i isolasjon
  • Les mer...
Aura er en unik downlight med en rund åpning mellom lyskilden og ytre ring, som gir en helt spesiell og effektfull lysutstråling. Downlighten har integrert LED lyskilde på 9W. Inntrukken lyskilde gir downlighten et elegant utseende, samtidig som den hindrer blending og gir god komfort med et lunt og behagelig lys. Aura fås i både matt sort (RAL9005) og matt hvit (RAL9010) utførelse.

Teknisk beskrivelse

Downlighten leveres komplett med driver. Med bruk av standard dimmer (kjøpes separat) kan den dimmes helt ned flimmerfritt.Varmhvitt lys (2700K), lysstyrke på 500 lm og CRI- verdi på 95, som gir god fargegjengivelse. Levetid 50 000 timer.

LED er et godt valg! Sammenlignet med tradisjonell halogen belysning, kan du spare opptil 80% av energikostnadene. 50 000 timer tilsvarer 15 til 20 års normalt bruk for en gjennomsnittsfamilie.

Bruksområde

Downlights gir god spredning av lyset og brukes både som generell belysning og som punktbelysning. Aura er beregnet for innendørs bruk, IP20.

Montering

Kan monteres direkte i isolasjonsmatter. Ekstern driver med hurtigkobling for raskere og enklere installasjon uten verktøy. Hullstørrelse 80-83mm.

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre over 30 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

WarmDim er den nye lystrenden

Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. WarmDim downlight er varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. WarmDim passer i alle rom, og er førstevalget hvis du vil ha de gode og trygge stemningene.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”