Zaptec ladestasjon • 92454

Zaptec Go Asphalt Black og Lapp ladekabel 7m

-+
 • Kraftfull elbillader 22kW
 • For alle elbiler og plug-in hybrider
 • På størrelse med et nettbrett
 • Tilkoblet internett via WiFi og 4G LTE-M
 • Ladekabel Mode 3, Type 2 til Type 2
 • 32 Ampere, 3 fas AC
 • Les mer...
 • Fungerer med

  Virker med Futurehome

  Del av Smarthusløsning

  • Dokumentasjon

   • FDV

Zaptec Go passer alle elbiler

Det spiller ingen rolle hva du kjører eller hvor du drar, Zaptec Go er den sikreste måten å lade din reise på. Bygget på ledende grønn teknologi utviklet i Norge, er det en av verdens minste 22kw (maks strøm) lader av sitt slag, den er like smart på innsiden som den er enkel på utsiden.

Hjemmeladeren Zaptec Go gikk av med seieren i NAFs sammenligning av elbilladere. Ladeboksen oppfyller alle sikkerhetskrav fullt ut. På sikkerhetsfronten er Zaptec den eneste leverandøren som har vist at alle krav til DC-overvåkingen er oppfylt.

Zaptec er sikkerhet vår høyeste prioritet i alt vi gjør. Alle løsninger og komponenter blir nøye utvalgt når vi utvikler ladesystemet. Ingenting går på kompromiss med sikkerheten.

Ladekabel fra Lapp

med 5 eller 7 meters lengde muliggjørenkel og rask lading på offentlige ladestasjoner og veggbokser. 3-fas lading opp til 22 kW reduserer ladetiden for elbiler betydelig. Takket være den standardiserte Type 2-kontakten er dette mulig i hele Europa. Det robuste designet og de sølvbelagte korrosjonsbestandige kontaktene sikrer optimal kraftoverføring og gir ladekabelen lang levetid.
Det følger med beskyttelsehette for kjøretøysiden som festes med en praktisk borrelås.


Elbillading er nå en del av Eva strømstyring og dermed kan du som Eva bruker styre lading fra Easee, Zaptec og Charge ladebokser. Senere kommer også styring av Wallbox med flere. Forskjellen på å lade smart og å lade når du kommer hjem fra jobb kan være på over 2000 kroner i året. I Eva Strømstyring genereres ladeplanen automatisk basert på strømpris, ladebehov og planlagt avreisetidspunkt. Du har alltid full oversikt over ladeplanen og alltid muligheten for manuell overstyring. Du kan spare mye penger på å lade smartere!

Teknisk beskrivelse

Spekket med førsteklasses teknologi, og alltid tilkoblet WiFi og 4G LTE-M, oppdaterer Zaptec Go seg automatisk med de nyeste funksjonene og oppdateringene. Alt du trenger å gjøre er å lade din bil og din neste bil, og din neste bil.

Funksjonalitet

Det er klart du helst vil lade elbilen hjemme. Zaptec Go er en smart og sofistikert ladeboks for enebolig og hytte, og med smartladingen Eco Mode får du lade når strømprisen er på sitt billigste i løpet av døgnet. Lad hjemme, når det passer deg.

Passer til alle typer elbiler og hjem. Zaptec Go tilpasser maksimal ladning til bilens kapasitet. Du kan utvid ved behov, installer opptil tre stykk Zaptec Go i samme hus. Zaptec Go lar deg lade 10 ganger raskere enn ved bruk av stikkontakt.

Bruksområde

Zaptec Go passer alle elbiler. Hver del av Zaptec Go er nøye vurdert. Fra det begrensede antall deler, til den funksjonsbelyste kontakten og RFID-brikkens plassering, har vi utviklet denne laderen med fokus på høy brukervennlighet. Vi har kombinert tradisjonell skandinavisk design estetikk med banebrytende norsk teknologi. Oppfunnet, designet og produsert på vestkysten av Norge.

Montering

Plasser ladeboksen hvor som helst. Ved omtrent den samme størrelsen som et nettbrett, så vil ikke Zaptec Go få huset ditt til å se ut som en ladestasjon eller ta opp unødvendig plass i garasjen din.

Enkel installasjon og minimum vedlikehold. Det passer seg nesten aldri med et besøk av en elektriker. Med 60% færre deler enn andre ladere, tilbyr vi markedets enkleste installasjon. Våre landsdekkende og autoriserte elektrikere kan få deg i gang med det samme. Med WiFi og 4G, hvor vedlikehold kan fjernstyres og det med færre deler er færre ting kan gå galt, så trenger du sannsynligvis aldri å forholde deg til de igjen.

Forbehold

Elektroimportøren anbefaler at kunder som har installert eller vurderer å installere en elbillader, installerer separat jordfeilvern 30mA Type A RCD for hver ladestasjon, uavhengig av om ladestasjonen leveres med dette integrert. Dette er for å sikre optimal beskyttelse og sikkerhet ved bruk av elbilladeren.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.