Micro Matic Ladestasjon for elbil
1522710

Ladestasjon eoMini T2 1F 32A Hvit

fra Micro Matic EO Mini

-20%RABATT

Ladestasjon eoMini T2 1F 32A Hvit
Spenning (V) 230
Kapslingsgrad IP54
Bruksområde Utendørs
Belastning (A) 32
Kontaktpunkt Type 2
Kontaktpunkt Type 1
Bestiller du nå, sendes varen i morgen
Kundefordeler
  • Prisgaranti
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Gratis retur
  • Lik pris nett og butikk

Tilbud! kr. 8 699,-

1522710

6 999,-

5 599,20 eks. mva. Ordinærpris 8 699,-Pris per 1 Stykk
-+
Tilbudet varer til og med 16.8.2020
EO Mini er den lille laderen med de store funksjonene. Denne lille hvite ladestasjon er den minste mode 3-ladestasjonene på markedet og verdens minste hjemmelader.

Teknisk beskrivelse

Type 2 kontakt. EO mini ladestasjon er 1-faset 230V og har ladeeffekt på inntil 7,2kW, 32A.

Ønsket amperestyrke justeres enkelt mellom 6A og 32A med justeringshjul. I IT-nett benyttes skala A-F (6A-10A-16A-20A-25A-32A) og i TN- Nett benyttes skala 0-9 (0A-6A-8A-10A-12A-16A-20A-25A-30A-32A) Mini-serien leveres med innebygd DC-RCM modul som kobler ut ladestasjonen ved >6mA DC-lekkstrøm. Dermed er det tilstrekkelig med forankoblet jordfeilbryter type A.

Funksjonalitet

Integrert DC beskyttelse, krever ikke forankoblet JFB Type B. Kompatibel med ALM dynamisk lastdeling. Enkel justering av amperestyrke uten spesialverktøy.

Montering

Kabelinnnføring må gjøres i bunn av ladestasjon. Største hull som kan borres er 25mm. Kan monteres på vegg eller stolpe. Stolpe selges separat.

Det anbefales å benytte en godkjent mode 3 tester ved sluttkontroll av montert ladepunkt. NB! Ved isolasjonstesting / megging må ladestasjon kobles fra nett for å ungå skade på elektronikk internt i ladestasjon.

Relevante emneord

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”