Nexans DEFROST FLEX • 1008196

DEFROST FLEX Varmekabel for innvendig montasje i vannrør

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Ytelseserklæring
DEFROST FLEX er en serieresistiv varmekabel for bruk innvendig i vannrør. Den består av tre massive motstandstråder og én massiv kobbertråd (returleder), pluss en jordtråd. Nominell effekt er 7-12 W/m, og maksimal driftsspenning er 500V. For 230V er passende lengder mellom 60 og 170 meter, og for 400V er passende lengder mellom 95 og 295 meter. Beregninger kan gjøre for andre driftsspenninger. De tre motstandstrådene og returlederen kobles sammen i enden, og kabelen påsettes tilleder etter oppgitte koblingsmønstre i forhold til ønsket lengde. DEFROST FLEX er godkjent for vanntrykk inntil 10 bar. Kun koblingssett levert av Nexans (10 368 16), tiltenkt DEFROST FLEX, er godkjent for bruk sammen med varmekabelen.

Kataloger og brosjyrer for nedlasting

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Vi kapper det meste av lagerført kabel og ledning til ønsket lengde for kun kr. 30,- per kapp. Kapping av ikke lagerført spesialkabel på trommel må vi dessverre viderebelaste ett gebyr på kr. 600,- fra vår produsent