Innohome Elbillader / Ladestasjon for elbil • 1558168

Elbillader Charlie 1 GEN2 1-Fas 2,3-7,4kW TYPE 2

-+
Leveres uten ladekabel, se tilbehør
 • Gen 2, ny 2024
 • Justerbar med dip switch 10A – 32A
 • Innebygget DC – feilstrømsovervåkning
 • Les mer...
  • Dokumentasjon

   • FDV
   • Brukerveiledning

Pålitelig og enkel lading

Innohome Charlie-1 er en trygg og perfekt ladestasjon for elektriske kjøretøy, for de som trenger å lade kjøretøyene sine hjem med 1-faselading i modus 3. LED-lys viser tydelig status for ladingen og når ladingen er ferdig.

Teknisk beskrivelse

Innohome Charlies maksimale ladestrøm på 32 A sikrer fullt batteri etter lading over natten. Med en times lading (avhengig av kjøretøyet og hjemmets strøm) får du omtrent 120 kilometer kjøredistanse.
FI / RDCMB ≤ 6 mA DC. Trenger ikke jordfeilbryter type2. Laderen er sprutsikker og har IP54.

Funksjonalitet

Justerbar med dip switch 10A – 32A

Bruksområde

Det stilige skandinaviske designet passer fint i alle slags omgivelser. Innohome Charlie-hette selges separat og gir ekstra værbeskyttelse. Den forbedrer det enkle og stilige utseendet. Innohome Charlie-produkter er designet og produsert i Finland.

Montering

Koble til og lad. Så enkelt er det. Og det er alt du trenger å bekymre deg for. LED-indikatorene forteller deg når batteriet er fulladet. Med Innohome Charlie-produkter er ladingen trygg. Du kan la kjøretøyet lade over natten uten bekymringer.

Den enkle installasjonen av Charlie, var et av hovedtrekkene allerede i designfasen. Strukturen og tydelige installasjonsinstruksjoner sørger for svært rask installasjon. Med brukervennlige DIP-brytere kan installatøren enkelt konfigurere ladestrømmen, slik at den blir optimal for plasseringen.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.