Dimmere, brytere og stikkontakter

Har du noen gang tenkt på hvordan små forandringer kan ha store resultater? Dette gjelder selvfølgelig også for elektromateriellet du har installert hjemme hos deg.

Velg elektromateriellet selv

Det råder en slags automatisk blindhet hos mange av oss når det gjelder utseendet på våre dimmere, brytere og stikkontakter. Mange tenker nok ikke en gang på at valget eksisterer og beholder de klossete, gulhvite variantene som fulgte med huset når de kjøpte det - helt til de ikke fungerer lenger. Når det da er tid for å bytte ender man gjerne opp med den varianten som elektrikeren har liggende i bilen sin - om du da ikke selv har et bevisst forhold til hva det er du ønsker deg. For det finnes andre alternativer. Hva med en svart variant for å komplementere fargene i rommet bedre? Eller en glassramme med et moderne uttrykk som står i stil med resten av interiøret? Du kan faktisk velge selv.Dimmere

Valg av dimmere kan bety mye for helheten i et rom og det fins faktisk mange muligheter for hvordan dine dimmere skal se ut. I tillegg til at du kan velge å bytte farge fra den tradisjonelle hvit til andre varianter, for eksempel svart eller grå, så fins det også alternativer til de tradisjonelle store runde dimmerhjulene. For eksempel fins det touch-baserte dimmere som kan kontrolleres ved berøring på en flat overflate. Eller hva med en dimmer med et mindre dimmerhjul for et mer elegant og futuristisk preg? Mange moderne dimmere benytter seg også av bryter-funksjonalitet framfor dimmerhjul, gjerne med touch-bryter. Smarte dimmere er også et alternativ for deg som ønsker å styre lyset via bevegelses-sensor, lys-sensor, tidsinnstilling eller en smarthus-app.

  • Hvit dimmer for et rent uttrykk
  • Svart Dimmer 2

Alle våre dimmere

Servicepakker

Med servicepakker kan du selv velge uttrykket som passer din personlige smak best. Om du allerede har en vanlig, tradisjonell dimmer kan du enkelt endre utseendet. Du bytter kun ut frontdekselet og dimmerhjulet – ikke hele dimmeren. Dette kan du utføre helt selv, uten bistand fra elektriker. Se vår video om hvordan du kan endre utseendet på dine dimmere her!Brytere

Brytere er et sentralt element i et hvert moderne hjem, men samtidig er det noe mange av oss overser den estetiske verdien av. Svarte eller aluminiums fargede brytere kan være perfekte tilskudd til harmonien i et rom eller som utgangspunkt for nye farge/interiør valg. I tillegg fins det praktiske løsninger som både sparer plass og gir bedre funksjonalitet. Visste du at det fins brytere med både 2 og 4 kanaler? Ved å ta i bruk denne typen bryter slipper du å plassere en rad med klosser over hverandre, men får plass til kontroll av opp til 4 lyssoner på like stor plass som en tradisjonell lysbryter vil bruke på å kontrollere 1. Smarte brytere er også et alternativ for deg som ønsker å styre lyset via bevegelses-sensor, lys-sensor, tidsinnstilling eller en smarthus-app. Skal du styre flere lyssoner er det genialt med trådløse kanalbrytere. Her har du muligheten til å styre opptil 4 grupper og inntil 30 enheter.

  • Bryter
  • Bryter2

Alle våre brytere

Stikkontakter

Stikkontakter er en produktgruppe med en begrenset funksjonalitet, men det betyr ikke at man ikke har alternativer når man skal sette inn eller bytte stikkontakter. Det er dermed uttrykket på selve stikkontakten som utgjør den delen av produktet du faktisk kan variere. Design og fargevalg kan utgjøre en stor forskjell på hvordan du opplever rommet og sorte stikkontakter har de siste årene blitt mer og mer populært. Det kan være både komplementerende og kontrasterende med tanke på fargeharmonien i et rom – alt ettersom hva dine preferanser er. Elko sin serie Elko Plus Havplast er først i verden med elektromateriell av resirkulert havplast!

  • Sort havplast stikkontakt
  • Namron sort stikkontakt

Minimalistisk og kantet design

Klassiske stikkontakter

Pop-up strømsøyler

Pop-up strømsøyler er et godt alternativ til den klassiske skjøteledningen som fort ligger henslengt på gulvet eller godt gjemt inne i skapet. Pop-up søylene kan monteres fast i bord, benker eller hyller for å skjule selve strømsøylen fram til det er nødvendig å bruke den. Nedfellbare strømsøyler er en elegant og praktisk måte å legge strømtilkobling til steder der du ønsker enkel tilgang, men samtidig vil bevare en ryddig overflate. Med ett trykk spretter søylen opp, og du får tilgang på både stikkontakter og USB -porter. Kommer også med mulighet for trådløs lading.

Termostater

Når det kommer til termostater eksisterer det en rekke valg, både når det gjelder funksjonalitet og design. Rent estetisk så er det farger og utforming av skjerm/knapper som skiller de ulike modellene fra hverandre. På funksjonalitetssiden er mye av forskjellen basert på hvor «smart» termostaten er, de smarteste kan for eksempel samarbeide med en smarthub for å regulere strømbruken etter strømprisene, mens de tradisjonelle termostatene kan være såpass «primitive» at du kun har muligheten til å styre gulvvarmen via et analogt hjul.

  • Termostat
  • Termostat finger

Rammer

Det hjelper ikke å bytte ut dimmere, brytere og termostater hvis rammen rundt forblir den samme. Her har du de største mulighetene innen segmentet til å virkelig gjøre noe annerledes, da rammene produseres i en rekke farger og materialer. De mest vanlige materialene er glass, plast og aluminium. Når det gjelder farge er det mulig å velge mellom en rekke farger på rammene og for eksempel blå, grønn og rød er farger som kun ved en liten touch kan sprite opp rommet. Hva med en hvit frostet ramme for å komplementere ny dimmer, bryter eller termostat? Du kan faktisk velge!

  • Ramme til påveggsbryter
  • Elko Havplast

Alle våre rammer