Namron Downlights • 3220224

Namron Alfa Tunable White Downlight 10W Matt Sort

Se produktblad

-+
 • Integrert reflektor lyskilde
 • Tunable White
 • Endre fargetemperatur uten å dimme
 • Kan tiltes 30°
 • Kan monteres rett i isolasjon
 • Matt sort utførelse
 • Les mer...
  • Dokumentasjon

   • FDV
   • Brukerveiledning
   • Teknisk Datablad
   • Energiklasse
Alfa TW Reflektor Downlight 10W har Tunable White-teknologi som gir deg muligheten til å justere fargetemperaturen på belysningen for å skape best mulige lysforhold innendørs. Teknologien lar deg etterligne dagslyset ute, som gjerne varierer fra kjølig og klart midt på dagen, til en varmere lystone utover ettermiddagen. De kalde tonene som simulerer dagslys kan bidra til økt konsentrasjon og fokus, og de varmere tonene gir en lun og avslappende atmosfære når du skal slappe av. Kvaliteten og mengden av lys kan ha stor innvirkning på humør, energi og følelse av velvære. Med Tunable White styrer du belysningen etter egen rytme og behov. En belysning som også innendørs varierer gjennom døgnet kan for mange også ha en positiv effekt på døgnrytmen, spesielt gjennom vinterhalvåret.

Alfa TW Reflektor Downlight er designet for bruk sammen med Namron Tunable White dimmer, se Tilbehør. Downlighten finnes i både matt sort og matt hvit utførelse.

Alfa er Namrons bestselgende serie med downlights. Dette er førsteklasses produkter som holder spesielt høy kvalitet og som er vel anerkjente i markedet. Alfa downlights kommer i en rekke versjoner hvor du kan velge blant ulike egenskaper og forskjellige utførelser – alt etter personlig smak, behag og behov.

Teknisk beskrivelse

Denne downlighten har integrert reflektor LED-lyskilde, og leveres komplett med driver. Kan dimmes ned helt flimmerfritt (dimmer kjøpes separat).

Med Tunable White kan du variere fargetemperaturen til lyset og dimme lyset uavhengig av hverandre (dette i motsetning til WarmDim/ Dim to Warm hvor fargetemperaturen endres når du dimmer). Fargetemperaturen er justerbar fra varmt lys på 1800K, til nøytralt hvitt lys på 4000K. RA-verdi på 95+ gir meget god fargegjengivelse.

LED er et godt valg. Sammenlignet med tradisjonell halogen belysning, kan du spare opptil 80% av energikostnadene. Med opptil 50 000 timer levetid og liten lystilbakegang i løpet av levetiden er Alfa LED blant de beste på markedet. 50 000 timer tilsvarer 15 til 20 års normalt bruk for en gjennomsnittsfamilie.

Funksjonalitet

Downlighten kan tiltes opptil 30 grader. Dette er praktisk for å redusere blending, og om du ønsker å fremheve eksempelvis kunst, malerier eller en hylle på veggen.

Bruksområde

Downlights gir god spredning av lyset og brukes både som generell belysning og som punktbelysning.

Alfa downlight tar seg godt ut i alle rom i hjemmet, og den er også et godt valg for baderom (sone 2) ettersom den er sprutsikker (IP44).

Montering

En ekstern driver med hurtigkobling medfølger for raskere og enklere installasjon. Monteres enkelt uten behov for verktøy. Benytt hullstørrelse 82-84mm.

Denne downlighten kan også monteres direkte i isolasjon, noe som gjør den ypperlig for bruk på steder der det er vanskelig å benytte downlightkasser.

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre 27 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

WarmDim er den nye lystrenden

Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. WarmDim downlight er varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. WarmDim passer i alle rom, og er førstevalget hvis du vil ha de gode og trygge stemningene.