{{text}} {{{text}}}

Micro Matic Softstart dimmer med trykk/vekselbryter. • 1474178

DIMMER TRONIC 525W ALU

DIMMER TRONIC 525W ALU
Spenning (V) 230
Bruksområde Innendørs
Kundefordeler
  • Prisgaranti
  • Lik pris nett og butikk
1474178

1 899,-

1 519,20 eks. mva. Pris per 1 Stykk
Bestillingsvare 3-6 dager se alternative artikler
Alnabru Hent-i-Butikk , bestillingsvare
Finnes ikke på lager i butikkene
-+
Dimmer Tronic er en softstart dimmer med trykk/vekselbryter for dimming av Tronic trafoer og 230V glødelamper inntil 525W.

Teknisk beskrivelse

Tilkopling av inntil 10 Tronic effektmoduler på 700w for innbygging, gjør det mulig å dimme belysningsanlegg inntil 7525W. Ved innkopling av effektmoduler, GI36400, GI38000 og GI103500 kan belysningsanlegget dimmes med høyere effekter. Det benyttes effektmodul som er tilpasset lasten som skal styres. Ved å benytte skinnemontert effektmodul GI103500, kan 16A styres på en toleder

Funksjonalitet

Tronic dimmer 525W med trykk-/vekselbryter fungerer etter faseavsnittprinsippet. Dette gjør at den vanlige drossel mot radiostøy er fjernet, og Tronic dimmer er derfor brumfri.

Den innebygde "softstarten" øker levetiden til de tilkoplede lyspærene

Bruksområde

elektronisk utkopling ved kortslutning (ingen sikring å skifte) med automatisk gjeninnkopling for kortslutninger inntil maksimum 4 sek. Lengre kortslutninger fører til automatisk utkopling av apparatet. Gjeninnkopling skjer ved å slå dimmeren av og på. En integrert overbelastningsbeskyttelse regulerer ned utgangseffekten avhengig av omgivelsestemperaturen.

Montering

Dimmeren er tilpasset RS og Unisystemene og monteres i standard veggboks. For påveggsmontering benyttes påveggskappe type MTC-VH (el.nr. 54 913 49).Dimmeren leveres i polarhvit farge som standard, men kan også leveres i alle Giras design/farger (Event, Esprit, Edelstål m.m).

Relevante emneord

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”