Elko Plus Havplast

Først i verden med elektromateriell av resirkulert havplast! I Elko Havplast-serien er den synlige delen av stikkontakter, brytere og rammer laget av minst 65% resirkulert havplast. Et lite steg i riktig retning, og markerer starten på ELKO sin bærekraftssatsning.

Elko Plus Havplast

Først i verden med elektromateriell av resirkulert havplast

I 76 år har vi levert elektromateriell til det norske markedet. Hitill har den synlige delen av produktene bestått av det vi kaller jomfruplast, altså nyprodusert plast. Nå tar vi, som første elektroleverandør i verden, i bruk resirkulert havplast når vi lager stikkontakter, brytere og rammer.

ELKO havplast er et lite steg i riktig retning, og markerer starten på ELKO sin bærekraftssatsning. Den synlige delen, eller skallet om du vil, av stikkontakter, brytere og rammer i vår havplast-serie er laget av minst 65% resirkulert havplast.Elko Plus design

Det samme, tidløse designet.

En bryter eller stikkontakt i havplast ser helt lik ut som ELKO Plus-produktene du er vant til. Dermed kan du velge det miljøvennlige alternativet, i kombinasjon med brytere og stikkontakter som ikke trenger utskiftning i andre deler av boligen, hotellet eller næringsbygget.

På nært hold vil et delikat bølgesymbol være synlig på produktene i havplastserien.Flere tiltak for å minimere vår påvirkning.

Det er den synlige delen av elektromateriellet når det er montert på veggen som er erstattet med havplast i form av resikulerte fiskegarn. For å ivareta brannsikkerhet og produktkvalitet, er det også tilsatt glassfiber og annen resirkulert plast.

Vi har også fjernet både plast og lim fra produktemballasjen, for å sørge for at også den er miljøvennlig og bærekraftig. I første omgang er det utvalgte sorte produkter i ELKO Plus-serien som er tilgjengelige i havplast.

Produktene du får i havplast